altay8
profili

  • evet 15 canımızı aldı ama toprak da suya kavuştu

    vefat eden afetzedelere ve yakınlarına saygısızlık içeren söz. ayıp.

    tarım bakanı olmuş ama konuyu da bilmiyor, ki toprak suya kavuşmadı. toprak suya, aralıklı normal yağış ve eriyen kar suyu ile kavuşur.

    bilakis yoğun yağış ve sel, toprağın üst katmanındaki en verimli kısmı aldı götürdü.

    velhasıl bu yıl verim kaybı yaşanacağından bile habersiz.

  • 2 ocak 2023 ali babacan'ın cemaatler açıklaması

    elma yanaklı küçük tayyip, laikliği yokedip türkiye'yi nasıl afganistanlaştırıp talibanlaştıracağını anlatmış.

    özetle, türkiye cumhuriyeti'ni şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi yapacağım, medeniyetten uzaklaştıracağım demiş.

    siyasal islamcıdan demokrasi bekleyen arkadaşlara duyrulur.

  • ıraklı kürtlerin iranlı kıza vahşi saldırısı

    motosiklet yarışlarını izlemek için kuzey ırak kürt yönetimi bölgesindeki süleymaniye şehrini ziyaret eden iranlı bir kıza, ortamda bir kadın bulunmasına tahammül edemeyen kürt erkekleri tarafından fahişe denerek vahşice saldırılmış.

    (video)

    jin jiyan azadi (kadın yaşam özgürlük) felsefesini özümsemiş iskandinav kökenli seküler aryan ıraklı kürt erkeklerine yakıştıramadım bu kabalığı.

    (bkz: the walking dead)

  • mevcut telefonlar ve kaç yıldır kullanıldıkları

    karacaoğlan'a ait bir şiir.

    huaveyin eyisi özünden olur
    şaominin eyisi sözünden olur
    ayfon için ağlayan gözünden olur
    ağlama hey gözü yaşın sevdiğim

    optik görüntü sabitleyicin hoşça salınsın
    dursun yol üstünde samsung alınsın
    çözüver düğmeni ekranın görünsün
    nokia nokia benli döşün sevdiğim.

  • ihsan şenocak

    2019 yılında samsun bafra'da bir camide "kızları ve eşi pantolon giyen, üniversiteye giden, kaşlarını aldıran cehennemliktir" diye bir fetva zortlartmış idi.

    nihayetinde genç kaynana şehvet uyandırır demiş bir yobaz bu. kaynana adı üzerinde kayın - valide'dir, eşinin annesidir.

    normal ve sağlıklı bir erkek kayınvalidesine şehvet duymaz, ki aklına kayınvalidesini sikmek gelmez ama aklına düşmüş bir kere bu konu.

    göktanrı bilimsel akıl versin.

    ~

    son olarak a milli kadın voleybol takımı'mızın, 2020 tokyo olimpiyat oyunları'ndaki başarısından, şanlı bayrağımızı dalgalandırmasından rahatsız olmuş bu kadın düşmanı.

    twitter hesabından yaptığı paylaşımda, kadınlarının yerinin oyun alanları olmadığını savunmuş:

    "islamın kızı!
    sen oyun alanlarının değil, imanın, iffetin, ahlakın, hayanın, edebin sutanısın; sen "burnunu göstermekten utanan" anaların evladısın. ekranlara ve sakallı ağabeylerinin popüler kültürün kurbanlarına "sultan" demesine aldanmayasın! umudumuz da, duamız da sensin!"

    (twitter) (görsel)

    sonra insanlar haklı olarak tepki gösterince ağlamış, acıların çocuğu mağdur müslüman ayağına yatmış:

    "öyle bir ortam inşa ettiler ki artık harama haram demek linç vesilesi. bir baba tesettüre giren kızına "açıl, dansa kalk" dese bu çağdaşlık. müslüman evladına "şunlar gibi olma" dese ya da tesettür çağrısı yapsa bu gericilik (!) oluyor. harama haram demeyen neslini haramdan koruyamaz."

    (twitter) (görsel)

    işte bu aşamadan sonra bir twitter kullanıcısı ihsan'ı perişan etmiş, ayarı dalı, budağı ve kozalağı ile beraber vermiş:

    "dilinden düşmeyen tek şey milletin "karısı, kızı, namusu" olduğu için olmasın o linç? haksızlığa, hukuksuzluğa, ranta, kul hakkı yiyene, siyasi çıkarlarla insanları kutuplaştıranlara, ayrıştırana, devletin halkın malını hiç edenlere tek laf et, bak bakalım linç eden çıkacak mı?

    yanan ağaçlara, ağaçların yerine yapılan otellere, dokunulmazlığıyla silip süpürenlere, kendi evlatları açken ortadoğu farelerini besleyenlere, kendi öğrencisinden faizle kredi alırken mültecilere dükkan açtırıp vergisiz araba aldıranlara tek laf et, bakalım linç eden çıkacak mı?

