hava gezgini12
profili

  • arda güler

    babasının transfer için 10 milyon € (300 milyon lira) aldığı topçu. kendisi de 5,3 milyondan 6 yıllık sözleşmeye imza atmıştır. kendisi de ailesi de gelecek nesillerini de kurtarmış diyebiliriz sadece bu paralarla. ekşiciler de 3 gün geç 5 gün geç oynuyor diye dertleniyor. allah kurtarsın gençler ne diyelim. ha 6 sene oynamış ha 3 ay eksiği napacaksınız bu kadar anlamadım. salın

  • eren erdem'in kılıçdaroğlu'nu ayakta alkışlaması

    lise mezunu birini ülkenin ana muhalefet partisinin en önemli konumlarından birine getirmişsiniz, o da görevini yapıyor. avrupa'da ya da herhangi bir medeni ülkede olsa dönercide asgariye bile iş bulup çalışamayacak adamı baş tacı etmişsiniz tabi elleri patlayana kadar alkışlayacak.

  • m. şimşek'in bakan olmak için 40m $ aldığı iddiası

    en son 2019'da "2019'da kan su gibi akacak" diyen vasat birinin iddiasıdır. yazan ise türkçe özürlü bir boomer teyze. kaale alınacak herhangi bir şey yok.

    yorulmadınız böyle vasatları gündem etmekten ya

  • 21 mayıs 2022 suriye dışişleri türkiye bildirisi

    adamlara bak, suriyeli göndermemizi kabul etmiyorlar :d şaka mı bu?

    suriyeli konusu bence artık elimizde patladı geçmiş olsun. 100 yıl gerimizde olan bir milletten 6-7 milyonunu aldık. 200 yıl gerimizde olan afgan ve pakiler de biz de kalacak %99

    böyle insanlarla dolan bir ülkede, ne yüksek eğitimli bir toplum ne de refah beklenilmemeli. geçmiş olsun

  • bitcoin

    bu amk amerikası harbiden büyük ülke dememe sebep vermiş kripto para. herifler 0,5 faiz arttırmak için 7-8 aydır ön hazırlık yapmalarına rağmen piyasalara darbe üstüne darbe yaptı. herifler paralarını biraz değerlendirmeye çalışmak için 40 takla atıp çok değerlenmesini istemiyoruz demelerine rağmen dünya alem sarsıldı.

    daha piyasadan para çekilmeye başlanmadı, daha faiz artışlarını ciddi anlamda görmedik, daha enflasyonu düşürme yoluna girmediler.

    hakikaten şu dünyada "kral geri döndü" sözünü hak eden tek durum şudur. bu herifler önümüzdeki 200 sene boyunca da dünyadaki tek süper güç olmaya devam eder.

  • 24 şubat 2022 ingiltere'nin başlattığı yaptırımlar

    az önce boris johnson tarafından açıklanmış yaptırımlardır. rusya'ya karşı en net tavrı ingiltere gösterdi diyebiliriz.

    - rusya'nın en büyük havayolu firması aeroflot'un ingiltere'ye girişleri kapatıldı.
    - rus şirketlerinin ingiltere'de işlem yapılmasına ve sterlin kullanmasına izin verilmeyecek ve ingiltere ile ticaret yapmaları yasaklanacak.
    - 100'den fazla rus ekonomi kuruluşuna yaptırım uygulanacak.
    - tüm büyük rus bankalarının varlıkları dondurulacak ve bu bankalar birleşik krallık finansal sisteminden çıkarılacak. yasa büyük rus şirketlerinin ve kamunun birleşik krallık piyasalarından finans bulma ve borç almasını engelleyecek.
    - rusya'ya yüksek teknoloji ihracatı sonlandırıldı.
    - rus bankalarının ingiltere'deki tüm varlıkları bloke edildi
    - rus özel ve kamu kuruluşları ingiltere'den fon ve kredi alamayacaklar.
    - rusya'yı swift'in dışına itmek için çalışmalar yapacağız
    - ingiltere'de ki rus oligark'lar için yeni suç düzenlemeleri yapacağız ve onlar kaçacak bir delik bulamayacaklar.

    korkunç yaptırımlara başladı ingiltere. rusya savaşı kazansa dahi bunların altından sadece çin desteğiyle kalkabilir mi göreceğiz ancak çok zor. devamı gelirse editleyeceğim.

    son olarak boris johnson şunu ekledi; "ingiltere rusya'yı dünya ekonomisinden silecek. tek başına kalsa bile bunu yapacak." biden henüz konuşmaya başlamadı ancak johnson, benzer yaptırımları abd'nin de uygulayacağını söylüyor.

    kaynak : avam kamarasından canlı yayın buradan canlı izleyerek yazıyorum. konuşma devam ediyor.

    edit: avam kamarasında boris johnson ve vekiller arasında soru cevap devam ediyor. yaptırımların detayı konuşuldu şu anda da daha çok politik ve siyasi konular görüşülüyor.

