atalet6
profili

  • yeşil göz vs mavi göz

    ela göz ile yeşil göz farklıdır. sözlüğün büyük çoğunluğu hayatında hiç yeşil göz görmemiş olmalı çünkü bu kadar çok olmaları mümkün değil. yeşil, dünyada en nadir bulunan göz rengidir, maviden de güzeldir.*

    not: elagözspor

  • hangi metallica şarkısısın

    (bkz: wherever i may roam)

  • hayatınızı 10 üzerinden kaçlık yaşadınız

    keşke yaşamasaydım diyecek kadar. puanlamaya değmez.

  • çok zeki birinin kimsin sorusuna vereceği cevap

    kimsin, naber, akşam ne yedin... gibi sorulara zeki insanlar da normal cevaplar verir. zeki insanların her cevaplarının bin soru doğuran felsefi yanları olduğu düşüncesi tam da aptallara yarışır bir düşünce biçimi.

    kimsin? i'm rick sanchez bitch, riggity riggity wrecked, son!

  • varlık vergisine halkın isyan etmesi

    sadece %1 olan vergi. böylelikle 100 yılda ülkedeki değerli taşınmazlar komple satılmış gibi olacak. geleceğin baskıcı rejimlerinin ıslak rüyaları için ufak bir destek fonu olarak düşünülmeli.

    diyelim ki 5-6 milyon liralık bir mülkünüz var. eğer bunu elinizde tutmak için gereken vergiyi öderken zorlanacak bir durumdaysanız orta sınıftan zengine ulaşmaya çalışıyorsunuz demektir ve böyle bir rezillik kabul edilemez! herkes sınıfını bilecek ona göre davranacak. yok öyle arsaya yatırım yaptım 20 sene sonra köşeyi döndümler artık.

    memur musun; aç değilsin şükür et, işçi misin; bu akşam mesai var, küçük esnaf mısın; nasıl ya hala batmadın mı, neyse o zaman daha çok vergi ver. bu döngüde eksik birileri var. ununu eleyip eleğini asmış orta sınıf. piyasayla işi yok o yüzden diğer esnaflar kadar yüksek hızda fakirleşemiyor. bu verginin hedefinde de bu insanlar var.

    bence yanlış bir uygulama. bütün vatandaşlar teker teker incelenip gerekli görülmeyenler uyutulmalı.

  • şu an okunan kitap

    60 70 sayfalık kitaplar gördüğüm başlık.

    başlayınca 5 sayfa okuyup bırakıyor musunuz? 60 sayfalık kitaba başlayıp hemen entry girip sonra bitiriyor musunuz? nasıl oluyor yani, bu kadar mı beğeniye açsınız?

    zweig'in bütün kitaplarını okudum ve hepsini başladıktan sonra durmadan bitirdim. çünkü adamın dili ara vermeye müsaade etmiyor ve sayfa sayısı da ona göre.