yargictosun9
profili

  • nicolo zaniolo

    olum dua edin bu herif bu yaz satılsın.

    satılmazsa seneye sıkıntı büyük. adam devrilmediği gibi mermi gibi çakıyor. icardiden beter bu benden söylemesi.

    önde icardi, zaniolo ne amk. biri tek vuruşta usta diğeri gelişine yapıştırıyor. bunlar bu ligi tek başlarına yer.

  • fb'nin gs'nin sahasında kupa kaldırma ihtimali

    balık hafızalı fenerbahçeli arkadaşların kurduğu ıslak rüya.

    bakalım talimatname ne diyor.

    “iç sahada oynanacak olan son lig maçında kupa verilir”

    peki son maç dışarıda olursa ne yapılır? illa deplasmanda kupa kaldırıcam diyorsan deplasman takımına rica edilir. bir sorun görmezse orada kupa verilir. sonra geçer kendi sahanda istediğin gibi kutlarsın.

    peki galatasaray kadıköyde nasıl kupa kaldırdı?

    o dönemi hatırlamayanlar olabilir. galatasaray'ın kupayı kadıköyde kaldırıcaz diye bir talebi olmamıştır. talimatname gereği iki takımında şansı olduğundan ve play-off olduğundan kazanan şampiyoluğunu kutlar istediğin bir tarihte kupanı alırdın. hatta o dönem fenerbahçe ''ya biz kupayı getiricez ama galatasaray kazanırsa kupayı almasın'' diye bir talepte bulundu.

    https://www.hurriyet.com.tr/…de-kupa-krizi-20518534

    galatasaray'da buna karşılık ''o zaman kupayı stada getirmeyin. kazanan pazartesi günü kutlasın zaferini'' teklifinde bulundu.

    https://www.sporx.com/…ayi-alacak-mi-sxhbq279410sxq

    peki sonra ne oldu? galatasaray'ın kadıköy fobisine güvenen fenerbahçe ve demirören kupayı stada getirmeye karar verdiler.

    https://www.turkiyegazetesi.com.tr/…n-verecek-12179

    açıklamalara bak hele. ''kupayı getiricez, kazananı alkışlayıp kupasını vericez!!!'' tabi galatasaray taraftarı, yönetimi, futbolcusu, teknik adamı herkes şok. kimsenin böyle bir talebi yok. bu sırada yapılan görüşmeler bir sonuç vermiyor çünkü fenerbahçe taraftarı o sırada ''galatasaraya 3 mü atarız, 5 mi atarız'' muhabbeti yapıyor. herkes fenerbahçenin kadıköy'de galatasarayı yeneceğinden emin.

    kimsenin aklına gelmeyense bu maçın sonunda kupa alınacak olması. tabi galatasarayda herkes kinlenmiş. canını dişine takıp maçı berabere bitiriyor, kupayı hak ediyor. e tabi galatasaray hak ettiği kupayı istiyor doğal olarak. ama fenerbahçe ve tff çamura yatıyor tabi. tff ''yav kupayı biz size soyunma odasında verelim çaktırmayın.'' diye ısrar ediyor. fenerbaçe stadda kupayı kaldırırlar diye ışıkları döndürüp sahayı suluyor.

    ama galatasaray kinlenmiş. madem getirdiniz kupayı kaldırıcaz diyor ve kaldırıyor.

    fetö metö diye sayıklayan arkadaşlara söyleyin olayın içeriği linkleriyle beraber aktardım. bir daha böyle bir şey olması ihtimal dahilinde değil yani. galatasaray istemediği sürece o kupayı stadına getirtmez. sende kaldıramazsın.

    edit: terimin cezası iptal edildiği için kulübedeymiş pardon gecenin bir yarısı yazınca o kadar hata oluyor.

  • dışarda yemek yemenin aşırı pahalı olması

    valla ben artık işin maliyet boyutunu çoktan aştığını hazır fırsat varken, mekanlarda doluyken ''tuttuğumuzu sikelim'' moduna geçildiğini düşünüyorum.

    başka türlü tavuk dürüm kolanın 70 lira, 80 gr adana kebabın 100 lira olabilme ihtimali yok.

