berlinli sadi7
profili

  • arap diyarına gidip rezalet çıkarmak

    şimdi sana küfretsem elime yazık…

    madem onların ülkesiyse alsın ülkelerini de stadlarını da……..

  • 28 nisan 2023 selçuk bayraktar'ın isyan etmesi

    arkadaşlar farkında mısınız bilmiyorum ama hanedan yönetimine doğru gidiyoruz. memleketin topraklarını kendi mallarıymış gibi görmekteler. atatürk havalimanı'nı kullanılmaz hale getirip üzerinde kendi showunu yapabilecekleri bir alana çevirdiler ve kimseye kullandırmaya niyetleri yok gibi. çok uzak olmayan bir zaman öncesinde diğer damadı bu ülkede enerji ve tabii kaynaklar bakanlığı ve daha da önemlisi maliye bakanlığı yaptı. bu ülke insanının 128 milyar dolarını “çokomelli” diye diye arka kapıdan sattılar. yetmedi bir o kadar daha sattılar. ırak petrolünü yasadışı yollarla yine büyük damadın yöneticisi olduğu şirket vasıtasıyla kaçırıp sattılar ve türkiye bu yüzden senin benim param olan 3,5 milyar dolar tazminat ödemeye mahkum edildi.

    kılıçdaroğlu'nun anlaşmış olduğunu söylediği eren özmen ve fatih özmen isimlerini ağızlarına almayıp “amerikalı şirket” diye tatava yapıyorlar.

    ince'yi ve oğan'ı destekleyen arkadaşlarım. sizler de en az bizler kadar hatta bazılarınız bizden daha fazla atatürkçüsünüz. gelin bu işi ilk turda bitirelim ve atatürk havalimanı'nın “atatürk uzay ve havacılık merkezi” yapılmasını sağlayalım. bu seçimi beraber kazanalım, akepelilerin bütün yolsuzluklarından dolayı yargılanmalarını görelim, sonrasında birbirimizi yine yeriz. şahsım adına bundan sonra ince ve memleket partisi, oğan ve zafer partisi aleyhine entry yazmayacağım ve eskileri de sileceğim. çünkü her ikisi de bu ülkeyi yeniden atatürkçü bir çerçeveye geri getirmenin derdinde. benim gibi kemal kılıçdaroğlu'na oy verecek diğer arkadaşlara da ince ve oğan hakkında olumsuz şeyler söylememelerini rica ediyorum. birleşe birleşe bu hanedan düzenine son verelim.

  • şaka maka doların 20 tl'yi aşamaması

    berat sen misin?

  • mehmet ali çelebi'nin millet ittifakı'na soruları

    benim mehmet ali çelebi'ye tek sorum olacak.

    sahte, uydurma delillerle sana suç isnat eden, suçsuz yere seni demir parmaklıklar arkasına koyan, o uydurma delillerin savcısı olanlarla nasıl bir miden var ki bir arada olabiliyorsun?

  • kira artışına %25 sınır getirilmesi

    15 aralık'ta zam zamanım. 1.700'e oturuyorum. ev sahibi zam için aradı. kendisine %80 zam teklif ettim çünkü resmi enflasyon bu kadar ve ben de bu enflasyona göre maaş zammı aldım son bir yılda.

    ama bana attığı mesaj şu idi: oğlanı gönderdiğimiz kreş geçen sene 2.000 idi. sizden 1.700 alıp üzerine 300 ekleyip ödüyorduk. bu sene 5.300 oldu. bu nedenle eşimle istişare ettik ve kirayı 5.000 yapmaya karar verdik. ona göre planınızı yapın.

    ben de 15 aralık'ta %25 zamlı göndereceğim kirasını. %80'den vazgeçtim. neden?

