nynaeve5
profili

  • bursa'nın dünyanın lezzet merkezi olması

    bursa dünyanın lezzet merkezi değildir, zaten olmaya niyeti yoktur. kendisi araplar için bir cazibe merkezidir ve bu ona yetmektedir.

    ancak, bursa'ya gelince de iskender ve inegöl köfte dışında ne yenir ki demek de olmaz şimdi. aleni cantık ve pideli köfte dışında, bursa'da birleşmiş farklı kültürlerin farklı lezzetlerini deneyebileceğiz onca yer var. illa 3550 senedir bursa'da yapılan yemekten yiyeceğiz demiyorsanız tabi…

    öte yandan bursalı canım kardeşlerim, tahinli pide ve kestane şekeri demişsiniz de; nerede süt helvası? nerede kemalpaşa? nerede ayva tatlısı? nerede sütlü kadayıf?

  • 44 yaşında olmak

    44 yaşındayım ve beni gören herkes eyt'li sanıyor.

    evet şoka giren olabilir ancak gerçekten kimse beni 30-35 sanmıyor. zaten neden sansınlar o da ayrı konu, çünkü 63 gösteriyorum. lakin şu yaşlılık kapasitemle emekli değilim ya, işte bu beni çok üzüyor.

    ara sıra sebebini anlamasam da benden hayat tecrübesi kabilinden öğüt isteyen gençler oluyor, ben de demek istiyorum, “her yaşın güzelliği ayrı, kendinize iyi bakarsanız 40'lar cennet” falan; ama yok yani bu güzellemeyi yapacak en son insan benim.

    sonuç olarak “ kuzum bak metabolizman hızlıyken ye, mesanen seni zorlamadığı için uyuyabildiğin kadar uyu, bir de sağlık taramalarını aksatma” üçlemesinden öteye geçemiyorum.

  • 38 yaşında erkek 22 yaşında kadın ilişkisi

    buraya yazan 20li yaşlardaki genç erkeklerin, sanırım 38 yaşında paraya para demeyeceklerini düşünerek yorumladıkları ilişki türü.

    bu kadar gold digger ve maddiyat muhabbetinin başka açıklaması olamaz çünkü. canlarım hepimiz bu ülkede yaşıyoruz gerçekçi olalım, 38 yaşındaki erkek benzincide kuyrukta şu anda, hala kredisini ödediği arabası ile bekliyor. ev mi? vardır bir 3-5 sene kredisi daha, o da geçmişte evi almayı becerebilmişse.

    ne gold'u ne digger'ı? sanki bana hepiniz milyarder.

  • makyaj yapmayan kadın

    aynı zamanda, en temel ihtiyaçları olan diş fırçası, diş macunu, ped, tampon, yüz kremi, şampuan vb. gibi şeylerin fiyatlarının geldiği noktayı gördüğünde “ben bir de makyaj yapsam iflas etmiştim herhalde” diye düşünmeye başlayan kadındır.

  • geç evlenirsen çocuğuna yetişemezsin

    şahsi fikrim son 50 senedir hiç bir anne baba, yaş farkı kaç olursa olsun, çocuğuna yetişemediğinden, geçerli bulmadığım önermedir. en basitinden benim toplama bildiğim işlemi çocuk artırma diye öğreniyor ilkokulda, jargon bile değişiyor 3-5 senede bir.

    mühim olan, çocuğa yetişmek adına ve hatta hatta yeri geldiğinde onu korumak adına güncele hakim olmak, benim zamanımda böyle değildi dememek, onlar için şu anda önemli neyse (ne kadar saçma gözükürse gözüksün) anlamaya çalışmak ve en azından çocuğunuzun size içini dökeceği kadar güvenebileceği bir ebeveyn olmaya çalışmak.