pvral2
profili

  • emlak balonu

    müteahhit çocuklarının doluştuğu başlık.

    hepimiz biliyoruz ki emlak sektörü tamamen uygulanan politikalar ile ayakta. 2 yıl daha kredi faizlerini bu seviyede tutun bakalım ev satabiliyor musunuz mevcut fiyatlarla.

    asgari ücret belli, insanların gelirleri belli. talep oluşturabilecek kitle belli. ilan sitelerinde aylardır duran ilanlar da belli.

    diğer ürünleri bilmem ama çimentoda dünyadaki en ucuz 2 ülkeden biriyiz. işçi desen ucuz. artık kimse siz range rover'a binin diye 250 bin liraya mal ettiğiniz eve 800 bin lira verip 30 yıl maaşının yarısını ipotek edecek halde değil. geçti o günler.

  • bitcoin

    bitcoin çok kıymetli bir değer olabilir ama aşağıdaki hikayedeki kabaktır kendisi.
    not: fiyat 4000$ iken de biz buradaydık. link

    --- spoiler ---

    ulu bir kavak ağacının yanında bir kabak ağacı boy göstermiş.bahar ilerledikçe bitki kavak ağacına sarılarak yükselmeye başlamış. yağmurların ve güneşin etkisiyle müthiş hızla büyümüş ve neredeyse kavak ağacıyla aynı boya gelmiş. bir gün dayanamayıp sormuş kavağa:

    + “sen kaç ayda bu hale geldin ağaç? ”
    - “on yılda” demiş kavak.
    +“on yılda mı?” diye gülmüş ve çiçeklerini sallamış kabak. “ben neredeyse iki ayda seninle aynı boya geldim bak!”
    -“doğru” demiş ağaç. “doğru.”

    günler günleri kovalamış ve sonbaharın ilk rüzgarları başladığında kabak önce üşümeye,sonra yapraklarını düşürmeye, soğuklar arttıkça da aşağı doğru inmeye başlamış. sormuş endişeyle kavağa:

    +“neler oluyor bana ağaç?”
    -“ölüyorsun,”demiş kavak.
    +“niçin?
    -“benim on yılda geldiğim yere,iki ayda gelmeye çalıştığın için.”
    --- spoiler ---