endemikbitkiortusu5
profili

  • 15 temmuz 2023 memur maaşları

    ocakta aldığımın aynısıdır. vergi dilimine öyle bir girmiş ki maaşımın tek kalemi %17 zamlanınca totalde hiçbir şey değişmemiş.

    herkese “eşit” verilecek seyyanen zammı bekliyorum. herkes aynı işi aynı kalifiyede yaptığı için böyle uygun görmüş hükümetimiz. keşke hepimizin aynı evi ve aynı arabası da olsaydı.

    ek mesaide uzman doktor işçinin yarısı kadar alıyor saat başına(şaka değil) üstelik işçi gece mesaisi yapınca daha da fazla alıyor. ancak doktor için gece gündüz farkı yok.
    doktora siktir çeken temizlik personellerini görmeye başlarız yine. diğer kalemlerden dayak yiyen doktor sadece yeni çıkan ve emekliliğe yansımayan teşvik ödemesi sayesinde işçiyi birkaç puan geçebiliyor.

    gerçekten hepimize aynı 1+0 ev ve lada araba tahsis edilsin, günlük 2 ekmek hakkımız olsun fişle alalım. en azından bi idealin peşinden koşmuş olur kendimizi kandırmayız.

    gençlere ideal aşılayamıyoruz. zaten okusan da bi şey olmuyor diyoruz. e okumasa da olmayacak. it çakal olacak ki eli yüzü düzgün bi hayat sürsün. yapılan şey bu kadar hayati işte ama olsun okuyan beyaz türk şerefsiz elit monşerleri halka şöyle güzel ezdirelim de halk hıncını alsın. oooh. gençler de ne bok yerse yesin ülkenin doktora mühendise değil çakala galericiye komisyoncuya yalakaya dolandırıcıya ihtiyacı var.

    zamanında ingilizce bilen monşerler akademiye giriyor biz halkın çocukları bu yüzden geride kalıyoruz dediler. sonra yeni ve basit olan yökdil çıktı ortaya. bu sayede monşer orospu çocuğu okumuş zeki donanımlı insanlardansa bu milletin gerçek evlatları vatansever sümeyyeler nokta atışı kadrolara girmiş oldu.

    allah devletimize milletimize zeval vermesin. emek veren herkes cezasını çeksin. çalışıp da bizi kötü gösteren herkes allah'ından bulsun.

  • 9 mayıs 2023 babala tv tip yayını

    olm akpliye bile siyasi görüşünden dolayı bi yere kadar saygı duyarım. hdpye atan birini bile ıslak toprak alma hayali falan kuruyorsa anlarım en azından.

    siyaseti arkadaş ortamına sokmayı sevmem. tartışmaktan mümkün olduğunca kaçınırım.

    ama bu tip var ya bu tip, açıklama yapma gereği bile duymuyorum sadece bi örnek vereceğim. tabularımız yok özgürce bakıyoruz olaylara diyor ya, bu iki yüzlülük işte beni cringe bataklığına düşüren. en çok tabusu olan, simgeleştirdiği değerlere köpek gibi bağlanan başkası var mı? bu simgeleşen değerler de ahlak, özgürlük falan değil. bildiğin hınçak taşnak cemiyeti gibi tabuları var.

    bi genç şunların tatlı konuşmasına kanıyorsa orda benim işim biter aga. bu dayanabileceğim bir seviye değil.

  • ekrem imamoğlu'nun shoplanmış fotoğrafı

    twitter'da bir hesabın paylaştığı fotoğraftır
    orijinali
    üstelik bunu paylaşan sıradan bir hesap değilmiş. biosunda yazana göre paylaşan kişi izmir/menderes tügva tanıtım ve medya başkanı imiş.

    link ss

    tweete defalarca kez fotoğrafın shop olduğuna dair yanıtlar verilse de paylaşan kişi bu cevapları gizliye alıp yanıt verenleri engellemekte.

    hadi shop olduğunu bilmeden, teyit etmeden zarar verme amaçlı paylaştın diyelim. shop olduğunu öğrenince neden silmiyorsun ya da altına uyarı geçmiyorsun, hatta yazanları engelleyip yalanına devam ediyorsun? özür dile, bi şey yap. yok. bu saf kötülük, yalancılık, iftira.

    edit: tamı tamına 2 gündür duran tweet şimdi silinmiş. utandığı için falan değil yani.

  • boğaziçi dayanışması'nın ermeni soykırımı tweet'i

    bu yüzden haklı konuları sahiplenip çok bağıran, örgüt desteği belli olan oluşumlara her zaman mesafeliyim.
    heriflerin bir tane amacı var. bu ezik amaç uğruna bizim solcuları güttükçe güdüyorlar.
    t: şaşırtmayan tweet.

  • 2016 ve 2020 market fiyatları karşılaştırması