petemaravich3
profili

  • 2 haziran 2021 dolar kuru

    faizleri düşüreceğiz dedi hatta zamanını bile üstü kapalı ima etti. fed'in faiz artırma ihtimali varken bu laf söylenmez, mb'nin elindeki silah aylar öncesinden alenen ilan edilmez, yeri ve zamanı gelince mb ilan eder. özel sektör borcu varken ve eksi rezervlerdeyken faiz indirimi yapamazsın. faiz sonuçtur neden değildir. enflasyon nedendir. enflasyonun üzerinde faiz vermek zorundasın. cds primlerin bu kadar yüksekken zaten gelmeyen yatırımcı faizin düşmesiyle tamamen ülkeyi terk eder. en basit ekonomi bilgisi. bu ülkede faiz lobisi falan yok, anti faizci neo osmanlı iktisat lobisi var. en temel ekonomi bilgisini reddediyorlar. ilkel bir ekonomi görüşü bunlarınki, herhangi bir bilimsel alanda yeri yok. tamamen rant var, tamamen soygunculuk var.
    edit: yaklaşık 20 dakikada 20 kuruş arttı. bilime sırt çevirirsen sonuç bu olur. dünyada bu kadar para bolluğu varken abd bu kadar para basmışken bu döviz kurunu haketmiyoruz. tüm türkiye'ye geçmiş olsun. umarım bu liyakatsizlikten en kısa zamanda kurtuluruz. umarım siyasal islamın olmadığı güzel günler yakındır.

  • kemalizm nefreti

    son zamanlarda sürekli karşıma çıkıyor burada ve twitter'da. özel bir çalışma var sanırım. öncelikle kemalizm kelimesi ilk ingilizler tarafından milli mücadele döneminde kullanılmıştır. yani kelimenin beyaz türklükle üsten bakma ile entelijansiya ile falan hiçbir ilgisi yok. değerli arkadaşlar merak ediyorum gerçekten niçin bu kadar düşman olduğunuzu? bu adam milli mücadele boyunca hem yobazlarla hem de ittihatçılarla boğuştu. modern bir devlet kurma tecrübesini sahaya yansıttı. 400 yıllık prangamız olan kapitülasyonları kaldırdı. 1929 buhranında eğer o kapitülasyonlar hala tesis ediliyor olsaydı çok büyük bir ekonomik krizle karşılaşacaktık. gümrük duvarlarını yükseltti, ithal ikameci politikalara geçip sanayi atılımını başlattı. kalkınma planları başlatıldı. sıfırdan bir ülke yaratma eylemini uyguladı. atatürk normal bir siyasetçi falan değil. evet halk kahramanı evet sonsuza kadar da öveceğiz. siz övmüyorsanız eğer yeterince okumamışsınızdır. bismarck'tan da napolyon'dan da daha büyük bir dehadır. kemalizm nefretiyle dolup taşan arkadaşlar için söyleyeyim: her yerdeyiz. bunları anlatmaya devam edeceğiz. izmir iktisat kongresi'nde kongrenin işçiler, köylüler, kadınlar, tüccarlar, sanayiciler tarafından ayrı ayrı temsil edilme ilericiliğini herkese daima anlatacağız. hasan izzettin dinamo, kutsal isyan serisini okuduğumuzdan beri doğdu bu duygu içimizde. mahmut esat bozkurtçuyuz, aydınlanmacıyız, ortadoğu'daki robespierre devriminin bekçileriyiz.

  • fatih nurullah'ın istismarının ses kaydı

    en son edit: arkadaşlar bir sürü saçma sapan iğrenç mesajlar alıyorum maalesef. görünen o ki bu başlık birilerinin damarına basmış. oda tv'ye de bu ses kayıtları için soruşturma açıldı, altta linkini paylaştım. buradan da uçacak gibi. hiçbir iktidara yakın basın kuruluşunda yayımlanmadı maalesef bu haber. normalde türkiye'nin ayağa kalkması gerekirdi. yalnızız arkadaşlar ama pes etmek yok. türkiye'nin modernleşmesi damat ibrahim paşa'dan beri var, bu tarikatçılar önce onu sonra üçüncü selim'i öldürdüler. 31 mart isyanında mahmut şevket paşa üstlerinden geçti yine bitmediler. atam 20 sene uğraştı yine dönüştüremedi, biz dönüştüreceğiz eminim buna yeter ki el ele verelim ve bu anadolu'da kökleşmiş olan bu feodal tarikat sistemini yok edelim.

    hakkında tutuklanma kararı verilen uşşaki tarikatinin şeyhi fatih nurullah'ın istismarının ses kaydını oda tv ortaya çıkarmış, "pandemi yüzünden yaptık bir hata istersen nikahıma alayım, oda tv duymasın da ne olursa olsun, yaptığım ortaya çıkarsa intihar ederim, insan içine çıkamam" diyor. yaptığı şerefsizlik ortaya çıkmasın diye küçük kızın babasına yalvarıyor. kemalizm işte bu tarikatlarla bu yüzden mücadele etti. yüzyıllar boyunca hiçbir şey üretmediler tek yaptıkları din sömürüsü üretmekti, şimdi de mercedes'e binip siyasi iktidarın yarattığı alanlarda cirit atıyorlar. hiçbir şey üretmeyen sadece din sömürüsü yapan tarikatlar kapatılsın. (hayaller islam devleti gerçekler laik türkiye cumhuriyeti’nin hapishaneleri)

    son edit: bir türk musikisi eğitmeni olarak uşşak makamını çok severim. bu makamın bu yavşaklarla anılması oldukça ağrıma gitmiştir, belirtmek istedim. ek olarak, özelden yazıp ana avrat küfreden ve gerçek islam bu değil diyen arkadaşlar: ayşe'nin ifk hadisesi, muhammed'in evlatlığı zeyd'in karısı zeyneple evlenmesi, kütübü sitte denilen hadis kitaplarında kadınlarla ilgili geçen hadisler, bakara 230 hülle ayeti, mirastan kadına 1 erkeğe 2 pay verilmesi, şahitlikte 2 kadının 1 erkeğe eşit olması, erkeğin 4 hür başı kapalı kadın ve sınırsız başı açık cariye alabilmesi gibi konuları araştırmanızı öneririm. merak etmeyin gerçek islamı çok iyi biliyoruz, sizden daha iyi.

    kaynak
    oda tv'nin yayımladığı yeni ses kaydı için (bu ses kaydı tüm meseleyi ve ilk kaydı netleştiriyor) kaynak 2
    ses kayıtları sebebiyle oda tv'ye soruşturulma açıldı. kaynak 3