divinemomentsoftruth14
profili

  • 5 ağustos 2018 venezuela'daki patlamalar

    at bile kaçmış.

  • yuvasına dalan karıncayı yerden yere çarpan böcek

    sir david attenborough "tiny ambush predators with venom filled pincers," dedigine göre karincayi yakalayan böcek pusu kuran ve kiskaclari zehirli bir avci böcek. karinca yuvaya dalmamis, tuzaga düsmüs.

    devlet televizyonunda yalan yanlis dublajlarla kim bilir neleri gercek diye yutturdular bu izleyici kitlesine.

  • 117 milyon zeytin ağacının kesilecek olması

    ciftci ve cocuklari kodamanin fabrikasinda isci olsun diye yapiliyor.

    bu dünyada kendi ayaklari üzerinde duran insana yer yok. öylesine deli diyorlar. baskalari para kazansin diye kölelik yapmak zorundasiniz.

    türkiye'de tarimi bitiren sagci politikalarin amaci buydu. en kötü aninda kacacak bir köyü olan ya da acliktan ölmek üzereyken bidondan cikaridigi peyniri yiyen insani köle yapamazsiniz. herkes köle ve tüketici olacak ki birileri cebini doldursun.

    ne yaziktir ki bu politikalara köylüler oy verdi.

  • ermeni soykırımı

    bir kac sene önce nüfus idaresi soy kütüklerini acti.

    ardindan apar topar kapatti, cünkü birileri o kütügü takip ederek ailenizdeki en eski kayitlara kadar gitmenizi saglayacak yollari buldu.

    bu dönem ayni zamanda kitlesel irtidalarin yasandigi döneme denk gelir. anadolu'da pek cok sehirde insanlar din degistirmek icin patrikhaneye basvurdular. sebebi? büyükanne ve babalarinin adlari müslüman adi degildi. bir kismi zaten biliyordu. ama süphelenen hatta hicbir seyden haberi olmayanlar da vardi. onlar kayitlarda bilmedikleri bazi seyler buldular.

    su anda bir altiniz ve bir üstünüz haric soy dökümü alamiyorsunuz. babaniz dedenizinkini alabilir. dedeniz yasiyorsa kendi babasininkini. ondan sonrasina yasal olarak ulasmak mümkün degil. yasak. acikca sormayin vermeyiz diye de yazmislar sayfalarina. kime sorsaniz 100 kusaktir türk ve yörük ama nüfusa kayitli gercek kütüklere erisim yok. kulaktan dolma aile bilgilerine de inanmayin, kendi ailemde bile ne tutarsizliklar duydum, anlatilmayan yerler oldugundan da süpheleniyorum. dedeniz mübadeleden kacmak icin müslüman olsa sanirim biz rumduk diye anlatmazdi babaniza. ya da anneanneniz bir ermeni yatimi olarak komsulari tarafindan ismi degistirilerek müslüman olarak yetistirilmisse bunu bilmezdiniz. bilmemeniz de toplumsal düzeyde rum ve ermeni nefreti yesertilerek saglaniyor. bayburt'ta ilkokula giden bir cocugun arkadaslarina biz aslinda ermeniymisiz dedigini düsünün. facia (sehrin adi da baypert yani ermenice yüksek kale).

    devlet biliyor, soy kodunuz var, ona göre fislenmissiniz, siz bilmiyorsunuz ve erisim yasak.

    neden acaba?

  • müşahit göndermeyip kaybedince itiraz etmek

    itiraf gibi satasma.

    müsahit göndermezsen istedigimizi yapariz demeye getirmis.

    kisinin ahlakinin bekcileri baskasi olunca böyle oluyor demek ki.

  • kasetle geldin kasetle gideceksin

    tarafsiz cumhurbaskani böyleyse partilisi bize bu ülkeyi dar eder.

    bu yüzden hayir.

