prhn5
profili

  • kafede oturup kahve içip laptoptan çalışmak

    ben bunu sıklıkla yapıyorum. evde bitiremediğim işi öyle bir mekanda daha hızlı bitiriyorum ve hatta hiç oylanmadan tam verimli şekilde çalışıyorum. özellikle yetiştireceğim bi iş varsa ya da odaklanmamı gerektirecek bir şey o zaman direkt yerimi yabancı ortamda alıyorum. akşam 6 olunca gönül rahatlığıyla ayrılıyorum. genelde öğlen gider akşama kadar aralıksız çalışırım.
    niye öğlen?
    uyanınca telefon görüşmeleri kahvaltı falan derken oturamam işin başına. bunu anlamam öğleni buluyor, toparlanıp gidiyorum. yoksa o gün öyle bitiyor. kafede bi 10dk kafamı kaldırma molası. kahve keyfi ve belki yemek. sonra tekrar 10 parmak. çalışılan yerin kalabalık olmaması mühim ya da oturulan masalar arası mesafe. telefon konuşmalarımı kimseyi rahatsız etmeden rahat şekilde yapabilmeyim. 60cm ilk malum kahveci masalarından olmamalı. laptop, defter, kahve, yayılmalık alan. ne o öyle birazdan kalkacak kurgusunda minicik masalar. ergonomi önemli, 26372647482 saat çalışıyorum sonuçta. -yok artık.-
    he valla.
    priz alt yapısınında uygun olması lazım, tek priz bir noktada diye bi köşeye sığışamam ve kapıyı görür konumlanırım genelde. bi de kafe öylesine bir mekan olmamalı. az göze hitap etmeli. zevk almalıyım yani. gördüğünüz gibi prensip sahibi biriyim. bunları karşılayan birkaç mekan herhalde var. yıllardır böyle çalıştığım için litfin biraz seçici olmama izin verin. burada saatler harcamanın bedeli ise birkaç kahve çay ve belki yiyecek bir şey, birkaç yüz lira. pahalı bi oturuş yani.

  • camı açıp yorganla uyumak

    en sevdiğim şeydir sanırım. oda içerisinde hava sirkülasyonu şart. sabah daha dinç uyanacağınız bazı bilimsel araştırmalarda kesinlikle vardır ama gösteremem ve lütfen camınızı hafiften açarak uyuyun. zaten en soğuk havada dahi bir taraftan buz gibi havayı hissederken bir yandan sıcacık yorgana sarılmak terapi etkisinde.

  • pazar sabahı erken kalkmak için bir neden

    her gün saat 6:45-7:00 gibi kalkma mecburiyeti.

    izindeyim, evimdeyim ve ben pazar günü alarmsız şekilde her gün zar zor uyandığım saatte gözümü açıyorum. keşke bu yiğitliği çatıştığım günler gösterebilsem de geç kalmasam. neden yani?

  • birisinin müzikten anlamadığını gösteren detaylar

    anlasa ne olur, anlamasa ne? müzik gayet kişisel bir şey.
    müzikten anlayanların!, anlamayanları eziklediği başlık.
    müzik amacına uygun yerini buluyor mu? kulağa hoş gelen her türlü müziği dinlerim bilgisi ile evet. gerisi birinin müzikten anlamadığını keşfeden o kişinin derdi.

  • ekşi itiraf

    güzelim evimin balkonundan-- sabah sabah işe gidenleri seyrediyorum. kırk dakika önce evinden çıkan komşumuzun telaşına baktım, şimdi sırayla evden çıkan diğerleri. sonra kendimi ister istemez düşünüyorum ve kariyer hayatı denilen şeyde birkaç sonuçtan bir tanesini eeh peeh diye kenara atıyorum.

    yaahu cidden kariyer ve hayatı denilen bir süreç varsa bunun en başı ve ortaya gidişte her haltı yapabiliyorsun sonra kılını kıpırdatasın gelmiyor. burası sanırım emekliliğe kaçış. önce ruh olarak sonra hesaplama olarak rakamsal değerlerle yaklaşmak. yani demek istediğim, bu hayatın o ilk ve orta ilk çeyrekte koştur koşturabildiğin kadar. bunu şundan dedim. sabah 20-25km yol giderdim servise binmek için. he ya, servise binmek için 1saat yol giderdim. bu iyi günlerimdi. şayet servisi 1dk ile kaçırırsam seyreyle.. şuan yolda, minibüsün içinde saatimi kurmuş uyukluyordum. (şu telaş tadılmalı) tabii bu yolun ilk çeyreği, bir o kadar devamı var. ama servis kaçarsa daha adrenalin dolu bir yol ve geç kalma cabası, mesai toplamıma sonradan telafi edilmek üzere eksi(-) olarak işlenmesi cabası, hesap vermesi...

    yahu ben niye bunu çekmişim. işte o kariyer hayatı buradaki katlanımlarla oluşuyor. oradaki fedakarlıkların sonradan önünüze gelme ihtimalinden, şartlarınızı sunar hale gelmenizden. tabii yanlış ata oynanma durumu olabilir ama ilk başlarda kibir ve ego yapamayacagıma göre ve para tercihimde olamayacagına göre, ne yapabilirim? maaşı/parayı 'sen salaksın' denmeyecek kadar doğru yakalamaya çalışıp ve ikinci plana iterek sadece seni bir adım ötesine taşıyacak olan doğru projeleri, işi seçebilirsin. seçtimde bence. şimdiki durumumu anlatmak istemiyorum. pişman mıyım? he valla.. "şimdiki aklım olsa" kısmındayım.

    olsa en azından onca yolu sadece servise binmek için gitmeyip bir o kadar daha yol gitmezdim. salaklıkya işte. kariyermiş... yemişim işi gücü. rahatınıza bakın, keyfinize huzurunuza, sağlığınıza.. tövbeestağfirullah. sinirlendim hee. kendi salaklığıma. pişmanlık bu muydu, bu mudur? buduuur.