eeh yeter be4
profili

  • iş arkadaşı ile fuckbuddy olmak

    patron-sekreter ilişkisi ile fakbadilik müeessesesinin aynı olmadığını ve hassas ve derin bir çizgiyle ayrıldığını düşünüyorum.

    patron ile sekreter ilişkisi, karşılıklı ve eşit derecede haz alınan, sınıfsal bir ilişkilenme türü gibi sanki: zengin, güçlü ve çok "önemli" işler yapan erkek ile güzel, fakir ve "önemsiz" işler yapan genç kadın. toplum tarafından zaten bu bize filmde, gazetede, ailede, işte, kahvede, mitingde, erkeklerin fantezi dünyalarında yani her yerde öğretilen, kalıplaşmış bir düşünce türü. burda aslında seks 2.planda kalıyor.

    fb müessesesi ise öyle değil. hem daha adil ve daha eşit davranıyor olayın taraflarına, hem de seks daha birinci planda. fakbadilik için aynı sınıftan insanları buluşturan; ekonomik, sosyal, sınıfsal bir ayrıma girmeyen bir imece diyebiliriz.

    o yüzden aşırı zeki ve yaratıcı olan sözlük ahalisinin aklına hemen patron-sekreter ilişkisi gelmiş ama o iş tam öyle değil.

  • radyo kültürünün unutulması

    telefondan analog radyoyu kaldırdıkları ve arabada spotify dinlemeyi kolaylaştırdıkları gün radyoculuk bitti.

    bir diğer önemli etken de radyo programlarının podcastlerini kolayca, reklamsız olarak dnleyebilmek. bir kültürün yok olması kötü tabi ki ama çağa ayak uydurmak diye de bir şey var. sonuçta at arabasıyla da gezmek zevklidir kesin ama artık scooterlar var.

  • katar'ın milletimizin gönlünde bir konumu vardır

    katar'ın kendi halkı üzerinde bile gönlü olabilecek bir durumu yokken bizde mi olacak? kültürü, geleneği, yaşanmışlığı olmayan yapay bir ülke katar. bizim yaşadığımız bu topraklar 700 farklı milletin, halkın; milyonlarca farklı insanın yaşanmışlığına sahipken sikko katar mı girecek gönlümüze? milliyetçiliği, ırkçılığı olmayan bir insanım ama aşırı acıyorum artık şu halimize.

  • hindistan'da covid'e karşı inek dışkısı sürülmesi

    koronavirüsün komple başkalaşım geçirip, dile gelip, elli ayaklı canavara dönüşmediğine şükretmek lazım hindistan yüzünden. sadece iki üç mutasyon geçirip bizleri affetti sağolsun bu manyaklıklara rağmen.