the biraders siyahmazof5
profili

  • türkiye'deki hayat pahalılığı

    sadece hayat pahaliligi diyemeyiz "pahalı kalitesizlik" terimini de eklemek gerek , bu ülkenin insanları dünyanın en kalitesiz hayatını en pahalı şekli ile yaşıyor çünkü.

    herseyi ile üstelik; yediğiniz yemek , giydiğiniz kıyafet, bindiğiniz araba , hatta oturduğunuz ev vs.

    bedelini ödeyeyim yeterki kaliteli olsun deseniz bile yok. 90 li yılların sonu 2000 li yılların başlarında kırmızı paket kısa marlboro herhalde dünyanın en iyi sigarası idi , içtiğimiz tuborg bira da öyle örneğin.

    bugün en pahalı sigarayı da alsanız hepsi birbirinin aynı ve leş, bira deseniz o daha beter. yani dostlar müreffeh ve kaliteli yaşam hangi ekonomik skalada olursanız olun bu ülkede imkansız....

  • hangi ünlüye benziyorsun

    yukarıda yazanların hiç birinin kendilerini benzettikleri ünlü ile alakaları yok.

  • süt içmeye devam eden tek canlının insan olması

    lan bi bıkmadınız dertsiz batılıların dertlerini ithal etmekten. lan oğlum sizin süt içmek zararlı mı zararsız mi diye dertleriniz olamaz. türkiye'de yaşıyorsunuz lan siz , kıçımızda ayı bağırıyor heriflerin dert ettiği şeye bak !

  • serkan inci'nin yakılan kadını suçlu bulması

    serkan inci denilen mabadı zekerli herifi zerre sevmem , ki yazdıklarını okumadım bile. bu herifte ki zeka seviyesi ile antartika'nın sıcaklık oranı aynı.

    fakat 40 ına merdiven dayamış biri olarak konu ile ilgili bir kaç söyleyeceğim var ;

    benim ve jenerasyonumun ergenlik yıllarında rüştünü ispat etmek ve diğer bireylerden takdir toplamak yada beğenilmek için bir takım özverilerde bulunmanız gerekirdi. ya çok başarılı olmanız, ya çok çalışkan olmaniz , ya çok zeki olmanız veya yırtık hazır cevap olmanız , yada genlerden aktarılan bir sebeple çok yakışıklı olmanız gerekirdi (bunun özveri ile bir ilgisi yok tamamen kalıtsal). yani kendinizi kabul ettirmeniz ve toplumsal normlara ulaşmanız bir hayli zordu.

    ıçinde yaşadığımız zaman dilimi bunu ortadan kaldırdı. sebebide dijital devrim ve sosyal platformlar. her devrimin sosyal ilişkileri değiştirdiği aşikardır. o nedenle 18. yüzyıla kadar 1 milyarı hiç bulmayan dünya nüfusu 18. yüzyıldan sonra yani sanayi devriminden sonra ki 200 yıl içerisinde 7.5 milyarı bulmuştur.

    dijital devrimin emareleri toplumsal ilişkilere son 10 yıldır sirayet etmiş ve gün be gün hayatımızı değiştirmiştir. yani artık eskisi gibi rüştünüzü ispat etmek için veya begenilmek için belli bir network oluşturmaya yada özveri göstermenize gerek yoktur. ınstagram gibi uygulamalar sayesinde bu tatmine ulaşabilirsiniz. önemli olan tasdiklenme ve beğeni sayısı.

    mesela ahlaksızın teki olduğunuz halde 6 ay gibi bir sürede stereoidlerle kaslı , maskülen bir görünüme sahip olup bir çok karşı cinsi etkileyebilir ve kandırabilirsiniz. sokak hayvanları ile fotoğraf çekip kendinizi dünyanın en vicdanlı insanı gibi lanse edebilirsiniz. hele birde paylaştığınız fotoğrafların altına hayatınız boyunca uygulamayacağınız ve kendinize ilke edinmeyeceginiz bir kaç aforizma yazıp kendinizi lord bile ilan edebilirsiniz. tüm bunlar mümkün ve olmaya muktedir...

    insan gözü dünya tarihinde hiç bu kadar zorlanmamıştı. ve yanlışın yada doğrunun ayırt edilemeyeceği kıvama hiç bu kadar gelmemişti. iş bu sebeple eğitimli yada eğitimsiz fark etmez insaniz ve eğilimlerimiz var. insanin arzuları gördüklerinden beslenir , hz. isa denilen adamın çarmıhta ki figürü bile adeta bir parfüm reklamından fırlamışcasınadır. siz hiç göbekli kel isa figürü gördünüz mü ? göremezsiniz... zira öyle olsa kimse peşinden gitmez !

    her kadın yanılabilir ve mümkündür , ama bunun bedeli asla ve asla öldürülmek değildir. hele ki bu akıbetle !

    ruhu şad olsun

  • her yazardan bir sakinleştirici müzik tavsiyesi

    lara fabian -adagio