veerle4
profili

  • survivor 2022 all-star

    ogeday’ın bireysel olacağım, kimseye yanaşmayacağım diye iyiden iyiye robota evrildiği yarışma.

    herhangi bir cephede yer almamak doğru olabilir ama haksızlıklar karşısında susmak doğru değil. hele de bu haksızlık senin değer verdiğin insanlara yapılıyorsa.

    nisa’yla ogeday flört ederken yarışmaya geldiler, yarışmada da sude-mert mevzusu patlayınca daha sevgililik evresine geçmeden ogeday nisa’ya direkt mesafe koydu, ondan uzaklaştı kendisinin şampiyonluğunu etkileyebilir diye bence. yani şu an sevgili falan olduklarını sanmıyorum. sevgili olsalardı nisa zor durumdayken dayanamazdı, kız o durumdayken aman kamera birlikte çekmesin diye uzak durmazdı. üzgün görünce destek olurdu her normal sevgili gibi. sevgili olsalardı nisa da yasin’den teselli bulmak zorunda kalmazdı.

    şimdi nisa’yı savunup olayların içerisine girerse, aşkla gündeme gelirse şampiyonluğu tehlikeye girer zannediyor ama asıl şu robotik haliyle öyle oluyor. bunu sevgili ya da flört sıfatıyla değil haksızlığa şahit olunca susmayan bir sıradan bir insan olarak yapabilir yasin gibi. ama nisa’yla anılmaktan o kadar korkuyor ki, sanki kız öcü. birinden hoşlanıyorsan hoşlanıyorsundur, yarışmadasın diye bunu askıya almak da neyin nesi. göze sokmasına gerek yoktu, doğal akışıyla yaşayabilirdi. öte yandan aynı adada kızdan soğumuş olabilir ama bir insan olarak gözünün önündeki bu haksızlıklara susması şampiyonluk iddiasındaki biri için çok imaj zedeleyici. hele de o kızla daha önce paylaşımlarda bulunmuşken kıza yapılan bunca mobbing karşısında dilsiz şeytana dönmesi çok kırıcı. mert bile bana ogeday’dan daha yürekli geliyor şu haliyle. hatasıyla da olsa, olduğu gibi hiç olmazsa.

    ogeday tarafsız değil duruşsuz, yüreksiz.

  • survivor 2022 all-star

    bu bölümde berna cidden kolej tayfasına yanlamış gibi gözüküyordu. ödüldeki oturma düzenleri bile bunu gösteriyordu. bu sözde yakınlıkla, şer ittifakı berna’yı aralarında öğütebilir. berna kendi reality’si ile ileri gidebilir. onların arasına katılıp kimliksizleşince değil.

    seda da kız kardeşine karşı aşırı saygısız ve kırıcı. yarışma başından beri sürekli kız kardeşini bozuyor çeşitli şekillerde. buz gibi. hiç sema’ya karşı sevgisi, şefkati yok. sema’nınsa kardeşine içi yanıyor bence seda’nın aksine.

    seda gemisini yürütmek için takımdaki kızlara sevgi kelebekliği yaparken kendi kardeşine medeni bir cevabı bile çok görüyor. gerçek yüzünün ortaya çıkması iyi oluyor ama böyle.

    yarışmacıların çoğu o kadar hesapçı ki yürürken bile oyun icat eden, her şeyi oyunlaştırabilen çocuksu nisa bunların yanında melek gibi duruyor.

  • neden sevgilin yok

    (bkz: nasıl sevgilin var)

    bu devirde insanın nasıl sevgilisi olur ki. herkesin bağlanma travması var yersen. one night standçi amsalaklar bağlanma travmam var diye akılsız kadın avlıyorlar. kızlar da bu sevme engellilerin peşinde kendini harap ediyorlar.

    hem insanlar yüz yüze tanışmayı unuttular. herkes instagram kaşarı. ya instagram hesabın olacak, ağız dudak büzüp foto atıcan ve yazan 7394030 tane abazan kamil arasından şanslıysan bir tane akıllıya ve sevgiye önem veren adama denk gelicen. bu baya düşük ihtimal.

    hele benim gibi instagram’ı olmayan biriysen; aşşırı sosyal, aşırı dikkat çeken biri olmadıkça ve üstüne bir de ciddi bir auran varsa yalnızsın.

    erkekler dudak büzen kadın, kadınlar narsist erkek seviyor. biz araftakileriz.

  • işsiz vatandaşa git peçete sat diyen vali

    umarım ölür.