    çok fazla soru cevap yapıldı tamamını yazamam ama bir kaç gelişmeyi eklemek gerekirse; johnson, zelenski ve hükümetinin ülkesini londra'dan yönetmesini teklif etti. herhangi bir nato ülkesi sınırlarına bir rus botu yaklaşır ve tehdit oluşturursa kesinlikle karşılık verileceğini ekledi. aeroflat'tan sonra tüm rus havayolu firmalarına ingiltere kapıları kapatıldı. ingiltere'de ki rus şirketleri battı. sberbank %75'e yakın değer kaybetti.

  • 15 aralık 2021 fed toplantısı

    hiç bir bilgisi olmayan arkadaşların fed'i tcmb gibi zannedip yorumladığı karardır. arkadaşlar mb perşembe günü arttıradabilir azaltadabilir her şey olabilir ama fed'te öyle bir durum yok. heyecanla aa acaba ne olacak diye beklemenizin de manası yok. çünkü faizler sabit kalacak. abd'de kimse bunu tartışmıyor bile. çünkü olacaklar önceden belli. öngörülebilirlik nedir bilir misiniz? araştırmanı öneririm.

    powell zaten 2022 ortasında faiz artırımına gideceklerini açık açık söyledi. şu an da tapering aşamasında fed. en fazla yarın şahin bir açıklama gelir. piyasalarda der ki hee 2 olan faiz artırım kararı demek belki de 3 olacak ya da 2 artırımın da puanı yüksek olacak olur.

    lütfen artık "abi bence artar, bence azalır" gibi yorumlar yazmayın. dünyanın hiç bir yerinde şu an fed'in faiz kararının ne olacağı tartışılmıyor. açıklama metni bekleniyor. şahinleşme görürsek belki de faiz artırım kararları 2022 ortası yerine bahara çekilir.

    edit : varlık azaltımı her ay 15 milyar'dan 30'a çıktı. 2022 yılında 2 faiz artırımı yerine 3 tane yapılacak. ilk artırım haziran deniyor ama daha da geri gelebilir. aslında faiz artırımı zaten olmayacaktı ama bu açıklamalar bile çok sakin bir açıklama değildi. abd piyasaları da fazla bir tepki vermedi şaşırdım

  • düz dünya teorisini maketle açıklayan müthiş video

    dünya düz de diğer gezegenler niye yuvarlak o zaman amk? dediğim makettir. beğenmedim.

  • covid aşısı olmuyorum

    tam 1 senedir hastanelerde doğru dürüst kendime ortopedi anneme ise kardiyoloji randevusu bulamıyorum. tam 1 senedir! neden biliyor musunuz? sağlık sisteminin yavaşlaması yüzünden.

    ister aşı ol ister olma. sokaklardan ekmek toplayan insanların olduğu bir ülkede gerçekten insanların aşı vs olup olmaması umurlarında mı sanıyorsun? aşı olmazsan ne mi olur? sağlık sistemi çökmeye başlar. yarı kapasitede hizmet veren doktorlar, covid birimlerine kaydırılmış sağlıkçılar derken kimse normal sağlık hizmetini alamaz olur. bir de sinirle yazmış; "huaaa size ne kardeşim aşı olayım olmayayım huaaa".

    şubat 2020 tarihinde birleşmiş milletler ülkelere covid salgınına karşı sağlık sistemlerinin koruyacak önlemler almalarını önerdi. daha virüs türkiye'de yokken. ilk günden beri aşının da maskenin de yasakların da tek amacı sağlık sistemini ayakta tutmaktı. bir rapor vardı 2016'ya ait sanırım. hemen bugün ülkede ki tüm hastaneler hizmet vermeyi durdursa günlük ortalama 13bin insanın ölme ihtimali üzerine senaryolar vardı.

    vazgeçin artık şu aptalca "aşı olsam da hastalık bulaşacak hüüü" zırvasından. aşı zaten ağzınızı yüzünüzü yok eden bişey değil. adam daha aşı olunca virüsü kapsa dahi daha rahat atlatacağını anlamamış, aşının virüsü yok ettiğini sanıyor gelmiş burada tespit sıçmış. yazık günah soluduğunuz havaya.

