the brightest star in the sky10
profili

  • anne babaya yaşlandığında bakılmalı mı sorunsalı

    nasıl bir anne baba olduklarına göre değişecek cevap.

    anneme seve seve bakardım, babam için hiçbir şey yapmam.

    nerde, nasıl ölüyorsa ölsün, umrumda bile olmaz. bana gram katkısı olmadı hayatım boyunca. yaşlanmış olması ona merhamet edeceğim anlamına gelmiyor.

    çocuğunun okul parasını kimlerle yediyse, onlarla yaşlanabilir.

    bu da beni vicdansız biri yapmaz.

  • filozofların asla açık ve sade yazmamaları

    hak verdiğim önerme.

    kant, hegel, heidegger okurken insan kriz geçiriyor. gerçi çeviri sorunu da maalesef çok büyük. bir çevirmen var… öztürkçe kullanayım derken okunmaz bir metin yaratıp felsefe öğrencilerini hayata küstüren.

  • evlenirdim denilen dizi karakterleri

    (bkz: phil dunphy)

    bir sürü dizi karakteri var elbet, seksi, havalı, zeki vs vs.

    ama evlilik başka bir olay.

    destekleyici bir eş, çocuklarla arkadaş, empati yapabilen, sihirbazlık yeteneği olan, müthiş hediyeler alan, herkesi kabul eden bir karakter phil dunphy.

    bazen eziklikleri olsa da kendisiyle evlenirdim. ayrıca ty burrell beğendiğim bir beyefendi. bazı saç modelleri takım elbiseyle birleşince çok seksi olabiliyor.

  • bir öğrencinin 2 bin tl kira vermesi

    mümkün olamayacak durumdur.

    entrylere göz gezdirdim. aramızda bir odalı evi en az iki bin liradan kiraya vermek isteyen ev sahibi kılıklı insanlar olduğunu gördüm. yazık, gerçekten yazık. hadi öğrencileri geç, yarın bir gün siz de ev aramaya başladığınızda bunları normal bulabilecek misiniz çok merak ediyorum. ya da ev sahibiniz kiraya yüzde yüz zam yaptım dediğinde acaba haklı bulmak için nedenler sayabilecek misiniz?

    online eğitimi bozmayacaktınız diyenler... online eğitimle alınan verim neredeyse yüzde ellinin altında. üniversite not ortalamalarını düşünüyorsanız eğer yapılan ortalamaların çoğu kopya. bazı okullar çift kamera, ayna taktiği falan da oluşturup insanlığa uymayacak şeyler talep ettiler. bu sefer öğrenciler okulda sınava girmekten bile daha çok strese girdiler.

    bir diğeri. bunlar genç. tabii ki özgürce üniversite ortamında okuyacaklar, birbirlerini tanıyacaklar, insan görecekler. en kötü üniversite bile olsa üniversite bir kültürdür, insana öyle ya da böyle bir deneyim katar. üniversite öğrencisi tıkıldığı evinde online ders dinlemez, dinleyemez, olmamalı da. online eğitim yüzünden kimse birbirini tanıyamıyor. insanların birbirlerini tanımaları gerek, başka yüzler görmeleri gerek. bunu nasıl savunursunuz aklım almıyor.

    okul, birçok öğrenci için kaçıştır da. evinde internet kullanamayan, ortamı müsait olmayan o kadar çok öğrenci var ki. evinde huzur olmayan öğrenciler var. çok arkadaşımı bilirim ailesiyle çok ciddi sorunlar yaşayan, okula gelip saatlerce kütüphanede takılan. okul psikolojik bir destektir de. orada arkadaşların vardır, saatlerce oturursun kahve içersin. kimsen yoksa kütüphanede oturursun.

    biri demiş ki o yüzden herkes kendi şehrinde okuyacak. bak bak bak... diyelim bu öğrenci ilk yüze girdi, başka bir şehirde yaşıyor. şimdi parası yok diye odtü, boğaziçi yazma hakkına sahip değil mi? hadi diyelim ortalama bir sıralama yapsın, okumak istediği bölüm şehrindeki üniversitede yoksa ne olacak? mecbur mu bırakılacak puanı neye yetiyorsa onu okumaya? bu insan haklarına, yaşam özgürlüğüne ay-kı-rı-dır.

    kyk bunun için var. geliri olmayan, yeterli düzeye erişmemiş öğrenciler için burs veya kredi sağlama. bu öğrenciye devlet kyk verecek, banka hesabında 600 bin lira olup burs alan öğrenci gördüm ya ben!

    kyk ben mezun olduğumda 500 liraydı, şimdi bir tık daha artmıştır, ama bu da yetersiz bir rakam. bir ülkenin eğitimi, o ülkenin statüsünü belirler.

    biz burada kira veremediği için okullarını donduran, okullarını bırakan öğrencilerden bahsediyoruz. hiç mi vicdanınız yok hiç mi parasız kalmadınız hiç mi çaresiz kalmadınız?

  • yağmur ve kapalı hava seven insan

    dahil olduğum grup.

    masmavi gökyüzü ve güneş beni rahatsız ediyor. o hava griye dönüyor ya. işte o zaman nerde olursam olayım kendimi evimde hissediyorum.

    gökgürültüsü vs eklenirse tadından yenmez.

