vista por detras7
profili

  • 9 ay sonra istanbul'u fetret devrinden çıkaracağız

    an itibariyle kemal kılıçtaroğlu :

    mesaj alındı.

  • mansur yavaş'ın imamoğlu'ndan fazla sevilme nedeni

    aktrollerdir arkadaşlar uzun uzadıya yazmaya gerek yok, seçimlerden sonra eminimki bu troll ordusu, danışmanlar, cbaşkanı, bakanlar toplandı dediki, bu imamoğlu yoktan gelip bu seçimde bizi iki kere tokatladıysa, genel seçimlerde cbaskanı adayı olursa o rüzgarla bizi siler süpürür.

    ne yapacağız ?

    troller siz hemen yarın başlayın mansur yavaş iyi , imamoğlu kötü demeye . ki bunun en büyük etkisini yakın bi kaç arkadaşımdan da duymuştum daha 6 ay olmuş seçim geçeli, arkadaşlarım diyorki imamoğlu hiç çalışmıyor mansur yavaş çok çalışıyor, bkz 6 ay geçmiş sadece. ama neden böyle söylüyorlar çünkü seçim bittikten sonra 6 ay boyunca her gün mansur yavaş güzellemeleri yapıldı, bir çok troll şöyle bi argüman üretti, akpliyim ama mansur çok iyi, imamoğlu bir şeye yaramaz.

    hatta bir kaçının oturduğu yeri bile öğrenmiştim o dönem, çoğu istanbul ve ankarada oturmuyor bile.

    velhasıl kelam, bugün hala mansur yavas deniyorsa sebebi aktrollerdir adamlar tekrar bi başarı yakalamak üzere, seçimlerde mansur yavaş aday gösterildiği andan itibaren bütün pisliklerini kusmaya başlayacaklar ve muhtemelen mansur yavaş buna yaş ve enerjisi dolayısıyla yetişemeyecek ve seçimi kaybedecektir.

    ciddi diyorum kılıçtaroğlu olsa daha fazla oy alır, cünkü adam dayak yiye yiye nasıl savunma yapacağını ve nasıl saldıracağını çok iyi biliyor.

    ama gerçek manada seçimi en net imamoğlu kazanır ama aday yapmayacaklar o net.

    peşinen edit: hakaret edeni dava ediyorum , şimdiden belirtiyim.

  • 13 eylül 2022 erdoğan'ın konut projesi açıklaması

    kesin balon olacaktır , yandaşları toplayacaktır ilk etapta yüzde 70 80 ini sonra da millete yüzde 100 zamla iteleyecektir.

    örn: konutun açıklanırken fiyatı 1 milyon lira,

    yandaş alıp satmaya çalışırken fiyatı 2 milyon lira.

    buradan bizlere ekmek çıkmaz , heveslenmeyin.

  • zafer partisi'nin barajı geçememe ihtimali

    yahu kardeşim zafer partisi yüzde 1 bile alamayacak bu ülkede , siz neyin lafını yapıyorsunuz .

    gelin neden alamayacak size söyliyim.

    bir defa zafer partisinin oy potansiyeli daha çok büyük şehirlerdir , doğu , güneydoğu zaten sıfır.

    karadeniz , iç anadolu zaten yüzde 60 akp verecek , geri kalan yüzde 40 diğer partiler buranın zaten oyu bile epi topu bütün oyların yüzde 20 si yapıyor nüfus itibariyle.

    geriye ege akdeniz marmara kalıyor , ki bu bölgeden alır en fazla yüzde 0.80 filan. nedeni çok basit zaten bu üç bölgenin yüzde 30 u akp , geriye kalan yüzde 70 in yüzde 80 i chp , diğer geri kalanı da iyi partide.

    zafer partisi sadece suriyeli göndereceğiz diyerek kimseden oy alamaz , adam kendi bile diyor şuan oyumuz yüzde 8 yani iktidar hedefi bile yok , kaldı ki yüzde 8 rüyasında bile alamaz zafer partisi.

    zafer partisi heparın bir tık daha popüler halidir , hepar osman pamukoğlu ile na yaptı ki , ümit özdağ zafer partisiyle yapsın. ama yalan yok adamdaki rahatlığı seviyorum , herkese hakettiği gibi konuşuyor , ve yine yalan yok seçimlerde millet vekilliği oyumu vermeyi bile düşünüyorum.

    ama bu yinede 1 i geçemeyeceği gerçeğini değiştirmez.

    edit : bir yazar bana aktroll dedi direkt :d ulan çok değil profilime girip 3 5 yazımı okusa aktroll değil gayet muhalifleri bile eleştiren bir muhalif yazar olduğumu görecek , herkese böyle iftira veya dikte yapmak bir yazara yakışmıyor. en azından yazılarını oku bi kaç tanesini ona göre yorum yap.

  • aslında atatürk'ü çok seven biri değilim

    merak ettim nereli diye , trabzon ofluymuş , bunu diyen adam doğu veya güneydoğulu olsaydı , şuan ne pkk'lığı kalmıştı ne teröristliği , ne "k*rt" lüğü .

    ama lazlar (cümle içi edit , laz değil karadenizli ) bu ülkeyi soyup soğana çevirirken sorun yok .
    bütün kurumların başında karadenizliler olunca sorun yok.
    ulan pkk kürtlere ne kadar büyük kötülük yaptın , kürtlerin başta bunu görmesi lazım.

    şimdi bu adamın bu dediğim düşünce özgürlüğünde sayılacak ama çıkıp biri ben tayyip erdoğanı sevmiyorum dese anında tutuklanacak.

    buna sessiz kalan halkında kendim dahil , muhalefetinde .............................................................................................................................

    eveet linç editleri gelsin 1 : arkadaşlar genelde lazlar çok alınmış , lazlar trabzon da yokmuş rizedeymiş bilmem ne , tamam hocam kusura bakmayın özür dilerim de , size de bi empati olmuş oldu nasılki her kürt terörist değil , her pkklı kürt değilse buda böyle araya kaynayan bir gaf olsun lakin benim demek istediğim burada "laz" halkı değil , iki farklı toplumdan örnek vermekti , yani bunu kürt yapsa böyle olur ama laz veya bakın veya var yukarda da var karadenizli olunca sorun olmuyor , dedim. hala da diyorum.

    linç editi 2 : arkadaşlar tamam anladım trabzonda laz yok :d ben laz derken direkt bu lazdır anlamında demedim ama diyelimki dedim tamam sorry aldım sözümü geri , demek istediğim şey şu "laz ,çerkez , alevi , sunni " kim olursa olsun karadenizli biri bunu derse sorun yapmıyorlar nokta.

    linç edit 3 : cümle içi.

  • benzinin 8 tl oluşunun kimseyi çıldırtmaması

    benzinin 8 tl olması şuan bişey değil , ülkedeki en ucuz şey benzin oldu :d yağ olmuş 80 tl , peynirin kilosu olmuş 100 tl , bir paket süt olmuş 7 8 tl daha sayıyım mi :d benzin baya iyi yani bunların yanında ha benzin olsa 10 tl 15 tl dediğin normal ki muhtemelen önümüzdeki sene 10-15 arasında görebiliriz.

  • sevilen birinin öldüğü ilk gece

    beni en çok etkileyen olay ;

    birisi şöyle yazmıştı "... en çok koyanda annemi gömdüğümüz gün hiçbir şey yememiştik eve geldiğimizde açlıktan ölecektik , dolabı açıp annemin yaptığı kışlıkları ve yemeği yapıp yedik. "

    ulan anlayana o kadar anlamlı ki , şuan yazarken bile içim bi garip oldu.