engineer174
profili

  • 28 mayıs 2023 geleceğin için harekete geç

    “partide kimin oy vereceğini veya bunun nasıl olacağını tamamen önemsiz buluyorum; fakat olağanüstü derecede önemli olan şey şudur – oyları kim ve nasıl sayacak”

    bu yazının amacı analiz yapmak değil, siyasetçi değilim anladığımı da düşünmüyorum.

    oy verin ve oyunuza sahip çıkın. en fazla yazılımcı, avukat, mühendise sahip ülke. bildiklerinizle ne yapabildiğiniz önemli.

    facebook, instagram, tiktok gibi sosyal ortamlarda katılımı artırmak için oy ve ötesi ya da türkiye gönüllülerine destek olabilirsiniz.

    truva atları, çıkar savaşları, kimin kime hizmet ettiği hakkında da yorum yapmayacağım.
    28 mayıs 2023'e kadar ne yapılabilir ve o gün geleceğine sahip çıkmak isteyen insanlar nasıl birlik olur, ne yapılabilir şeffaf bir seçim olması için buna çözüm aramak için açtım başlığı.

    insanlar hayatlarında sorunun mu çözümün mü parçası olacaklarına karar verirler. şikayet etmek, eleştirmek kişinin sorunun parçası olduğunu gösterir. ne yapabilirim ya da nasıl daha iyi hale getirebilirim diye sorarsanız hayatınızı bir adım ileri götürürsünüz.

    bu toprakların nasıl kazanıldığını, içerdeki cahil ve çoğunluktan oluşan düşmanlara rağmen anlatacak değilim. sosyal medyada atatürk fotografı ve sözleri paylaşmaktan başka bir katkısı olmayan büyük bir çoğunluk var ya da tatlı su balıkları.

    tatlı su balıklarının başka ülke vatandaşlıkları ya da zenginim gibi tesellilerine analiz yapmayacağım. yurt dışında iş yapanlar gelişmiş ülkelerin bakış açısını deneyimlemiştir.

    öncelikle 28 mayıs 2023 günü ve uzun sürecek gecesi için hakkının yendiğini düşünenlerin örgütlenmesi ve arkadaş gruplarıyla sandık başlarında gözlemci olması gerekir. en fazla hukuk mezunu olan ülke olarak sandıklarda 1 ya da iki avukat olması gerektiğini düşünüyorum.

    savaş sanatında askerlerin psikolojisinin kazanmak için en önemli ve güçlü faktör olduğunu belirtir. mücadele etmeden yenilgiyi kabul etmek zayıf ve karaktersiz insanın yapacağı davranış.
    "başkasını ve kendini bilirsen, yüz kere savaşsan tehlikeye düşmezsin; başkasını bilmeyip kendini bilirsen bir kazanır bir kaybedersin; ne kendini ne de başkasını bilmezsen, her savaşta tehlikedesin."

    dünya tarihini bilmenize gerek yok ya da bu ülkenin tarihini. son birkaç sene içinde yaşananlara bakıldığında ahlak ve vicdan sahibi insanlar yaşananlar, iftiralar, yalanları izlerken şaşkınlık içinde kalmıştır.

    insanlık tarihi boyunca cehalet, barbarlık, zulüm, iftiralar, yalanlar, kirli ilişkiler organize şekilde ortaya çıkmıştır. yakın tarihte atatürk ve silah arkadaşları bunun en canlı örneğidir. her türlü zorbalık, iftiralar, hileler ve yalanlara rağmen 29.ekim 1923'de cahil, yoksul, ilkel ve enkaz altında bir ülkeyi bugünlere taşımış.

    sosyal medyayı ağlama duvarına döndürmeden önce, hayatında bir günü kendin ve başkaları için sorumluluk alarak geçir. şikayetciysen ve umutsuz hissediyorsan soğuk duş al ve yenile kendini, örgütle çevreni ve mücadeleni ver. kapat kulaklarını truva atlarına ya da negatif, dedikoducu "ama" ile cümle kuran insanlara.

    nutuk okumuş ve okuduğunu anlamış olanlar bilir atatürk bir gün bile o kadar zoluk ve olumsuzluğa rağmen pes etmedi. hasta yatağında bile ülkenin geleceği için çalışıyordu.

    sevdiğim bir atasözü "umutsuzluğa ve karamsarlığa düşecek lüksleri yoktur."

    kendinize bahane üretmeden "bu sonuç için ne yaptım?" sorusunu sorarsanız daha "neler yapmadığınızı ve yapabileceğinizi" bulursunuz.

