khanjuris3
profili

  • coolio

    59 yaşında vefat eden rapper. rap sevmeyenlerin bile sevdiği tüm zamanların en iyi rap şarkılarından biri gangsta's paradise onun eseridir. toprağı bol olsun.

    not: gangsta's paradise'ın vokal kısımları esasen bir stevie wonder şarkısı pastime paradise'ın l.v. tarafından seslendirilmiş farklı sözlere sahip bir cover'ıdır. fakat şarkı coolio'nun unutulmaz rap'iyle efsane olmuştur.

    şarkıyla ilgili bir ilginç detay da; tamamen küfürsüz olmasıdır. coolio, stevie wonder'a saygısızlık etmemek için küfürsüz yazmıştır. şarkının küfürsüz olması ve hem müziği hem de sözlerinde hıristiyan temaları olması; weird al yankovic'in daha sonra yapacağı efsanevi amish paradise parodisinin ilham kaynağı olmuştur.

  • zamanda yolculuk varsa niye gelecekten gelmiyorlar

    zamanda yolculuk; icat edildiği anda evrende bütün zamanlarda aynı anda mümkün hale gelir ve zaman örgüsü değişmeye başlar. olaylar, insanlar, her şey zamana müdahale edildikçe değişir gibi düşünün. siz de yok olursunuz çünkü var olma olasılığınız sonsuz değişkene bağlı olarak yumurtaya ulaşmış tek bir spermden ibaret.

    fakat evrendeki her şey milyonlarca defa değişmiş olsa bile insanlar hiçbir şeyden şüphelenmezler. çünkü onların hafızalarına göre tek bir evren gerçekliği, tek bir zaman örgüsü vardır. zamanda yolculuğu yapan kişi de buna istisna değil. yani 2020'de zaman makinesi icat edip, 100 yıl öncesine giderek hitler'in kafasına sıksanız siz de yok olursunuz. hitler'in var olduğu zamanda yolculuğun da 2020'de icat edildiği gerçeklik sonsuza kadar yok olur ve kimse hatırlamaz.

    özetle belki de hiçbirimiz dün yoktuk. biri kendi çıkarına göre geçmişe gidip bir değişiklik yaptı ve şu anda yaşadığımız evreni yarattı. kendisi ve zamanda yolculuktan haberdar olan herkes yok olduğu için kimsenin bununla ilgili bir anısı ya da bilgisi yok.

  • telefonunu ingilizce dil seçeneğinde kullanan türk

    buna laf edene eğlence çubuğu girsin.

    liseliler bilmez, eskiden hiçbir yazılımda türkçe dil desteği yoktu. türkçe dil desteğinin yaygınlaşmaya başladığı dönemlerde ise yazılımların türkçe versiyonları abilerinizin windows türkçesi olarak da hatırlayacağı bellek read olamadı seviyesindeydi. o dönemlerden geçmiş pek çok kullanıcı alışkanlık olarak dil ayarlarını ingilizce'de bırakır.