  • yunanistan'ın 20 adet f-35 satın alması

    ayranı yok içmeye diyenlere krizin tepe noktasında abd'nin yunan vatandaşlarına vize serbestisi getirdiğini hatırlatmak isterim.

    senin istikrarlı ekonomin 3 milyon mülteciyi kabul etmesine rağmen ab'den serbest dolaşım alamadı, iş adamların, bilim insanların, sanatçıların vize sıralarında sürünüyor.

    dahası kankamız rusya da vizeyi geri getirdi. batı olmadı doğuya gidelim de diyemiyorsun. yunan çok fakir sen çok zenginsin. en iyisi sensin. senden iyisi yok. yazık yunana, adaları hiç gelişmemiş tokisi bile yok.

  • ermeni soykırımı

    srebrenica'da 8373 kisi katledildi.

    srebrenica bir soykirim mi?

    türk milliyetcilerinin argümanlarina göre degil. sayalim:

    1- sirplar srebrenica'da herkesi öldürmedi, kadinlar ve 13 yasindan kücük erkek cocuklar kursuna dizilmedi (burada ecdad bir soyu kiracaksa kirar muallakta birakmaz diyen atalay demirci ibisine ve ona kahkalarla gülen darbeci pezevenklere bir göz kirpalim mi?)

    2- sirplar bosnaklarin cok kücük bir bölümünü katlettiler, hala milyonlarca bosnak var.

    3- (burasi sirp argümani) bosnaklar isgalci düsmanla isbirligi yapmis hainlerdir, kendi özlerini unutmus, osmanliyla bir olup sirplara karsi savasmislardir.

    4- (bu da sirp argümani, hayret bizim tosuncuklarla ne kadar benzesiyor argümanlari) bosnaklar savasta bir yigin sirp öldürmüstür, savas durumunda kontrol edilemeyen olaylar olmasi normaldir.

    800 bin ila bir milyon insanin ölümüne sebep olup, bu soykirim degildir demek karanlik bir yaklasim. yasanan trajedinin her yönü uluslararasi kabul edilmis soykirim tanimina uyuyor, ama biz o kitabi tanimlari bir kenara biraksak bile olayin iler tutar tarafi yok.

    bu arada ermenistan ermenileri bizi alakadar etmez. türkiye ermenileri bu topraklarin esas cocuklarindandir, yedigimiz yemeklerde, dinledigimiz müziklerde, övündügümüz mimari eserlerde imzalari vardir, anadoluludurlar ve anadolu'nun rumlar ve ermeniler'den arindirilmasi operasyonun sonuclari ortadadir. ruhunun bir parcasini kaybetmis maddi ve manevi bir cehennem.

  • izin almadan başkasının köpeğine yemek veren insan

    kopek tarafindan sallanmayan sahip hezeyani. allahin hayvanini esya gibi sahiplenmissin madem terbiyesini ver de elalemin elinden yemek almasin.

  • bim'de satılan badem içinin abd'den ithal olması

    vakti zamanında badem işine girelim dedik. 5-6 sene sonra kazanmaya başlayacağınız meşakkatli bir iş. inşaatın inşaat olduğu zamanda 5 arkadaş üretimle ilgili iş yapmaya çalışıyoruz. rant yol değil, dikili ağacımız olsun diye uğraşıyoruz. bütün işimizi bozdular. araya soktuğumuz adamın adını, mevkiini söylesek inanmazsınız, o bile çözemedi.

    bilerek isteyerek o işi bize yaptırtmadılar.

    sonra alırsın böyle kaliforniya bademini.

  • ergen ülkücülerin çektiği kısa film

    bayrak, vatan, türklük hepsi o gencin muhteşem egosu, güçlü karakteri, aferin alma ve otoriteye yaranma hevesi, mafya babası olma hülyası ve çiftleşmek için farklılaşma çabasının mezesi.

  • 12 ocak 2016 yök'ün akademisyenlerle ilgili kararı

    (bkz: sivil darbe)

    o insanların çoğu dünyanın herhangi bir yerinde işini yapar.

    bok çukurunuzda boğulun.

    buna alkış tutan sözde seküler özde ırkçı çakma sosyal demokratlar...

    siyasal islamcılar dün pkk'yla masaya oturdu. bugün baktılar diktatörlük önünde bir engel kalmadı, masayı devirdiler.

    milliyetçilik kemiğini önünüze attılar geviyorsunuz.