  • üniversite adaylarının %32'sinin barajı geçememesi

    2021 yılında tyt'de gerçekleşmiş olan durumdur.

    öncelikle baraj nedir? ve barajı geçmek için kaç net yapmak gerekir bakalım.

    tyt'de baraj 150 puandır. barajı geçmek için gerekli doğru sayılarına bakalım.

    türkçede 40 sorudan 5 doğru
    sosyalde 20 sorudan 5 doğru
    matematikte 40 sorudan 3 doğru
    fen bilgisinde 20 sorudan 3 doğru

    yaparsanız eğer, puanınız 152 oluyor ve barajı geçebiliyorsunuz. bu puanı sınava giren 770bin kişi geçemedi. evet şaka değil. 120 sorudan 15-16 doğru yapmak bile barajı geçmeye yetiyorken nerdeyse milyonlarca aday bu puanı bile yapamamış. vakti zamanında öss'de 30 mat1 30 mat2 olmak üzere 60 tane matematik sorusu çıkıyordu. ben daha lise son başında eylül ayındaki ilk denemeden 60 sorudan 38 doğru yapabildim diye hocalarım babama "hocam bakın siz de öğretmensiniz bilirsiniz, bu çocuk bu netlerle ne tıp'a gider ne iyi bir mühendisliğe, üzerinde durun çocuğun" diye uyarı vermişlerdi de hala akşamında babamın verdiği vaaz aklımda haha. şimdi 120 sorudan 20 doğru yapamıyor ülkenin yarısına yakını şaka gibi gerçekten. (hele 120 sorudan 30-40 tane yapanlara bakalım desek durum çok daha vahim. %70-75'lere çıkıyor oran)

    koca bir ülkenin gençliği elden gidiyor. kimsenin ne umurunda ne de derdinde. ancak bu öylesine büyük bir sorun ki altında yatan sebeplerden biri de, kpss ile atama puanları. bu gençleri yetiştiren öğretmenlerin atama puanlarına bakalım bir de;

    ilköğretim matematik kpss taban atanma puanı (2021) : 70,51645
    ilköğretim fen bilimleri kpss taban atanma puanı (2021) : 74,16045
    okul öncesi öğretmenliği taban atama puanları (2021) : 75,97089
    sınıf öğretmenliği taban atama puanları (2021) : 71,76993

    ülke müthiş bir kısır döngünün içinde vasatlığa ve kalitesizliğe doğru ilerliyor. kötü öğrenciler eğitim fakültelerine gitmeye başladı, onlar mezun olup çok düşük puanlarla atanmaya başladılar ve şimdi daha vasat öğrenciler geliyor.

    bu ülkede ilerde ne iyi doktorlar buluruz ne mühendisler ne de öğretmenler. ülkedeki kalitesizlik dört bir yanı sarmış vaziyette

  • mansur yavaş'ın torpille işe girenleri ifşa etmesi

    dev ekranda, kimlerin torpili yaptığını göstermiştir. üstüne bir de hepsi mevcutta ankara büyükşehir belediyesinde çalışıyor olduğundan, ayıp olmasın diyerek incelik yapıp isimlerini sansürlemiştir.

    video

    2:37 tam komedi. "evet ramazan bey (mhp'li meclis üyesi) sizin de var bi tane" kahkaha attım mansur başkan ya. sonra dönüp "çalışıyor değil mi hala?" diye sorduğunda adam direkt rahatça "evet çalışıyor" diyor.

  • trendyol

    ne kadar gerizekalı insan varsa twitter’da toplamayı başarmıştır. kadın “kalbim sıkıştı gerçekleri gördükçe.. kanım dondu” falan yazmış ahahahah. ulan 20 senedir e ticarette ne saçmalıklar oluyor neler. bu tip saçmalıklarda hangisinin profilini incelesem bomboş tipler çıktı. ya survivor hayranı, ya türk dizisi hayranı falan. ahah 2 gün önce de, 1-2 tane üniversite yatay geçiş kaydını e devlete girememiş sığır yüzünden herkes kyk kredileri iptal etmiş diye tantana çıkartmışlardı. 2 ay önce de coronayı abd çıkardı diye geziyorlardı.

    her şey biterde bu gerizekalılar bitmez. aptal oğlu aptallar ya. bomboş hayatlarınızda heyecan arıyorsunuz