    28 mayıs 2023 için neler yapılabileceğine dair görüşlerinizi paylaşırsanız ya da truva atlarını da ifşa ederseniz yararlı olur.

    bazıları kendini ayrıcalıklı ya da korunuyor olduğunu düşünse de bir gün herkesin "adalet, liyakat, bilim ve ahlak" ihtiyacı olacak.

    şuan şikayet etme, eleştirme, karamsalık zamanı değil hareketin, değişimin ve çözümün parçası olma zamanı.

    çözüm odaklı insan

    oy ve ötesi

    28 mayıs'ta sandıklarda daha kalabalık olmak için bize katıl, gönüllü ol!

    "would you like me to give you a formula for success? ıt's quite simple, really: double your rate of failure. you are thinking of failure as the enemy of success. but it isn't at all. you can be discouraged by failure or you can learn from it, so go ahead and make mistakes. make all you can. because remember that's where you will find success."

    thomas j. watson hayatında

  • hataybenimsahsimeselem.com

    hatay’ın orta ve uzun vadede ihtiyacı olan hali hazırda başlamış ve başlatılması planlanan çalışmaları listelediğimiz bir platform.

    "http://hataybenimsahsimeselem.com/ orta-uzun vadeli kolektif çalışmaların takip edilmesi, farkındalık yaratılması ve çeşitli planlamarın başlatılması adına bir efor.
    @taylanyildiz
    ile geçen hafta yaptığımız konuşmalar neticesinde başlangıç olarak 3 alana odaklanıyor; hafriyat, mimari/arkeoloji ve tarım. bahsedilen alanlarda gönüllü olmak, takibini yapmak, alt başlıkları netleştirmek ve farkındalık çalışmalarına destek olmak adına çekirdek kadroya ihtiyacımız var.
    yakında web sayfasına gönüllüler için online başvuru formu ekleyeceğim fakat şimdilik bu alanlarda uzman arkadaşlarınıza, bu tweeti ileterek ve mentionlayarak bize ulaşmalarına yardımcı olabilirsiniz.
    tamamı öncelikli alan olmak ile birlikte, başlayan hafriyat çalışmalarının kayıt altına alınması için halk gazeteciliğine ihtiyacımız var. bu alandaki görsellerinizi #hataybenimsahsimeselem ve #hafriyat hashtagleri ile bize iletebilirsiniz."
    kaynak

    çok yeni bir proje sorularınız ve destek olmak için yiğit alp çıray ile iletişime geçebilirsiniz.

    edit: sosyal platformlarda tanıtımı için destek olur musunuz?

  • bileç kaplan'ın katil oğlu

    üst edit: lütfen gündemde tutalım. tutulmazsa parayla herşeyin hallolduğu şehirde ülke gündemine taşınmadan üstü kapatılır.

    kaplan ailesi antep'te en zengin ve siyasi bağlantıları çok güçlü bir aile, bu olayı da örtmeye çalışacaklar önceden olduğu gibi...

    edit2: mehmet can kaplan denilen katilin ifadesi :
    “telefonumda fotoğraflar gördü. tartıştık, bir kaç kez vurdum. elimi yıkamaya gittim. döndüğümde olay olmuştu”

    https://twitter.com/…ltr/status/1294329213420527616

    atlantik halının sahibi bileç kaplan'ın oğlu mehmet kaplan.