    6. aydan beri dışarıdan yemek söylemiyorum. nişanlımla bir yere gitmeyeceksek dışarıda yemek yemiyorum. ama ne zaman dışarı çıksak fiyatlara rağmen mekanlar full maşallah.

    insanların şikayeti yok demek ki. siz ben bir kaç fakir daha kendi kendimize şaşırıyoruz işte.

  • 20 ağustos 2022 mardin trafik kazası

    öncelikle ölenlere başsağlığı yaralananlara geçmiş olsun dileyelim.

    kazanın sebeplerin gelirsek. o hızda gelen tırı hiç bir fren durdurmaz. muhtemelen tecrübesiz şoför ve eğimli bir yolun birleşmesi sonucu aşırı ısınan frenlerin tutmaması problemi. videolu olarak ekleyeyim özetle şu durum.

    https://youtu.be/4dsz60ruq6k

    frenler patlamaz. havalı fren sistemleri havaları kesildiğinde kilitlenir. ama gereğinden fazla fren kullanırsanız ısınır ve tutmazlar.

    sanmayın ki yurt dışına giden beyin göçü sadece doktorlarda oluyor. 1 doktora belki 10 şoför şu an yurt dışına gidiyor, yada yurt dışına çalışmaya başlıyor. çünkü iç piyasada şoför maaşları, çalışma şartları ve saatleri çok rezil durumda. tanıdığım tüm şöför arkadaşlarım ya evlilik yoluyla yurt dışına yerleşti yada yurt dışı çalışmaya başladı. evli olanlar da bile ikinci karıyı orda alıp yerleşen var. çünkü en kötü avrupa maaşı 2500 euro civarı aradaki farkı siz hesap edin artık.

    tecrübeli bir şoför bugün 14 15 bin altında bir maaşla çalışmaz. firmalar bu paraları vermek istemediklerinden tecrübesi olsun olmasın ehliyetini alan herkesin 42 tonluk bir bombanın üstüne binmesine neden oluyor. tır sürücüsü sıkıntısı artan lojistik ihtiyaçlarla beraber bütün dünyada tavan yapmış durumda. türkiye de bunun üstüne anormal artan nakliye ücretleri sonucu gideri düşünmeden eline 3-5 ne geçerse borçla harçla alınan bakımsız, eski araçlar ve daha önce büyük araç sürmemiş kişiler eklenince böyle sahneler daha sık görmeye başladık.

    nakliye ücretleri arttı dedik ya giderler de aynı oranda arttı. örnek geçen ay kamyonum 400 bin km yi geçti. balata değiştirecekken disklerin fazla inceldiğini düşünüp ustanın "bir balata daha eskitirler" demesine rağmen içim rahat etsin diye 4 disk 4 balata aldım bana toplam maliyeti işçilikle beraber 22 bin lira. sadece 4 balata 3.600 lira. disklerin tanesi 4000 lira. geri kalan işçilik. parçalar orijinal, yapan yetkili servis. bunu 2 yıl önce yaptığımda balata fiyatlarına diskleri almıştım.

    not: 20 yıldır yollarda minibüs, otobüs, kamyon ve tır kullanıp son 4 yıldır kendi kamyonuyla çalışan bir nakliyeciyim. allaha şükür daha ufak tefek sürtmeler hariç kazam yok.

    edit: video ve imla hatalarını elimden geldiğince düzelttim yolda mobildeyim, konya izmir istikametinden selamlar. :)

  • 2022 kanada gp

    hamilton araç içinde kalp krizi geçiriyor şu an. yine alonso arkasında kaldı. alonso siksen yol vermez buna.

  • 2022 miami gp

    ricardo ununu eleyip eleğini asmış belli ki ama mayış tatlı geliyor o yüzden emekli olmuyor.

    başka türlü q2 de norris 3. olurken kendisinin 14. olmasının açıklaması yok bende.

    ben takım arkadaşımdan her yarış bu kadar fark yesem utanır gider konuşurum patronla ''gardaş benden geçmiş belli ki, siz benim yerime birini bulun.'' diye ama bu gavatta utanmada yok. siktir git oscar filan biri gelsin bari amk koltuğuna otursun.