    öncelikle beni gıcık eden şey emrivaki yapması. eşinizle değil benimle istişare etmeniz gerekiyor. kontratta imzası olan taraflardan biri benim. ikincisi kendi harcamasındaki artışın tamamını bana yansıtması. 2000-5300 arasındaki farkı komple bana kitlemeye çalışıyor. üçüncüsü ve en önemlisi de şu: kardeşim biz seninle kira sözleşmemizi borçlar kanunu hükümleri uyarınca yaptık. sen iki sene evvel bana tüfe oranından fazla zam istemeyeceğim diye taahhüt verdin imza atmak suretiyle. benim oğlanın ana okulu ne kadar zam yaparsa o kadar zam isterim diye anlaşmadık. çalıştığın patronuna git söyle bakalım maaş zammını buna göre yapacak mı? beni gıcık ettiği için zam oranımız %25… zaten haziran gibi de büyük ihtimalle istanbul'dan gidiyorum.

    hadi yorumlayın

  • akıllı saat kullanan 30 yaş üstü tip

    belli bir yaşın, bir cinsiyetin, bir insan grubunun bu şekilde eleştirildiği başlıklar cidden sinir bozucu bir hal aldı. sözlüğe benzer bir başka platform açmak ve editörler vasıtasıyla kaliteli bir yer yapma planım var. teknik altyapım var.

    hiç kimse kınadığını yaşamadan ölmezmiş. şu başlığı açan ve ilk entryyi giren yazar için tek dileğim var. umarım sen de 30'unu geçtiğinde yeni bir teknoloji çıkar ve seninle de aynen bu şekilde dalga geçerler.

  • schumacher'e karşı hakkinen'i tutan insan

    formula 1 izlemeye 1998 yılında başlamış olan kişidir. türk televizyon kanalları formula 1’i 1998 yılında naklen vermeye başladılar ve çok ciddi bir izleyici kitlesi oluştu türkiye’de.

    efendim bendeniz 1991’den beri uydu kanalları vasıtasıyla f1 izleyen birisi olarak kırmızı sevgim nedeniyle ferrari’yi tutardım ama schumacher’in de farkına varmıştım. çocukça bir hevesle onun ferrari’ye gelmesi için çok dua etmiştim ve sonunda 1996’da gelmişti.

    1996’da şampiyonayı 3’üncülükle tamamladı. ama yağmur altında yapılan barcelona gp’de yağmur altında nasıl bir usta olduğunu göstermişti.

    1997’de villeneuve ile son yarışa kadar çekişmişti ve hatırlayanlar bilir şampiyonluğu son yarışta kaybetmişti. normalde sezonu 2’nci sırada bitirdi ama villeneuve’e kasıtlı çarptığı için tüm puanları silindi.

    1998’de fırtına gibi bir mclaren mercedes vardı f1’de ve fırtına gibi hakkinen. ben 21 yaşına gelmiştim ve mahalledeki tüm arkadaşlarım artık f1 izleyicisiydi. bizim evde toplanıp yarışları izlemek harikaydı. hakkinen taraftarı olan arkadaşlarımı kendine çeken şey “mercedes” ismi ve gri renkti. tabi hakkı dayı da (biz ona böyle derdik) altındaki canavarın hakkını veriyordu gerçekten de. yine de yavaş arabayla son yarışa kadar şampiyonluk kovaladı şumi ama japonya gp’de yaşadığı şanssızlık nedeniyle şampiyon hakkı dayı oldu.

    1999’da zaten ingiltere gp’de ayağını kırdı ve malezya gp’ye kadar yarışamamıştı. 1999’da ferrari 1998’e göre daha hızlıydı ama mclaren yine dominanttı. ama yaşadıkları motor arızaları ve kazalar ve pit hataları nedeniyle irvine neredeyse şampiyon oluyordu. şumi ayağını kırmasa kesin şampiyondu. o sezon inanılmaz keyifliydi. 1999 almanya gp var ki irvine’ın kazanıp salo’nun ikinci olduğu ve bir de avusturya gp var ki irvine ve couldhart’ın yarış sonuna kadar tampon tampona yarıştıkları dadından yinmez. :))) (bu paragraf @asetil nickli yazar arkadaşın uyarısı üzerine editlenmiştir)

    işte bu iki yıl hakkı dayının sevilmesinin ve şumi’ye rağmen tutulmasının nedenleriydi bence. doğrusu her ne kadar şumi’ci olsam da ben de hakkı dayı’yı severdim. taraflı tarafsız pek çok kişinin saygısını kazanmış bir pilottu. 2001 barcelona gp’de son tura açık ara birinci girmesine rağmen motor arızasıyla yolda kalmasına yarışı izlerken çok sevinmiştim doğru, ama bugün düşününce ne büyük bir dram olduğunu düşünüyorum.