bir acayip6
profili

  • ankara'nın en çok sevilen yanı

    her şehrin bir rakibi var, bir rekabet içindeler. ankara ortalarında bir yerde bıyık altından güler gibi duruyor. bana sorarsanız kendi halinde, asil, keyifli, rahat bir şehir.. taş atıp rekabete çekmek isteyen çok ama kendinden emin, çoktan kazanmış da biliyor gibi. tok satıcı, "istemeyen gelmesin" diyor.

  • fakir fukaraya vermek bereket getirir

    üniversite mezunlarını asgari ücrete mahkum et, bir de utanmadan karşılarına geçip "fakir, fukara" de. yatacak yeriniz yok be sizin, hiçbirinizin!

  • öğrenciyken yaşanmış unutulmaz garibanlık anısı

    onun da parası yoktur diye arada bir yemeğini ısmarladığım bir arkadaşım vardı. kardeşim gibi görürdüm, bazen ona da yemek aldım diye harçlığa 4 5 gün kala param biterdi; sadece sigara alırdım. bir dönem bu arkadaş çok ağladı "babam beni sevmiyor, annemle evliyken de benimle ilgilenmezdi, şimdi hiç umurunda değilim" vs diye; hiç sorun etmeden ders sonrası çalışmaya kaldığımız günler ben aldım getirdim yemeğini. o da hiç itiraz etmedi ama mahçup görünmeyi de ihmal etmedi tabii. sigara ve yol masrafı arasında kaldığım o dönem bana çok uzun gelen yolu yürüyerek gidip gelmiştim 2 3 gün. çok acı bir garibanlık anım yok çok şükür ama öğrenciliğimden beri öğrencileri hep sahiplenirim.

    not: meğer motosiklet parası biriktiriyormuş kan emici şerefsiz arkadaşım. motosikletini aldı, o arada öğrenci evine profesyonel barista malzemeleri filan da almıştı. aslında bunların bir kısmını ben almış sayılırım. neyse, katıksız keriz olduğumu tescilledikten sonra defolmuştu hayatımdan.

  • insanın başı sıkışınca arayacağı dizi karakteri

    selena

    şaka şaka.. ehehehhh.. tabii ki saul goodman. ulaşamazsam hallederiz kadir, ne yapayım en azından biraz vaat dinlerim.

  • 1 temmuz 2022 sedat peker'in demirören ifşası

    normal bir ülkede yaşıyor olsaydık magazin denilemeyecek kadar ağır bir ifşaydı. bir ailenin tüm servetinin elinden alınma sebebiydi. insanların magazin merakı oraya odaklanmalarına sebep oldu, oysa boğularak öldürüldükten sonra cesedi yakılan ve serveti gasp edilen birinden söz ediliyor. dolandırılan zenginlerden söz ediliyor.. ama " bu ne şimdi, ifşa mı?" diyecek kadar kanıksadık böyle şeyleri. hele yakın zamanda yayınladığı video, düşündükçe midem bulanıyor, abaooovv.. beklentinizi arşa çıkardı. bu memlekette 25 yıllık üst düzey yönetici jelibon rezervi müjdesi verdikten sonra, o videolardan ve sayamayacağım kadar çok rezalet haberlerden sonra bunun çerez gibi gelmesi de doğaldır.

  • shib coin

    gözden çıkarılacak kadar az para yatırıp, unuttuktan sonra bir sabah zengin uyanma treni kaçalı çoook uzun zaman oldu sanırım. şu an kripto ile amatör de olsa ilgilenen herkes aynı hayalle minimum 1 milyon adet shiba tutuyor hesabında. ölene kadar ya da zengin olana kadar satmayacağını söyleyen o kadar çok insan var ki. kurban olduklarım, neden bütün dünya el ele verip 200 tl paranızı 2.000.000 lt yapsın? şu an bekleyen herkesin aynı anda ve aynı yoldan zengin olması mümkün mü? her fikre ve denemeye saygım var. yalnızca shibanın npxs'te olduğu gibi bir uygulamaya maruz kalmadıkça 1 dolar olabilmesi ihtimali ancak hayal edilebilir gibi geliyor.