baba bak raki aldim3
profili

  • 2024 özel sektör maaş zam oranları

    geçen yıl %10 bu yıl %15

    duyuruyu yaparken de cümle “enflasyondan çalışanlarımızı korumak adına” diye başlıyordu. %15'ten sonrasını okumadım. iş arıyorum.

  • istanbul'un insanı sinsi ve çıkarcı yapışı

    sinsi ve çıkarcı yapmanın yanı sıra aynı zamanda hıyar da yapmaktadır.

    izmirden ilk gittiğimde istanbula, otobüs şöförüne yol sordum azar yedim şaştım kaldım. sonra tekele girdim bir şey istedim, teşekkür ettim cevap vermedi. sonra başka bir gün başka bir tekele girip torba istedim ağzıma sıçtı. taksimden bavullarım var diye taksiye bindim beşiktaşa gittim 30 lira aldı. tüm bu olanlardan sonra anamın "oğlum oraya gittiğinde insanların rabbiesiri silinmiş olacak, sakın aldırış etme, kafana takma" demesinin ne anlama geldiğini anladım. teşekkür edince veya taksicilere piçlik yapmayınca ben eziklendiğimi görünce ben de aynı insan oldum. sonra gel zaman git zaman sürekli iki şehir arasında git gel yaparken, gerek derslerin ağırlığından, gerek staj vs. işlerinden 7-8 ay memlekete dönemedim.

    7-8 ay sonra izmire döndüğümde,

    tekele girdim, alışveriş yaptım, öküz gibi çıktım, arkamdan "afiyet olsun" dediler
    taksiye bindim, "ağbi kısa mesafe ama şuradan şuraya götürür müsün :(((" dedim adam şaşkın şaşkın suratıma baktı, "niye götürmeyeyim ki?" dedi, teşekkür etmeden bindim.

    valla havasında mıdır suyunda mıdır bilmem ama kim bu hayvanlık akımını başlattıysa onun ben ta amına koyim beni de hayvan yaptınız ibneler.

    edit: imla

  • tuba büyüküstün'ün yeni imajı

    (bkz: rüzgar erkoçlar)