elebele7
profili

  • 14 mayıs 2023 genel seçimleri

    seçimin zora sokmadan rahatlıkla kazanmanın birkaç basit formülü var.
    1.si imamoğlu’nu aday göstermek.
    2.si imamoğlu’nun arkasında durmak ve bütün yetkinin onda olduğunu söylemek.
    3.sü 6'lı masanın tamamen geri planda durmasıdır.

    seçimi zora sokmamak için imamoğlu'nu açıklayın artık. her şeyin bok gibi olduğu ülkede erdoğan'ın tek stratejisi ben kötünün en iyisiyim diyerek muhalefetteki çatlakları derinleştirme ve kutuplaştırma siyaseti. imamoğlu'nun kucaklayıcı dili iktidarı stratejisiz bırakıyor. bu yüzden en korktukları ve stratejisiz kaldıkları adayı saf dışı bırakmaya çalıştılar.
    imamoğlu'nun yargı kararının kesinleşmesi normal şartlarda yıllar alır. eğer iktidar eliyle müdahale yaparsa ve siyasi yasak getirirse ysk başkanı açıklamasına göre ikinci turda referandum tarzında olur ve erdoğan başkan olsun mu olmasın mı oylaması yapılır dedi zaten mağdur muhalefet orada da erdoğan'ı ezer. yaptıkları yasaklama ellerinde patlar. bu yüzden en risksiz aday imamoğlu'dur.

    imamoğlu sevgi dili kullanıyor. bakın bugün 14 mayıs tarihini açıklayan erdoğan sonrasında tek tek 6'lı masadaki bütün liderlere laf attı. daha bu örnekleri çok görürüz. davutoğlu'na üniversite üzerinden ve babacan'a siha açıklaması üzerinden olmak üzere açıklamalar yaptı. ve az önce davutoğlu açıklama yaptı bekle beni iddalara bu akşam cevap vereceğim tweeti atarak erdoğan'ın istediği açıklamayı yaptı.
    burada erdoğan gündemi belirlememeli artık ideoloji, türban, etnik köken ve suni gündemleri tartışmamalıyız.
    ekonomiyi, torpilleri, yolsuzlukları, baskıcı ortamı, medyaya olan baskıları ve sansürleri, adaleti ve mülteci sorununu konuşmalıyız. yüzde 200'e varan enflasyon, 2. dünya savaşından sonra bu kadar uzun süre bu enflasyon ülkede görülmemişti... bunları konuşmalıyız. bugün erdoğan enflasyona yüzde 60 dedi ve seçimden sonra 30'lara düşüreceğiz dedi. bu yalanları konuşmalıyız enflasyon yüzde 200 yahu.

    davutoğlu, babacan ve diğerleri nolur geri planda durun konuşmayın. polemiğe çekmeye çalışacaklardır. imamoğlu'nu aday gösterdikten sonra o polemiklere dahi girmeyin hep asıl sorunları gündeme getirerek erdoğan'a istediği seçim dönemi performansını sergilemesini sağlamayın. polemiklere olabildiğince tansiyon düşürücü sıradan makul cevaplar vererek geçiştirin ve kucaklayıcı dil kullanan imamoğlu'nun muhattap alınmasını sağlayın!

    ardından sizin geri planda kalmanızı sağlayacak o geçen gün açıkladığınız saçma sapan bir numaralı kararnameyi (bkz: altılı masa'nın 1 no'lu kararnamesi) yani yüzde birlik partilerin imzası olmadan karar vermez diyerek kukla aday politikasından vazgeçin ve bu sayede geri planda durmanız daha da kolaylaşsın. ki ben bu konuda meral akşener sayesinde çok umutluyum çünkü bugün o da gündeme geldi 26 ocak'ta akşener başkanlığında yapılacak toplantı öncesi akşener bizzat davutoğlu'nun tansiyon yükselten açıklaması ve açıklayacakları sistemi gözden geçirmeyi kurmayları aracılığı ile liderlerle şimdiden görüşmeye başlamış.
    halkın hassasiyetini anladık ve 1 no'lu kararname'de değişikliğe giderek 50+1 alan adayımız mevcut cumhurbaşkanı yetkilerinde olacak ve kendi kararlarını verecek tarzı güzel bir açıklama ile bu konuyu halkın hassasiyeti doğrultusunda baştan çözebilirler.