    ülkenin demografik yapısını bozup bir tane mutlu genç bırakmayanlara, gencecik mezunları işsiz bırakıp kendi adamlarını kadrolara dolduranlara, torpili referans diye yutturanlara tek laf et, bakalım linç eden çıkacak mı?

    ihalelerle malına mal katanlara, akrabasını en önemli görevlere getirip hz. ömer'in adaletini satanlara, tüy bitmemiş yetimin hakkını yiyip şehit cenazesiyle siyaset yapanlara tek laf et, bakalım linç eden çıkacak mı?

    ekmek bulamayıp çocuğuna pantolon alamadığı için intihar eden adamlar varken tek gayesi “voleybol maçından sonra prim yapmak için” milletin karısının kızının orası burası olan, bu ülkeye voleybol topu kadar katkısı olmayan adam da bi zahmet tepki alsın."

    (twitter)

  • geceye büyük bir yalan bırak

    - bir kere porno seyrettim. onda da midem bulandı hemen kapattım.

  • istismarcı hakim babaya verilen velayet

    doktor annenin kasıtlı olarak kısıtlı sunduğu belgelerin tamamını okuduktan sonra, çocuğun velayetinin, sonradan yeniden evlenmiş ve bu ikinci evliliğinden iki çocuk sahibi olmuş idari hakim baba'ya verilmesini normal ve hukuki buldum.

    doktor anne, eski eşi hakim olduğu için hakimlerin eşinin tarafını tuttuğunu ve nedenle mağdur olduğunu iddia ediyor ama niyeyse karşı taraf beyanlarını, kaybettiği 32 adli davaya ait gerekçeli karar metinlerini ve mahkemenin talebi sonrası düzenlenen görüşme tutanaklarını ve sağlık raporlarını da herkesten saklıyor.

    hukuk ile ilgili biri, tek çocuklu velayet davalarını pek büyük bir yoğunluk ve ezici bir çoğunluk ile anne tarafının kazandığını zaten bilir.

    doktor anne'nin önümüze yememiz için koyduğu belgelerde bile çelişkiler var, ki 10 dakikanızı alır, okuyun. önünüze konanı yutmayın.

    öncelikle anne hasta. depresyon gibi ciddi bir sağlık sorunu var, ki sağlıklı olduğuna dair raporu ancak 3 yılda alabildiğine ilişkin kişisel beyanı mevcut. muhtemelen majör depresyon.

    öte yandan adli davalara bakan bir hakim, çocuğun velayeti ve diğer hukuki anlaşmazlık ile ilgili davalarda mevcut delil durumuna göre karar verir. çocuğun babasının idari bir hakim olması kararlarını etkilemez. hele ki konusu cinsel istismar olan bir davada. bunun temyizi de var.

    ufak tefek konularda her meslek grubu meslektaşını koruyup kollar ama burada mevzu çocuğa cinsel istismar.

    çocuğun velayeti ilk önce anne'ye veriliyor. ama anne çocuğu babaya göstermek istemiyor. baba çocuğu icra ve polis marifeti ile zar zor görebiliyor. evde değil ise çocuğu görmesi de mümkün olmuyor.

    ki sonra baba, oğlu ile "şahsi münasebet kurmasına muhalefet" eden anneye "velayet hakkını kötüye kullandığı" için "velayet değiştirme" davası açıyor.

    hukuk bilmeyen anne burada sıkışıyor. telaşa kapılıyor. çocuğun velayetini kaybetmemek için de "oğluna cinsel istismarda bulunan baba" hikayesini uyduruyor.

    ve birilerinin yönlendirmesi sonucu kahramanmaraş'ta yaşayan anne, ne hikmetse suç duyurusunda bulunmak için kahramanmaraş c. başsavcılığı'na başvurmadan doğrudan istanbul'daki bir psikiyatriste gidiyor. o da anne ve çocuğu adli tıbba sevk ediyor.

    adli tıp 18 sayfalık bir belge hazırlamış ancak anne yalnızca 1 ve 18. sayfalarını iliştirmiş sosyal medyaya.

    o iki sayfada bile annenin çocuk ile ilgili iddialarının gerçek dışı olduğu, çocuğun kaygılı olmadığı ve aslında birçok eksiklik bulunduğu yazılı.

    tüm bunların üstüne velayet değiştirme davası görülüyor ve mahkemenin talebiyle çocuk resmi uzmanlar tarafından gözlemleniyor, dinleniyor, izleniyor. ve onların hazırladığı ve annenin kamuoyundan sakladığı bilgi, belge ve deliller gerekçe gösterilerek çocuğun velayeti babaya veriliyor.

    ~

    ek: doktor anne, bu istismar masalının uyduruk olduğu anlaşıldıktan sonra eski eşi idari hakim'e geçen yıl "fetö'cüdür" iftirası da atıyor. eşi ilkin maliyede çalışırken sonradan idari hakim olmuş birisi. kadının kaybettiği 32 davadan sadece ikisi bu iftira ile ilgili.

    ilave olarak doktor annenin kardeşi olan teyze asuman erzengin adlı kadının da "yeğenim babasının yanına gidip geldiği zaman bana karşı uygunsuz cinsel davranışlarda bulunmaya başladı. ben gidip şahitlik yaptım. çocuğun davranışlarından dolayı ben de ceza aldım" türü tuhaf beyanları mevcut.

  • ikinci el otomobil piyasası

    "babamı ikinci el otomobil piyasası öldürdü."
    ahmet özal.