kuzugil6
profili

  • integralin müfredattan çıkarılması

    boğaziçi matematik mezunu biri olarak çok doğru bulduğum icraat. üniversite müfredatlarında da düzenlemelere ihtiyaç var. dünyadaki en ağır müfredatlardan biri ülkemizinki. çocuklar zaten depresif, zaten pek çok zorlukla mücadele ediyorlar. hayatlarını daha da zorlaştırmaya gerek yok. uzmanlık alanları belli oldukça ilgili alanda derinleşirler zaten. 3 ay sonra hatırlamayacakları şeyleri dayamak abesle iştigaldir.

  • her şeyin yalan olduğunun fark edildiği yaş

    başlık gibi başlık.
    benim için de 30'lar diyebilirim.
    dünya için; mal mülk, kariyer, güzellik vs için yaşamak, kendini kahretmek, çalmak çırpmak, alçalmak, başkalarını üzmek, hakka girmek çok manasız geliyor.
    kimseye muhtaç olmadan yaşayabileyim, huzurum olsun, sevdiğim insanları yanımda hissedeyim yeter, gerisi yalan..

  • boşanmanın eşiğindeki çiftlere tavsiyeler

    spor yapmak, yeni hobiler edinmek, dünyayı gezmek vs için boşanmaya gerek yok. evliyken de yapabiliriz bunları, yasak mı? birlikte yaşamaktan keyif alacağımız insanlarla evlenelim ya da birlikte mutlu olmaya çalışalım.
    boşanınca yeni ilişkiler yaşama meselesine gelince, her sene azalacağından ve gitgide daha az hoşlanacağımız insanlarla muhatap olacağımızdan o kadar eminim ki. bunu en iyi, belli bi yaşa kadar ince eleyip sık dokuyup evlenme kararı alamamış,ama aslında evlenmek ve güzel bi yuva kurmak isteyen düzgün insanlar anlar. benim çevremde var böyle arkadaşlar. bazen başlık açılıyor ya iyi insanların nerede olduğuna dair, çoğu evlenmiş oluyor hani.
    dünya öyle filmlerdeki gibi değil arkadaşlar, boşanmak tabi ki evlenmek kadar doğal bi süreç, hepimiz yaşayabiliriz. fakat boşandığımızda daha mı mutlu olacağız bunu iyi düşünmek lazım, ekşide yazılanları okuyup gaza gelmeden önce.
    evliler mutsuz da bekarlar çok mu mutlu?
    insanın aklına bi girdi mi çok yıpratıcı biliyorum, fakat hayat her halükarda zor malesef.
    belki bi uzmandan yardım almak lazım, belki spora, farklı meşguliyetlere yönelmek lazım, ya da en basiti eşimizle samimane yüzleşmek lazım ikimizin de iyiliği ve mutluluğu için.
    ama şu bi gerçek ki zaman çok hızlı geçiyor ve yalnız yaşamak, yalnız yaşlanmak öyle çok da matah bişey değil. zira don juan gibi kurgu değiliz biz.

  • evlenilecek kişiye verilebilecek garantiler

    kendine vakit ayırabilir, arkadaşlarınla vakit geçirebilir, sevdiğin şeyleri yapmaya devam edebilirsin. ailenden benim yüzümden uzaklaşmayacağına emin olabilirsin.
    mıç mıç bi ilişkimiz olmayacak, sosyal medya üzerinden bi aşk yaşamayacağız.
    çalışmaya devam edeceğim, dolayısıyla ev işlerinde bana destek olmanı rica edeceğim. çok sinirlendiğim zamanlarda bile çirkefleşmeyeceğim.
    senin de benzer profilde olacağını sanıyorum; medeni, akıllı, eğitimli, saygın,olgun insanlardan etkileniyorum çünkü.

  • sağlık çalışanının komşusuna verdiği tarihi ayar

    gerizekalı birilerinin güya tedbir için astığı gereksiz metin. insanlar zaten böyle bir dönemde bu şartlarda sabahtan akşama kadar neler yaşıyor, bi de evi gelip böyle bir embesillikle karşılaşmak..
    sağlık personelleri azami dikkat ediyordur zaten beyinsiz, senin aptalca hareketlerine gerek yok.
    evinde bari huzur verin insanlara..

  • 30 yaş üstü olduğunu tek cümleyle anlatmak

    ortaokulu anadolu lisesinde okudum.