    adayın kukla olması politikasından vazgeçme, 6'lı masanın geri planda durması politikasıyla beraber imamoğlu'da açıklanırsa muhalefet güle oynaya seçim kazanır.
    herkesin hassasiyetinin farkındayım erdoğan anayasaya göre aday olamaz ama imamoğlu davasındaki önemli yargı gününde almanya'ya giden adamdan bahsediyoruz. kk bu konuda siyaset yaparsa maalesef eline yüzüne bulaştırır ve erdoğan'a aday olamama mağduriyeti yaşatması bir yana o tarihte de seçim olmasını bu vasıfsızlıkla engelleyemezse çok daha büyük patlarız.
    bırakın 4 ay sonra seçim olsun ve erdoğan tarihe gömülsün.
    yeter ki aday belirleme ve seçim sürecinde doğru politika izlensin.

    imamoğlu aday olduktan sonra gerisini halleder. bakın iktidarın seçim performansını biliyorsunuz ve imamoğlu bundan seneler önce dolar 6.5 lirayken ve her şey bu kadar bok olmamışken bile seçimi söke söke iki kez aldı. imamoğlu istanbul'u, akp kendisine devletin bütün imkanlarıyla saldırırken ve bugünden çok daha güçlü olmalarına rağmen ellerinden aldı. nolur unutmayın bu performansı ve imamoğlu'nun yapacaklarına inanın. adam kitleleri harekete geçirebiliyor. şu kk vazgeçse bu hırstan o kadar kolay bir seçim olacak ki.
    hatırlayın istanbul seçimini tek aktör imamoğlu idi. o dönemde tek bir şey hatırlıyor musunuz kemal kılıçdaroğlu'na dair? adam tek bir kez bile ortalıkta görünmedi ve imamoğlu eze eze kazandı. kucaklayıcı dili ile iktidarın bütün politikasını yerle bir etti. seçmen bir kucaklayıcı dile, sadece istanbul'un sorunlarından bahseden dile baktı bir de karşısında mendebur suratlı sürekli parmak sallayan nefret diline baktı çünkü onların dili imamoğlu'nun üslubu sayesinde çok daha fazla itici göründü ve oylar imamoğlu'na döndü.
    ince'nin aksine mükemmel seçim günü performansı, tek bir oy bile çaldırmaması ve hakkını araması, yavaş'ın aksine eli kolu bağlı melih gökçek'e koltuğu vermişken imamoğlu'nun seçimi biz kazandık diyen binali'yi mahvetmesi...

    şimdiye kadar yanlış politikalar izlendi. davutoğlu'nun muhalefet kanadında dahi olamaması gerekirken nimetten sayıldı ve ön plana çıkartıldı. şimdi de akp döneminde yaptığı yanlışlar bizzat akp tarafından muhalefete koz olarak kullanılması sağlandı. normal şartlarda davutoğlu'na olumsuz bir şey söylense kendilerine zarar vermesi gerekirken muhalefete zarar verir konuma geldi. artık bırakın bu yanlış politikaları ve herkesin bildiği basit formülü kullanın. istanbul seçimi formülünü kullanın. yüksek profilli imamoğlu ile tamamen arka planda duran ve asla polemiğe girmeyen ve ön plana çıkmayan liderler ardından kucaklayıcı dil kullanan ve ülke sorunlarından bahseden imamoğlu ile rüzgarı arkanıza alın ve ezin geçin.
    zamanında kk tamamen geri planda kalmayı başardı istanbul seçiminde, ardından yıllardır sessiz kaldı muhalefet ve istediği kozu vermedi iktidara. son düzlükte de buna uyun tek adam rejimi yıkılsın, ülke normalleşsin bi önce allah rızası için geleceğimizi çalmayın bu son umudumuz.

