yarim kalan gufte7
profili

  • 6 aylıktan büyük pet hayvanına çip takılmaması

    6 aylıktan büyük hayvanları sokaktan alıp sahiplenmeye engel olacak bir sorunsaldır. ben mi yanlış anladım?

    üst edit: yazdığım alttaki edit üzerine “karnesini götürmezsem nereden anlaşılacak, bunların kayıt edildiği merkezi bir sistem yok, o iş yaş!” minvalinde çok fazla mesaj geliyor, hepsini tek tek cevaplayamadım. arkadaşlar ben de bu işin cahiliyim açıkçası, bana iletileni yazdım. elçiye zeval olmaz, ayıp ediyorsunuz ama :)) şaka bir yana, daha resmî ve sağlam bir açıklaması olan varsa lütfen yazsın, onu eklerim. hem ben de öğrenmiş olurum.

    edit: ben yanlış anlamışım, @karanfilsokak sağ olsun bilgilendirdi, kendi cümleleri ile durum şöyle imiş:
    “1 ocaktan 2023’ten itibaren sahiplenilen hayvanlar için çip cezası yok. hayvan sahibi olmak isteyen kişiler ona karne çıkartmak için tarım müdürlüğüne gidecekler, orada hayvana çip takılacak ve yeni karnesi verilecek.

    31 aralık’a kadar çip taktırmayanlara verilen para cezası hali hazırda sahipli hayvanlar için. insanlar inat edip hayvanlarını çiplettirmediler, nasılsa bu yönetmelik iptal olur ceza da ödemeyiz dediler. 2 yıllık uygulamanın son tarihi 31 aralıktı.

    derseniz ki nasıl ayırt edecekler sokak hayvanı mı sahipli hayvan mı? sahipli hayvanların zaten hali hazırda veterinerden almış oldukları karneleri var. sistemde kayıtlılar. sistemde görüp siz bu hayvana çip taktırmamışsınız, yeni karnesi de yok deniyor böylelikle ceza işlemi uygulanıyor.”

  • thy uçuşlarında ikram edilen kaşarlı sandviç

    bazı tatların yükseklik ve basınç farkından dolayı uçuş esnasında daha farklı ve lezzetli geldiğini okumuştum bir yerlerde. mesela domates suyu gibi normalde içmeyi aklımdan geçirmediğim bir içecek, bir thy uçuşunda çok hoşuma gitmişti -evet bir zamanlar thy domates suyu da ikram ediyordu- belki bununla ilgili bir durumdur.

    edit: ilgili açıklamayı bulup bana ileten @tikimvaryanlisanlasilmasin ‘a teşekkür ediyorum.

    edit2: yazmazsam hatırım kalır, thy’nin iç hat uçuşlarında bile ana yemek - salata - tatlı şeklinde mükellef ikramlarının olduğu zamanlarını (max 10 yılı var, aşırı eski değil ha) da yaşadık, hey gidi… kaşarlı tost da neymiş!

  • dili bilinmediği halde hüzünlendiren şarkılar

    tamino - habibi
    ingilizce olmasına rağmen başka bir dünyadan sesleniyormuşçasına dinlediğim şarkı. nedendir bilmem, sanki dünyada bir daha hiç iyi bir şeyler olmayacakmış gibi hissettirdi bana. bir garip oldum.

  • yazın içilebilecek en güzel alkolsüz içecek

    anne yapımı limonata. hele bir de yapılırken içine birkaç dal taze nane atıldıysa tadından yenmez.

  • kanal istanbul'u inadına yapacağız

    kendi içinde çelişen açıklamaların bir kısmıdır. aynı konuşma içinde, birkaç dakika ara ile şu cümleler geçiyor:

    1-) "onlara rağmen kanal istanbul'u yapacağız, inadına yapacağız ve kanal istanbul ile istanbul nasıl güzelleşecek, bunu da görecekler."

    2-) “millete küsülmez, milletle inatlaşılmaz, millete husumet beslenmez, millete rağmen iş yapılmaz. bu ilkeleri kendine rehber edinmeden yola çıkanın akıbeti felaket olur.”

    yoruma gerek yok.

  • yaşanılan ilçeyi adını söylemeden anlatmak

    çarkıfelek l harfi

  • 24 yaşında doktorun 9 bin tl kazanması

    9 bin tl yi çok para sananların hezeyanlarıdır. hayır doktor değilim. sadece diyorum ki; onların maaşı fazla değil, bizimkiler az. büyükşehirlerde, özellikle istanbul’da yaşayan bir kişi o parayla ancak insan gibi yaşayabilir. sağlıklı beslenebilir, arabasının kredisini temel ihtiyaçlarından kısmadan* ödeyebilir, ayda 1-2 kez tiyatro-konsere, 1-2 kez sinemaya gidebilir. birikim yapabilir.

    bunlar lüks değil emin olun. siz fakirsiniz. ben de öyle.