bu havalarda gelme bana4
profili

  • hoşlanılan kızın seni çok beyeniyorum yazması

    (bkz: herkezde direk beni beyeniyor)

  • anadolu yakası'nın en yaşanılası yeri

    öncelikle anadolu yakası avrupa yakasından kat kat daha yaşanılırdır. avrupa yakasının %80'i tekinsiz, götünü kestirme ihtimalinin yüksek olduğu kenar mahallelerden oluşuyor. en azından anadolu yakasında bu oran daha az. en azından anadolu yakasının kenar mahallesinde korkmadan yolda yürüyebiliyoruz.

    adamın biri anadolu yakasının taşra olmasından bahsetmiş, örnek olarak da sultanbeyli'yi vermiş. sultanbeyli. maltepe, kadıköy, adalar, üsküdar, ataşehir, beykoz. no no no no! sultanbeyli. diyecek bir şey bulamıyorum. kelimeler kifayesiz kalıyor. *

    açıkçası bence sahrayıcedid, göztepe vs. tarafları sakin yaşanılır yerlerdir. hem çok sahile yakın değillerdir (sahile çok yakın olmak iyi bir şey değil) hem de merkezi sayılırlar. kadıköy'ün daha merkezi yerlerindeki gibi tuhaf tipleri pek görmezsiniz. açıkçası avrupa yakasının en kral yerinde yaşayacağıma maltepe veya kadıköy'ün sakin bir mahallesinde yaşamayı tercih ederim.

    tabii bu çok öznel bir şey. insan hangi yakaya alıştıysa orayı benimsiyor. böyle de bir gerçek var. avrupa yakasını her zaman yaşanılmaz bulmuşumdur. o kalabalık, kaos, gereksiz insan trafiği ve asayiş problemleri.

    edit: ha bu arada, sait faik okumaya başladığımdan beri adalar'da da yaşayasım var. *

  • misvak dergisinin 19 mayıs paylaşımı

    ilk defa komik bir karikatür yapabilmişler. sırf bundan dolayı kutluyorum. ben güldüm.

  • cezaevinden yeni çıkan kişinin cinayet işlemesi

    (bkz: ya ne olacağıdı)

    yarın öbür gün öldürülen, tacize, tecavüze uğrayan kişinin biz veya bizim bir yakınımız olup olmayacağı ne malum? bu toplum kendi kendini bitirmek için elinden geleni yapıyor.