    edit: çok mutlu oldum çünkü şukulara bakarak diyebilirim ki bu sadece benim düşüncem değilmiş genel düşünce de bu yöndeymiş umarım muhalefet bunu görür, farkına varır veya farkındalarsa da uygulamaya başlar ve olması gereken olur. eminim danışmanlar buradaki baskın düşünceleri çok dikkate alıyordur. genel kanıya uymaları ve her şeyin çok güzel olması en büyük dileğim.

  • 17 ekim 2022 ankaragücü fenerbahçe maçı

    tamam trabzonlu kardeş gözün hakemde olsun. golleri bir bir size pardon kaleye sokarken de dikkatli bak gözlerin açık olsun hep.
    yazıp yazıp silen bir adet hamsinin takıldığı başlık.

  • kyk'da 3 yataklı odaya 6 yatağın konulması

    bu sene mersin kyk yurduna gelenleri bekleyen bir değişiklik var. 3 yataklı odalara ranza sistemiyle 3 yatak daha eklenmesi ve 4 bloktan oluşan yurdun bütün odalarının 6 kişilik yapılması. işin ilginç tarafı başka değişiklik yok.
    eskiden 3 çalışma masası vardı hala 3 çalışma masası var.
    eskiden 3 dolap vardı hala 3 dolap var. (mevcut dolapların arasına bölme koyarak alanı yarıya düşürmüşler)
    çamaşırhane sırası iki kat uzayacak çünkü makine sayısı hala aynı.
    yemekhane sırası ve ortamı tıkış tıkış olacak çünkü hala büyütülmedi.
    internete girmek imkansız çünkü iki katı yüklenme olacak.
    3 kişi için tasarlanmış küçücük odada 6 kişi olmasından dolayı alan kalmadı. adeta kilerden bozma bir ortamda yaşıyoruz çünkü valiz odası yok. yataklardan kalan küçücük boş alan 6 kişinin eşyaları ve valizleriyle dolu.
    eskiden 3 kişilik odalarda uyum sağlanıyordu ve yaşanılırdı. artık 6 kişinin yatış kalkış saatleri farklı, odada sigara içeni var, kokanı var, görgüsüzü var, horlayanı var, sabahın körüne alarm kuranı var, yatağında uzanarak saatlerce telefonla konuşanı veya sesli video izleyeni var, tuvalet sırası var. bu uyum sorunlarından ve uyku bile uyunamayacak olmasından bahsetmiyorum bile.

    barajın kaldırılmasıyla mevcut çok arttı ve ev fiyatları da üniversite çevresinde arttı. bütün bunlar seçim yılı olmasından dolayı velilere hoş görünmek için ve oy alınması için yapıldı. öğrenciler için ise ne çalışma ortamı kaldı ne de uyunacak bir ortam. hükümetimizin 2022 yılında hak gördüğü ve yaşattığı ortam budur. 20 yıl önceyle kıyaslaya kıyaslaya ülkeyi ve yurtları 20 yıl önceye çevirdiler. diğer ülkelerin öğrencilerine yaşattığı imkanlar artarken biz geriye 20 yıl öncesinin şartlarına doğru gidiyoruz, vizyon bu mudur? ülkeyi yönetememelerinden ve beceriksizliklerinden dolayı aldıkları her saçma önlem bizim hayatımızı doğrudan en olumsuz şekilde etkiliyor.
    https://imgbu.com/i/fwqg1
    https://imgbu.com/i/fwl7u
    https://imgbu.com/i/fw41x

  • vitor pereira

    az önce teknik direktör açıklandı mı diye fenerbahçe twitter hesabına girip hızlıca aşağı kaydırırken hoş geldin perrari'yı görünce 2015'e kadar mı kaydırdım diye tarihi kontrol etme salaklığını bana yaşatan ali koç'a teşekkürlerimi sunuyorum.

