sigurd snake in the eye7
profili

  • biz varsak doğalgaz var biz yoksak yok

    bu halka müstehak lafları dizmiş. akp seçmeni için önemli mi? tabiki hayır. hadi ordu halkı, turuncuya boyayın sandıkları.

    komik ülkeyiz vesselam. allah ordu halkının ömründen alsın, sana versin reis. az bile yapıyorsun amk. "oy vermeyenin anasını düttürü" desen yine verirler. hatta samimi bulup daha çok verirler. ben bu ülkeden umudumu keseli çok oldu.

  • 21 şubat 2023 ekşi sözlük erişim engeli

    bir yerlerinden uydurdukları sübjektif sebepler ile erişim engeli getirilmesi durumu.

    meali; seçim yaklaşıyor, buralarda yeteri kadar aktroll pompalaması yapamıyoruz, yazar yaptığımız trollerin de ömrü kısa oluyor. dolayısıyla kapatalım gitsin.

    seçime kadar açılacağını kesinlikle sanmıyorum. iktidar daha seçimden önce twitter ve youtube'u da engelleyecek. ekşi sadece başlangıçtı. depremi bahane ederek muhalif medyaya cezaları yağdırdılar zaten. bu cezalar artarak devam edecek. ekşiye teknik yollardan girmeye devam edeceğiz.

    çok kritik bir seçime giriyoruz. türkiye karanlık bir despotluğa doğru sürükleniyor. iktidar kaybedeceğini anladıkça kaybetmesine sebep olan icraatların şiddetini de arttırıyor. çivi çiviyi söker hesabı... bakalım planları istedikleri gibi tutacak mı?

  • 4 ocak 2023 memur ve emekliye %30 zam yapılması

    memur kişiler şunu da düşünsün, seçime giderken anca bu kadar zammı memura hak gören hükümet, 5 yıl daha koltuğu garanti altına aldığında ne kadar zam verir?

    işçilerin, asgari ücretlilerin sendikaları var ve greve gidebiliyorlar. memurun böyle bir durumu yok, olsa da şu ortamda örgütlenmesi g.t ister. anca emekliler eylem yapar ama onların da ülke ekonomisine vb. bir etkileri yok.

    ekonominin düzeltilmesi şart. bunun için başta devlet harcamaları olmak üzere israf edilen paraların yerinde durması ve belli kişilere düzenli yapılan gereksiz kaynak transferinin bitirilmesi lazım. sonra yargı bağımsızlığı ile ekonomik güven ortamının geri gelmesi gerek. yabancı yatırımcı sermayesi olmadan orta-uzun vadede toparlanma ihtimalimiz yok.

    daha pek çok detay da sıralayabilirim ama konu aynı. sizce akp bunları sağlayabilir mi? imkansız. başkanlık ucube sistemi zaten bu ortama müsaade etmiyor. eğer bir umut ışığı olacaksa, tek ihtimal iktidarın değişmesi. muhalefete bu konuda güvenmeyen çok ama dediğim gibi bir ihtimal varsa da onun yeri muhalefet.

  • 31 ekim 2022 egm kılıçdaroğlu tweeti

    adam emniyet teşkilatı yapıyor demedi ki, içişleri bakanlığını ve akp'yi suçladı. konuyu 'chp devlete karşı' gibi bir yere çekmeye çalışıyorlar ve bunu polis teşkilatı resmi sayfasından yapmaya çalışıyorlar.

    şunu çok net herkes anlamalı ki akp=devlet diye bir olay yok. iktidar değişince en büyük temizlik bürokraside yapılmalı gibi duruyor. böyle kokuşmuşluk olamaz. devlet organlarının siyasette yeri yok. nokta.

    edit: ayrıca söz konusu hesabın yöneticisine twitter'da tüm kurum adına sanki tek bir kişiymiş gibi twit atma yetkisini kim veriyor? bu kel kişi iyice saçmalamaya başladı. gerçi kendisi söylemişti o makama gelene kadar içişleri ile ilgili hiçbir bilgisinin olmadığını. kabahat onu oraya getirende gibi duruyor.

  • 10 ağustos 2022 muharrem ince'nin halk tv iddiası

    seçim yaklaştıkça siyasi hayatı bitecek gereksizler siktir yedikleri muhalefet kanadına bir bir muhalif olmaya başladılar.

    m.ince baktı m.ali çelebi akp'ye yanlayarak tekrar vekillik alma yolunda ilerliyor, ben de geçer miyim cumhur tarafına acaba? dedi herhalde.

    beğenmediğimiz kılıçdaroğlu bile hepinizden daha adam çıktı be yazıklar olsun. hatta ümit özdağ gereksizi bile 2.turda rte karşısındakine destek veririm diye söyledi. siz hala sadece muhalefet ittifakını eleştirip durun.

  • 5 şubat 2022 ısparta'da donarak insan ölmesi

    2022 akp yönetimindeki türkiye'de artık insanlar evinin içinde donarak ölebiliyor. sırada ne var açlıktan sokakta ölecek vatandaşlar mı? sonra da susuzluktan belki ne dersiniz?

  • starbucks'ta hp laptop ile oturmak

    eksici olamaz onların hepsi macbook kullanıyor.