  • taliban

    öylesine taş devrinde yaşıyorlar ki ışıd gibi sosyal medya kullanmadığı için bizim ılık islamcılara tatliş görünen islam örgütü.

    bizim ılık islamcılar reyis seviyorsa bizde sevmeliyiz mottosuyla aşk gösterileri yapıyorlar ama reyisin niyeti sizce müslümanlık fantezileri mi?

    bu herifler afganistanı tamamen ele geçirdiler buda şu demek afganistanın uçsuz bucaksız haşhaş tarlaları tamamen bu heriflerin elinde şu an. bunları satacak pazarlayacak adamlar lazım. amerikalı yapıyor ama sonra basına haber oluyor skandal üstüne skandal, istifa üstüne istifa, film üstüne film yapılıyor hepsi hapiste çürüyor sonra. kurtarmıyor yani.

    pazarlama deyince bizim venezuellaya maske götüren bir eleman vardı hani eski başbakanın oğlu hatırlandınız mı? peynir getirmişti ordan uçakla. hah işte bu bizim kabile devleti bu iş için biçilmiş kaftan. taliban peynirini satacak amerikalıda payını alacak, reyizte payını alacak, bizim peynir esnafıda ekmeğine bakacak halk olarakta uçan arabalara binip peynirin hasını yiyiycez.

    yakalansa ne olacak ki? hesap soran yok, dava açan yok, istifa eden yok, engel olan yok... yok oğlu yok. bundan iyi paravan mı olur amerika için.

    ha arada bizim ülkenin anası sikilmiş, elde kalan taliban artıkları memlekete girmiş, halkın huzurunu kaçırmış, türk devletinin itibarı 5 para olmuş kim siker amk. reyiz yapıyorsa doğrudur kardeşim çok karıştırma.

    isviçreli bankacı daniel kardeşim akşam yemeğinde avucu kaşınırken ''lan kesin türkiye üzerinden gelecek haş haş parası yüzünden tatlı tatlı kaşınıyor'' diyor şu an.

  • mert hakan yandaş

    yine şovunu yaptı kral.

    seni arayıp "alo ben emre abin" diyen ses var ya o ses, o sese kurban olayım ben.

    galatasaray'a gelsen ne yapardık bilmem.

  • masterchef türkiye

    öncelikle yeri burası olmasa da yanlış bilinen bir kaç şeyi düzeltelim.

    - çanakkalede çocuk asker yoktu.

    - çanakkalede şehit sayımız 250.000 değildir. genelkurmay belgelerine göre sayı 56.643 tür.

    - orduda herhangi bir eksiklik yoktu. o ordu yıkık imparatorluğun geride bıraktığı taze cumhuriyet ordusu değil imparatorluk ordusuydu. donanma eksikliği hariç herhangi bir silah yada mermi yokluğu çekilmemiştir.

    - orduda herhangi bir yemek sıkıntısı çekilmemiştir. yemek listeleri gün gün kayıtlıdır, en kötü günde bile askere ekmek arası kavurma verilebilmiştir.

    kaynaklar genel kurmay kayıtları, ilber ortaylı ve teke tek programıdır. basit bir google araması ile sizde bunlara ulaşabilirsiniz.

    kaldı ki istanbula bu kadar yakın bir yerde anlatılan şartlarda bir savaş yaşanması akla mantığa aykırıdır.

    peki biz bu savaşı niye bu kadar kötü şartlarda yapmışız gibi gösteriyoruz?

    bende bilmiyorum. herhalde ülkeyi yokluğa alıştırıyorlar. bak atan da adam gibi yiyemedi sende yeme demeye getiriyorlar çözemiyorum açıkçası.

    şimdi reklama girdiler ajitasyonun gidişine bakılırsa yemek olarakta şekersiz hoşafla kuru ekmek yapacaklar herhalde.

    son olarak çanakkale gibi görkemli bir zaferi böyle saçma yokluk hikayeleri ile gölgelemek kimseye yakışmıyor.