  • irfan can kahveci

    ilk kez bir spor başlığı altında holiganlıktan uzak aklı başında entryler görmüştüm. iki takım taraftarı da bu olaya çok olgun yaklaşıyordu. iki tarafta: rakibe giderse gitsin önemli değil, artık bu tarz transfer çalımlarından vazgeçmeliyiz sonu hep hüsran, inşallah göksel'in elinde kalır, iyi oyuncu ama bu fiyatlar yüksek... tarzı bilimum entry girildi.
    okurken kendi kendime sözlüğün kalitesi mi yükseldi ya diye diye okudum taaaa ki bugüne kadar, ulan hepsi fasa fisoymuş herkes olayın neticelenmesini bekliyormuş.
    kimin alacağı belli olmaz temkinli yorum yapalım düşüncesindenmiş bütün o olgunluklar.
    olayın sonuçlanmasıyla sözlük eski seviyesine kavuştu. fb'liler nasıl da koyduk biz istedik mi alırız demeye gs'liler de amk nasıl da kitledik milyon euroları demeye koyuldu.
    mertlik buraya kadarmış hepiniz ikiyüzlüsünüz olum.

  • berat albayrak

    anneannem 60 küsür yaşında ve oldu olası akp'ye oy verir. başkanlık referandumunda da verdi, diğer bütün oylamalarda da. erdoğan'a hayatta laf söyletmez. sabah akşam a haber ve atv izler. istediğiniz kadar konuşun, hatta önüne kanıtlarıyla bazı şeyler koyun anlattıklarınız havaya gider. denedim de oradan biliyorum. kendisi erdoğan'ı bir nevi kutsallaştırmıştır ve ölümüne akp'ye vereceğini söyler.

    kendisi benim turnusolumdur. o, ne zaman ki akp'ye oy vermeyeceğim derse işte o zaman benim ülkeye dair bir umudum olur. o zaman derim ki bu kafada bir insan bunu söyleyebiliyorsa türkiye'deki her seçmen söyleyebilir. örneğin istanbul belediyesi seçiminde inanılmaz çirkeflikler yapıldı, çok büyük mağduriyetler yaratıldı. kendisine o zaman kime verirdin diye sorduğumda yine binali demişti.

    bunca zamandır ağzından akp ile ilgili tek bir olumsuz eleştiri duymamış ben az önce duydum. berat albayrak istifa etmiş dedim. bana dedi ki geçen haberlerde gördüm "doları istersek indiririz ama indirmiyoruz, dolarla bir işimiz yok" demiş berat albayrak. anneannem de bunu duyunca ilk defa beyin ve mantık sistemi devreye girmiş ve 20 yıllık uykudan uyanarak, "madem indirebiliyorsunuz neden indirmiyorsunuz, her şey dolarla" demiş ve ondan beri adama kızgınmış. çok şaşırdım, kadıncağızın beyin damarları açılmış ve sorgulamış resmen.

    düşünün ki bunca yıldır akp ile ilgili tek bir olumsuz şey söylemeyen anneanneme bile olumsuz şey söylettiremeyi başarabilmiş bir adamdır berat albayrak.
    böyle vasıfsız bir adamdır. ne dese, kendisine inanacak kadını bile inandıramayacak kadar yanlış konuşan birisidir ve bu kişi ülkenin hazine ve maliye bakanıdır.
    kendisi 10 temmuz 2018'de göreve geldiğinde 4,67 olan dolar bugün 8,52; 5,48 olan euro ise 10,12 bu kadar kısa sürede böyle yükseliş görülmemişti cumhuriyet tarihinde. ilklerin damadı olarak anılacak.