    2019 yılında ehliyetsiz bir şekilde ve 210 promil alkollüyken çarptığı 1 çocuk annesi hamile zeynep berna atay'ı öldüren katil . bu sene duygu delen'i öldürdü.

    zeynep atay haberi

    edit: 210 promil alkollüyken tutanak
    https://twitter.com/…lik/status/1294302195576430593

    video rahatsız edici +18 videodaki bisikletli çocuk birkaç saniye ile kurtulmuş. çocuğa o andan kalan ruhsal travma.
    https://twitter.com/…tatus/1294270946367418368?s=21

    twitter'da gündemde
    https://twitter.com/…mehmet kaplan"&src=trend_click

    19 yaşında olan mehmet kaplan'ın ikinci kadın cinayetini işlediğini kimse unutmasın.

    berna atay’a çarparak öldürdüğünde “evi yurdu belli, kaçamaz” diyerek tutuklamadığınız ünlü iş insanının oğlu bugün başka bir kadını öldürüyor! bir çocuğu annesiz bıraktığında tutuklamadığınız o adam(!) şimdi bir anneyi yavrusuz bıraktı.

    katil

    ailen zengin ise tıpkı münevver karabulut, şule çet, gülistan doku’nun katilleri gibi dışarıda rahat şekilde soruşturma dahi geçirmeden aylarca senelerce gezersin. şimdi de duygunun katili. 2 kadının cinayetinden sorumlu. zengin olduğu için kollanıyor.

    babasının parasıyla her işin içinden kurtulmaya alışmış biri yüzünden yitip giden genç kızın ailesi hiçbir zaman unutamayacak çünkü.

    17 yaşındaki duygu'nun baş şüphelisi mehmet kaplan. genç kızı evinin penceresinden atıp buna intihar demek için o... çocuğu olmak gerek.

    duygu delen'in arkadaşlarının paylaşımları...
    "lise son sınıf öğrencisi duygu delen, gördüğü psikolojik ve fiziksel şiddet yüzünden ayrıldığı madde bağımlısı eski sevgilisi mehmet kaplan tarafından tehdit edilerek eve götürüldü. paylaşılan videolarda tedirginliği tavırlarından belli olan duygu delen, evde çıkan uzun süreli arbede ve boğuşmalar sonucu 3.30-4 sularında batıkent mahallesi vehbi dinçerler caddesi almila apartmanından 4 kattan atılarak hayatına son verildi. vücudunda çeşitli hasar kırık ve darbelerle yerde bulundu. olay yerinde anlık müdahelerle hayata döndürülen duygu delen hastaneye ulaşamadan hayatını yitirdi."

    kaynak

    parası ve siyasi bağlantıları olduğu için uyuşturucusunu, alkolünü alıp başkalarına zarar veren, haram parayla büyütülen insanların çocukları...

    bu ülkede kadınları, genç kızları yok etmeye dayalı bir sistem var...

    5 günde 33 kadın kadın öldürüldü.

    edit: ekşide geçmişte de cinayete konu olmuş ve buna rağmen serbest kalmış.

    (bkz: 34 bay 376 cinayeti)

    kaynak

  • hayvan vahşeti davutpaşa metrosu

    5 nisan pazar günü saat 9.00'da istanbul davutpaşa metro ve yıldız teknik üniversitesi a kapısı arasındaki üst geçitte karnı kesilmiş ve demirlere asılı bulunmuştur. o bölgede çok fazla kamera var yapan kişi ya da kişiler bulunabilir.

    gerekenin yapılması için destek bekliyoruz.
    kaynak

    edit: kediyi parçalayıp metro girişine yakın asmışlar.
    edit2:bu vahşeti gören ve resimleri çekip, suçluların bulunması için imza kampanyasını başlatan kişi ytü 'de çalışan arkadaşım.
    edit3:mobesa kamerasına bakılması için dilekçe verilecek yarın.
    edit4: okul çevresindeki kameralara bakılması için görüşülmüş fakat bazı hocaların yorumu 'olayı büyütmeye gerek yok bunu köpekler yapmış olabilir' yanıtı alınmış ve ytü yönetimi ilgilenmemiş. metro etrafındaki kameralar için yardımcı olmamış metro çalışanları.