tutulamayanlar4
profili

  • avını canlı canlı tek hamlede yutan komodo ejderi

    komodo ejderi genellikle avını zehirli salgısıyla zehirler ve felç olana kadar takip eder. burada da büyük ihtimalle avını önceden zehirlenmiş ve hayvancağız felç olunca yemiş.

    edit: bir yazar arkadaştan detaylı bilgilendirme geldi. aşağıya kopyalıyorum:

    komodo ejderi, avını zehirli salgısıyla zehirlemez, aksine ürettiği toksinleri kullanır. bu toksinler, avın kan basıncını düşürür, kanamaya ve şoka neden olur. komodo ejderinin ağzı bakterilerle doludur, ancak bunlar zehir olarak değil, enfeksiyon riskini artıran bir faktör olarak işlev görür. komodo ejderi, avını ısırıp parçalayarak büyük yaralar açar ve bu yaralara bakteri bulaşmasına yol açar.

    edit 2: başka bir yazar arkadaştan ikinci bir bilgi geldi:

    komodo ejderlerinde zehir bezleri olduğuna dair çalışmalar yayınlandı. yani evet ağızları bakteriyel olarak oldukça toksik ama aynı zamanda ayrıca zehir bezleri de var.

    edit 3: bilgi üstüne bilgi geliyor:

    komodo ejderinin zehir salgısı da vardır. 50 küsur bakterinin 10 küsur tanesi ölümcül olmakla beraber, salgıladığı zehir de kanın pıhtılaşmasını engelleyerek kan kaybından veyahut da bakteriler dolayısıyla enfeksiyondan ölme ihtimalini arttırır.

    edit 4: komodo konusunda epey aydınlandıktan sonra başka bir yazardan konu dışı fakat faydalı bir bilgi geldi ve eklememi istedi:

    ben de bir şey eklemek istiyorum fakat bilgi değil, hatırlatma. yazarlara 2. el piyasasının bu dönemde çok tehlikeli olduğunu, alırken de satarken de iyi araştırmaları gerektiğini ekler misiniz?

  • bay kemal döneminde röntgen 7 ay sonra çekilirdi

    kemal kılıçdaroğlu bilmediğimiz paralel bir evrende ülkeyi mi yönetiyor ya da önceden yönetmiş de bizim mi haberimiz yok dediğim başlık.

  • 19 kasım 2020 imamoğlu'nun efsane kapağı

    bir de hayrına mı yaptınız diye soruyor. kendilerine yabancı tabi hayrına bir şeyler yapmak.

  • filmlerde sorulmuş unutulmayan sorular

    ne yüzüme bakıyorsunuz lan zaire'nin cumhurbaşkanı ben miyim?

    (bkz: hababam sınıfı)