  • crop top ve şort giymeyen dekoltesiz saçı açık kız

    dahil olduğum grup.

    bkz: tombiş olmak.

    kıyafet bulmak da çok zor bu arada. her şey crop şeklinde artık. ince pantolonlar da sürekli iç gösterir şekilde yapılıyor.

    sadece çarşaf giyip gezmeme az kaldı.

  • 25 haziran 2021 istanbul sıcağı

    insanı durduğu yerde eriten sıcaktır.

    maskeyle beraber durum on katına çıkıyor. nefret ediyorum yazdan, sıcaktan.

  • sevgilisine yavrum diyen erkek

    bir hanzo sevdalısı olarak düştüğüm kelimedir.

    bir diğeri için: (bkz: güzelim)

    bi tane daha var, ama dalga geçildiği için yazmayacağım.

    ek: bayağı soran olduğu için yazıyorum: gülüm.

    gerçek hanzolar hemen bu kelimenin gülüm olduğunu anladı tabii ki.

  • ped fiyatlarının çok yüksek olması

    haklı olan isyandır.

    kaliteli bir ped 30 liraya kadar çıkabiliyor. indirimde yakalarsanız 20 lira diyelim. bir dönemde paketin çoğu bitiyor. çok yoğun geçiren ve döngüleri uzun süren kadınlar için bu bir buçuk pakettir, buna ek olarak evde yaşayan kadın sayısına göre de bu ped alımları artıyor.

    pedler normal, günlük, uzun, gece olarak şekilleniyor. ayrıca sadece adet dönemlerinde değil, akıntı olan dönemlerde vs ped kullanmamız gerekiyor.

    ben şu an bu pedi alabilir durumdayım, ama maddi durumu yetersiz olan bir sürü kadın var. bu bir hijyen ürünüdür, zaten bebek pezi, prezervatif, ped gibi ürünlerin insanların alabileceği, ulaşabileceği fiyatlarda olması gerekir. bana kalsa devletin ücretsiz sağlaması gerekir de ne biz halk olarak o seviyedeyiz ne de devlet.

    bunda bir düzenleme yapılır mı? yoo yapılmaz. anca yazarız işte böyle.

    ek: üç liralık pedi kendinize takıp yürümeyi deneyin bakalım. torbayla yürüyormuşsunuz gibi ses çıkartıyor ve aynı zamanda kanı emmiyor. daha açık olalım mı arkadaşlar? erkeklerin bilmediği konularda inatla fikir beyan etmelerini anlamıyorum. eğer bir kadın olarak ped alamıyorsan bu senin sorunun diyen olmuş. hayır arkadaşım bu benim sorunum değil. bak bakalım iş arayan gençlere, ürünlere gelen zamlara, sözde enflasyon oranlarına.

    ayrıca gördüğünüz üç liralık pedler kuvvetle muhtemel günlük ped.

    ek2: gelen kutuma gelen mesajlar doğrultusunda o seviyede olamadığımızı çok daha iyi anlamış oldum.

    ek3: prezervatiflerin aile merkezleri aracılığıyla ücretsiz verildiğine dair bir mesaj aldım. işin bu kısmını beylere bırakıyorum. ped ve bebek bezi konusunda isyana devam.

    ek4: evli erkekler için prezervatifler beş adetle sınırlıymış. kalitesinden de herkes şüpheli.

    ek5: https://www.gratis.com/…u.listprice:0.000000))&no=0 bakın mesela burası gratis. hepimizin bildiği bir yer. 18 tane ped en ucuz 20 lira.

    hijyen için değiştirmemiz gereken günlük ped sayısı beş. hadi biz onu üç yapalım. adetimiz de ortalama beş gün sürüyor. 15 adet ped hemen bitiyor zaten. evde annemizin de olduğunu düşünelim 30 tane ped aylık.

    bu ortalama bir hesap, ikişer ped takmak zorunda olanlar var, saat başı ped değiştirecek kadar yoğun kanaması olanlar var. bizim burda anlatmaya çalıştığımız tüm kadınlar için bir konfor sağlamak, ama inatla anlamıyorsunuz.

    ek6: menstrual kap ve tampon her kadının kullanımına uygun değil, özellikle tamponda şok dediğimiz bir yan etki olması mümkün. denemek isteyen kadınlar tabii ki denesinler, ama lütfen saatlerce kullanmayın, bakımını güzelce yapın saat aralıklarına dikkat edin. malum adet döneminde mikrop kapmaya ekstra elverişli oluyor o bölge.

  • ciddi değilsen görüşmeyelim kızı

    ciddi ilişki istediğini beyan eden kızdır.

    bence bunu yapması iyi bir şey. aynı şekilde ciddi ilişki istemeyebilir, bunu da söylemesi iyi bir şey.

    ben her zaman karşı tarafa ne aradığınızın ve ne beklediğinizin söylenmesi gerektiğini düşünüyorum.

    ciddi bir ilişki arayabilir bir insan, eğer karşı taraf istemiyorsa boşu boşuna zaman kaybetmenin bir mantığı yok. ciddiye bindikten sonra o kişiden vazgeçmek çok daha zor oluyor.

    kadınlarda genelde zamanla değişir, ilişki ister mantığı var, ama çoğunlukla böyle olmuyor. kadın bu sefer çok şey talep ediyor, karşı taraf karşılayamayınca gereksiz dramalar yaşanıyor.

    bir insan ciddi ilişki istiyorsa veya istemiyorsa bunu karşı tarafa anlatabilmeli. bu bir kadını orospu da yapmaz kezban da.

    aynı şekilde bir erkek de söylemeli.