doitdoitdoit2
profili

  • nöbet ertesi izin

    yorulduk!

    yatlar, katlar, kaz tüylü koltukta oturup hasta bakmayı talep etmiyoruz. insancıl şartlar altında çalışmak, nöbet ertesi evimize gidip dinlenmek istiyoruz. hala insanlar 36 saat dinlenmeden çalıştığımıza inanmıyor. size inanılmaz komik ve gerçek dışı gelen bu şartlarda bizler çalışmaya zorlanıyoruz. asistan doktorlar olarak pazartesi sabah 8de başladığımız mesaiden, salı akşam en iyi 19-20de çıkıyoruz. çarşamba sabahı bu rutine devam ediyoruz.

    siz kendinizi ve ailenizi 36. saatinde (belki de o aydaki 10.nöbetinde) gram uyumamış ve artık yorgunluktan oryantasyon sağlayamayacak düzeyde bir hekime emanet etmek ister misiniz? sizi nöbetiminiz 36. saatinde ameliyat etmemizi ister misiniz?

    pandeminin yükünü tüm sağlık çalışanları olarak çekmenin yanı sıra bir de bunlarla savaşmaya artık dayanamıyoruz. herkesin sağlığını önemserken kendi sağlığımızdan ve kişisel hayatımızdan yoksun kalmaktan bitap düştük. talep ettiğimiz husus anayasal hakkımız olmasına rağmen başvurduğumuz tüm kanallarda önümüz kapandı ve üstüne üstlük sesimiz çıktığı için mobbinge maruz kaldık.

    çok yorulduk.. hepsi bu.. nöbet ertesi dinlenmek istiyoruz. sesimizi duyurmamıza yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim..

    t: her hekimin temel ihtiyacı ve hakkıdır

  • asistan hekimler mecliste

    yataklı tedavi kurumları işletme yönetmeliği’nin 41. maddesi diyor ki

    e) gece nöbeti tutanlara ertesi günü görev verilmez.

    yasada geçen fakat uygulanmayan

    türkiye'de yaygın şekilde görülen 36 saate varan uykusuz nöbetlere dur demek için #asistanhekimlermecliste tagına desteğinizi bekliyoruz.

    içerik

    edit: neler yaşadığımızın örneği için (bkz: #119681198)