salvatore amca3
profili

  • 26 mayıs 2023 dolar kuru

    serbest piyasada 21.30 tl civarlarında dolanan kur, bankalarda 19.95 tl civarında dolanıyor. bunlar iyi günlerimiz, daha da paramız değer kaybedecek, 1 dolar 7-8 lira olacaklardan, 30 lira olmasa iyi demeye başladık. teşekkürler siyasal islam, tüm bu tablo senin eserin. gurur duyabilirsin.

  • covid-19

    gribe benziyor ya da gençler hafif atlatıyor diyenlere aldanılmaması gereken virüs. 1 hafta kadar önce pozitif oldum ve bu bir hafta nasıl geçti anlatayım. ilk gün oh ne güzel ayakta atlatacağım dedim kendime, sonrasında gece sırtımda ve belimde hayatımda yaşamadığım bir bel ağrısı ile uyandım. bakanlığın verdiği sıtma ilacını vs kullanmadım bu arada. sabahında c vitamini ve multivitamin takviyesine başladım. ağrılarımı azaltmak için parol aldım. ikinci günü tamamlarken biraz iştahsızlık baş gösterdi. sonrasında üçüncü ve dördüncü günler rezaletti. sırt ve bel ağrımdan kendimi duvarlara vuracak kadar etkilendim. ben hayatımda böyle bir şey yaşamadım. 6 defa parol aldım o günlerde daha fazlası da olurdu ama bu sefer mideyi bırakacaktık. sonrasında ağrılar azaldı. bu süreçte hiç öksürük ve ateş sorunu yaşamadım. keza ishalde yoktu. beşinci gün uyandığımda koku alamamaya başladım. ağrılarla beraber tat ve koku alma duyusu gitti. şöyle anlatayım yarım soğanı ağzıma attığımda ne tat ne de koku yok. ya da ayranda içseniz, rakıda, suda hepsi aynı tadı veriyor. boğazınızda akıntı yok ama sesimde kısıldı bugün mesela. burnum akmıyor tıkanıklık yok ama burnunuz koku almıyor. gerçekten farklı bir deneyimleme yaşatıyor insana. anlamak mümkün değil. kesinlikle bir ilacı olmadığına inanıyorum. tamamen şansa bağışıklık sisteminiz olayı nasıl çözerse öyle atlatıyorsunuz. 3 senedir spor yapmayan, obez kilolarda biriyim. ancak öncesinde 14 sene profesyonel bir sporcuydum. milli takım düzeyine gelmiş bir yüzücüydüm, belkide onun ekmeğini yedik ve ateşlenmedik bilemiyorum ama bildiğim tek şey, bu hastalıkta kontrol benim elimde kesinlikle değildi. tat ve koku zamanla gelir diyorlar, valla ne büyük nimetmiş kıymetini bilmiyormuşuz bu duyularımızın. ekmekte yeseniz, kobe bifteğide yeseniz aynı tadı alıyorsunuz düşünsenize. sınırsız tuz atıyorsunuz ama tat gene aynı. keza aşırı acı bir biber denedim tık yok sadece midemi yakıyor. muhtemelen hafta sonuna kadar negatife dönmüş olacağım, aklımda cumadan sonra antikor testi yaptırmak var. pcr testine güvenim neredeyse kalmadı. o kadar alakasız sonuçlar veriyor ki ne desem bilemedim, her belirtiyi gösteren benle temaslı arkadaşım negatif mesela. mümkün değil esasen, kız ateşler içinde yanıyor kaç gündür. o yüzden pcr'a çok takılmayın vücudunuzu dinleyin, normal gribe benzemediğini zaten geçiriyorsanız farkedersiniz. herkese geçmiş olsun, tanrı sevdiklerimizi korusun.

  • avokadonun adedinin 6 tl olması

    1 dolar bile değil, bence ucuzmuş dediğim fiyat. farkında mısınız biz fakirleşiyoruz, hayatın pahalandığını bir gerçek ama esas sorun bizim alım gücümüzde. paramız pul oldu, günlerce çalışıp üç kuruş para alıyoruz. o da her geçen gün daha da değersizleşiyor.