  • bileç kaplan'ın katil oğlu

    #duyguicinadalet
    #istanbulsözleşmesiyaşatır

    gaziantep'te dün bir kadın cinayeti yaşandı. bu aynı kişi tarafından yapılan 2. kadın cinayeti. 17 yaşındaki duygu delen, eski erkek arkadaşı mehmet kaplan'ın evine gitti. daha sonra dürdüncü kattan "düşerek" yaşamını yitirdi.

    duygu delen'in yakın arkadaşları da olayın cinayet olduğunu düşünüyor. duygu’nun yakın arkadaşı, duygu’nun tehdit edildiği için eve gittiğini belirterek, şunları söyledi:”mehmet kaplan duygu’nun eski erkek arkadaşı. gördüğü psikolojik ve fiziksel şiddet yüzünden ayrılmıştı. olay öncesinde duygu’ya tehdit mesajı atmış. duygu bu nedenle o eve gitmiş. mehmet kaplan zaten uyuşturucu bağımlısı ve daha önce de hamile bir kadının ölümüne sebep oldu. alkollü araç kullanırken bir kadına çarptı ve hiçbir ceza almadan kurtuldu. ailesi eli kolu uzun insanlar. paylaşılan videolarda tedirginliği tavırları belli oluyor zaten. evde uzun süreli arbede ve boğuşma olmuş. vücudunda kırık ve darbe izleri bulundu. duygu kesinlikle canına kıyabilecek biri değildi. olay yerinde anlık müdahalelerle hayata döndürülmüş ama hastaneye ulaşamadan yaşamını yitirmiş. üstü örtülmeye çalışılan bu cinayette sessiz kalınmamalı. destek bekliyoruz. başka canlar yanmasın.”
    link
    buraya bir not düşmek istiyorum. duygu'nun arkadaşının yaptığı açıklamada bir hata var. ölen kadının hamile olduğunu belirtmiş fakat hamile değildi. 6 yaşında bir oğlu vardı.

    öncelikle şunu söylemek istiyorum bu aile gaziantep'in zenginlerinden. mehmet kaplan'nın babası bileç kaplan, atlantik halı'nın sahibi. halı firması sahibi ne kadar zengin olabilir demeyin 2017 yılında gaziantep’ten 130 ülkeye 1,44 milyar dolarlık halı ihracatı yapılmıştır. atlantik halıya da bu pastadan büyük bir pay düştüğünü az çok tahmin edebilirsiniz.

    şüpheli şahıs mehmet kaplan'ın bu ilk vukuatı değil. duygunun arkadaşının bahsettiği olayın iç yüzüne baktığımızda inanılmaz bir hikayeyle karşı karşıya kalıyoruz. bundan önce de 17.01.2019 tarihinde, yaya geçidinde 1 çocuk annesi 35 yaşındaki zeynep berna atay’a çarparak öldürmüştü. üstelik kaplan, hızlı, alkollü ve ehliyetsizdi.

    mehmet kaplan, aracı atay’a çarptıktan 120 metre sonra yol kenarındaki bir ağaca da çarpmış ve ağacı kökünden sökmesine rağmen durduramamış, ardından tramvay korkuluklarını devirip, tramvay hattına girerek ancak durabilmişti.
    kaplan’ın 210 promil alkollü olduğu tespit edilmişti. çok kısa bir süre sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
    210 promil alkol, ehliyetsiz, aşırı hız... üstelik yaya geçidinde, bir kadını öldürmesine rağmen ne hikmetse serbest bırakılmış ve nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol talebi ve bulunduğu ikametten ayrılmaması şartı ile tutuksuz yargılanmasına ve tahliyesine karar verilmişti.
    üstelik bu olaylar olduğu zaman zanlı, mehmet kaplan 19 yaşındaydı.