    üniversitelerin tasfiyesine başlandı.

    odtü olaylarıyla işaret fişeği ateşlendi.

    bu hocalar gidince yerine gelecek olanların ne mal olacağını da biliyoruz.

    işinize gelmeyen herkesi pkklı diyerek linç ediyorsunuz, kendi yarattığınız canavar sizi de yiyecek.

    akp oyunu güzel kurdu yalnız.

    bu arada mal mal yazanlar var, ulan it, senin tasmanı tutan el düne kadar irlanda süreci, bask modeli vs. diyordu, ona da atarlansana, haysiyetsiz ikiyüzlü, ben mi oturdum kandille masaya, ne tutarsız, ne ahlaksız adamlarsınız siz, dün milliyetçilikleri ayaklar altına alıyorsunuz bugün en büyük milliyetçisiniz, yalakalıkta, davar gibi güdülmekte çığır açtınız, bir de millete akıl veriyorsunuz.

    bu açıklama 2 sene önce yapılsa akil adamlar heyetiyle bir olup alkışlayacaktınız, yalan mı? neden, çünkü iradesiz aptallarsınız. bugün alkışlamayın dendi, saldırın dendi, saldırıyorsunuz. para ve güç için her şeyi yaparsınız siz. kalabalıklar nereye giderse oraya. çözüm sürecinde en pkklı, terör sürecinde en vatansever.

    bu akademisyenler de size ondan batıyor zaten. adamlar güce boyun eğmedikleri için sadece tavırlarıyla nasıl göt yalayıcılar olduğunuzu yüzünüze vuruyorlar, bütün derdiniz bu.

    son olarak bildiriyi imzalayan entelektüeller arasında noam chomsky ve immauel wallerstein da var. onlar da kandırılmış gafiller ya da vatan hainleri değil mi. komiksiniz. türk akademisinin modern dünyada düştüğü şu durumun acısını bütün ülke çekecek.

  • insan maymundan geldiyse maymun nereden geldi

    insan allah tarafından topraktan homo sapiens olarak yaratıldı ve ensest ilişkiyle üreyerek çoğaldı.

    oldu mu?

  • çok sayıda vatandaşımız askerlik için başvurmuştur

    hastasıyım bu militarizmin.

    bir de o kişilerin eğitim durumunu, mesleklerini yazsalar da görsek kaç doktor, mühendis, işadamı, ressam, yazar başvurmuş.

    ek: başlık başıma kalmış sanki. kobani'ye savaşmaya giden ve bunun haklılaştırmasını sosyalizm olarak yapanlara sorduğum standart soru "iyi de hacım us air force'la aynı tarafta olmanın neresi sosyalizm" olmuştur.

    militarizmin her türlüsüne karşıyım. şiddetin her türlüsüne karşıyım.

    insanları gaza getirmek için yapılan bu propagandaya da karşıyım. askerlik profesyonel bir meslektir ve profesyonellere bırakılması gerekir.

    kürt sorunundan ekmek yiyenin sadece pkk olmadığı geçen mecliste yaşananlarla bir kere daha ortaya çıktı.

    ülkenin sorunları şiddet, militarizm, savaşla çözülmez.

    üretim, birey olma ve toplumsal barışla çözülür. asker olmak, silah kullanmak, bunun hayalini kurmak iyi şeyler değil.

    çocuklarınızı piyano kursuna, sinema atölyesine, yüzme kursuna yollayın. yaz kamplarında arkadaşlarıyla sosyalleşsinler. hayatı çoğalarak, çoğaltarak, severek, sevilerek yaşasınlar ve başkalarının kirli savaşlarında zenginlerin, muktedirlerin gücü ve parası artsın diye piyon olarak çarpışacak kadar küçülmesinler hayata karşı.

    şiddet, askerlik, erkeklik.

    daha geçen gün özgecan aslan cinayetine ağlıyordu bu ülke. girin o sapığın profiline bakın. silah, milliyetçilik, vatanseverlik, delikanlılık, erkeklik hepsi var maşallah.

    bunlar boş adam işi.