znn yna4
profili

  • kelle paça çorbasını kim içiyor sorunsalı

    bazı yemekler benim için ödüldür, kelle paça da onlardan biri.
    iyi yapılanına denk gelirse insan, mutluluğu zirvede yaşar.

  • kadınlar neden efendi erkeği sevmez

    efendilik, bir medenîleşmedir. insan, ilkel kodlarının tahakkümünden ne kadar koparsa, o kadar çok medenî hâle gelir.

    ancak birinin sizi anlayabilmesi için, bu kopuşu onun da yaşaması; yani medenîleşmesi gerekir ki, ona da ilkel kodlarının emrettiğinden yabancı biri olarak gözükmeyesiniz.

    sürekli bir kadın aramak, sürekli bir kadının onu beğenip beğenmediğini sorgulamak da efendi erkek kıvamıyla bağdaşmaz. çünkü bunlar ilkel kodlarının emrinin gereğidir ve bu kodlardan kopamayışının göstergesidir. dolayısıyla soruyu sorup buna cevap arayan her bir bünye, henüz o efendi erkek içeriğine zaten hiç erişmemiştir. geçiniz.

    kadın için de sürekli erkeklerin beğenisinin peşinde koşmak, bunu bir hayat amacı hâline getirmek, bu olmadığında psikolojik olarak çökmek gibi çıktıları vardır. bunlar da efendi kadınlar değildir, ilkel kodlarının etkisi altındadır.

    dolayısıyla kadınların kendisinin beğenip beğenmediğiyle ilgilenmeyen bir erkek ile bir erkeğin kendisinden etkilenmesini hayat amacı hâline getiren kadınlar arasında medenîleşme konusunda büyük bir fark vardır.

    ya da aksine, kadınları birbirinin alternatifi olarak gören, hayat amacı salt bir kadınla birlikte olmak yönünde olan bir erkekle de sırf kendisini beğenmiş olmasından tatmin olmayan bir kadın arasında da büyük medeniyet farkı vardır.

    ilkel kodlarının emriyle hareket etmek, iyi veya kötü değildir. ancak sizin medenî olup olmadığınızı tayin eden tek kriterdir.

    kadınların sevmemesi üzerine kurgulandığından, bu sınırla, efendiler, karşı cinsin kendisini beğenip beğenmemesinden bağımsız hareket edenlerdir. bu bir idraktır, istikrarlıdır, güvenilirdir ve bu bakış açısı yerleştiğinde erkek için kadınlar birbirinin alternatifi olmaktan çıkar.

    çoğu kişi bilinmezliğe duyulan heyecan arayışına vurgu yapmış. bu zaten başlı başına ilkel kodların çığlığıdır. bilinmezliğin heyecanı herkesin bir arayışı değildir, aksine medenî hâlin içinde bilinmeyene duyulan korku ve reddetme vardır.

    ancak efendilik kapsamındaki heyecan, istikrarın kendisidir. kurulana hürmet, bunun sürdürülebilirliği bir tutku yaratır.

    sözün özü, beğenme ve beğenilme kaygılarından uzak buluşmalar samimi aşkı yaşatır. içinden geldiği gibi konuşmalar, o zaman başlar. kimsenin değişmediği, değişmek zorunda kalmadığı ilişkiler böyle kurulur.

  • mühendis kafası olan insanların genel özellikleri

    sevdiğim düzlüklerinin yanı sıra, alışık olmadığım marjinallikleri de var.

    en çok sakinlikleri dikkatimi çekiyor. uçlarda duygusal manipülasyonları yok. ve bu hep bende çok olumlu etki bırakıyor.

    kişilerle uğraşmıyorlar. duygusal küçük bir alanları var; ama ya çok geniş ilgi alanları ya da dikey olarak oldukça derin ilgi odakları var.

    iş odaklı insanlar çoğunlukla. ikili ya da çoklu ilişkilerin mahiyeti de genelde bu şekilde. daha kendi hâlinde ve nitelikli ilişkiler geliştiriyorlar.

    daha liberaller. daha açık fikirliler. ön yargıları çok az düzeyde. geleneksel düzenin dayattığı obsesyonları neredeyse yok. bana göre, toplumun lokomotifiler.

  • ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı

    bu ara dertleşmeye çok ihtiyacı olan, garip durumda olan biri varsa bu aralar, yazabilir. dinlerim.

    39 / e /.