    --- spoiler ---

    kazada yaşamını yitiren zeynep berna atay'ın eşi mehmet atay, mahkemenin verdiği karara itiraz ettiklerini belirterek, "sanık 210 promil ile aşırı derecede alkollü. ehliyeti de yok. eşime çarptıktan 120 metre sonra bir ağaca çarpıyor ve hava yastıkları açılıyor. kazaya karışan aracın hızı en az 120 -140 kilometre demektir ki bu hız sınırının 70 kilometre olduğu yolda aşırı hızdan da fazlasıdır. ayrıca çarpan sürücü yaya geçidi ve kavşağa yaklaşırken yavaşlamak ve önüne çıkan yayayı korna ile uyarmakla yükümlüdür" dedi. yasal hakkımızı kullanarak tutuksuz yargılamaya itiraz ettik. gelecek sonucu bekliyoruz. 6 yaşında annesiz kalan oğlumuza, annesinin ölümüne sebep olan adamın serbest kaldığını söylemek istemiyorum" şeklinde konuştu. bu arada olay yerinde hazırlanan tutanakta, sürücünün çarptığı yayanın aracın ön camının üzerine düştüğü ve 74 metre sürüklenerek yol üzerinde durduğu, aracın ise 45 metre sonra önce bir ağaca sonra tramvayın korkuluk demirlerine çarparak durabildiği, sürücü mehmet k.'nin 210 promil alkollü olduğundan ifade veremediği belirtildi.
    --- spoiler ---

    bu herif yaklaşık 2 sene önce cinayet işlemiş olmasına rağmen serbest kalmıştı. ve bugün yine bir kadının ölümü ve yine mehmet kaplan ismi yan yana gelmiştir. bunun hesabını kim verecek? cezasını onu serbest bırakanlar değil 17 yaşındaki genç bir kız verdi. üstelik mehmet kaplan’ın duygu delen’i tehdit ettiği ve birçok tehdit mesajının olduğu iddia edilirken yakınları intihar etmesinin imkansız olduğunu belirtmektedir ki yapılacak olan otopsinin ardından ölüm nedeni (cinsel istismar, darp) de belli olacaktır.
    +18 video
    eve girdikleri an
    4. kattan düşürüldüğü ev
    mehmet kaplan
    duygu delen

    düşüş anında da görüldüğü üzere kafa üstü düşüyor. çok sert ve bilinçsiz bir şekilde düşmesi, atıldığı iddialarını da doğrular nitelikte.

    ayrıca benim kulağıma gelen fakat sadece kulaktan duyma "iddialardan" da bahsetmek istiyorum.
    2 sene önceki kazada olayı kapatmak için ailenin 10 milyon dolar civarında bir parayı el altından verdiği söylenmekte.
    kazadan sonra bileç kaplan'ın oğlu hiç hapis yatmamış, tutuklanmamış ve direkt yurt dışına çıkmış. hatta o olaya rağmen babası, oğlunun altına yine lüks bir araç koymuş fakat kısa süre sonra çocuk yeniden türkiye'ye dönmüş.
    duygu'yla 8 aylık ilişkileri varmış. kızı dışarıdan görenler genel olarak neşeli ve gülen bir yapısı olduğunu söylüyorlar, arkadaşları intihara ihtimal vermiyor.
    binadan düşme olayı olduğu zaman ayrılarmış.
    çevresindekiler çocuğun psikolojisinin sağlıklı olmadığını ve şiddete meyilli olduğunu gözlemlemekteymiş.
    (bkz: #111562159)

    (bkz: şule çet)
    (bkz: rabia naz vatan)
    (bkz: burak erdoğan'ın örtbas edilen araba kazası)
    aklıma tek seferde gelen buna benzer örtbas olayları. yarın bir gün size de makam mevki sahibi birisi zarar verdikten sonra adaleti kendi çıkarları yönünde kullanmaması için, bu düzene dur demek için olabildiğince birlik olalım. kamuoyu baskısıyla hakketikleri cezaları almalarını sağlayalım.

    ekleme:
    sanık ifade vermiş, dövdüğünü sonra elini yıkamaya gittiğinde olayın olduğunu söylemiş.
    tam olarak düşünüldüğü gibi kızı darp ederek camdan attığı anlaşılıyor. otopsi raporunda darp edildiği çıktığında bu yaptığı açıklamayı kullanarak ben dövdüm ama atmadım diyebilsin diye yapılmış, insanların aklına hakaret eden bir nevi itiraf niteliğinde açıklama olmuş.