can 019
profili

  • zazalar kürt değildir

    bir zaza olarak asla kendimi kürt olarak görmüyorum.bu bir türkün kendini kazak olarak tanıtması kadar saçma bir olay.kürtçe ile zazaca bambaşka diller.

  • volkan demirel'in giydiği pantolon

    bu adam kavgaya koşan volkan'dan nasıl moda ikonuna yükseldi.simülasyon harbi çığrından çıktı.

  • çin'in iran'a çökmesi

    (bkz: iran'ın çin'e domalması)
    ulan iran'lı arkadaşlarıma üzülüyorum aşağılık iran yöneticileri.ülkede korkunç bir baskı var.kaç tane iran'lı eli yüzü düzgün akıllı tanıdığım varsa mutlaka intiharı denemişti,öyle bir yer iran.antikemalist insana atatürk imzasını dövme yaptırır.

  • bolivya'da üniversitede yaşanan korkunç kaza

    2 saniye de değişebiliyor insanın yaşamı.2 saniye önce çok sağlıklı yirmili yaşlarda önünde yılların hayallerin varken.2 saniye sonra basit bir sebepden aşağı düşüp ölebiliyorsun.işte çok anlam yüklenilen yaşam bu.herşey sanki bir illüzyondan ibaret.

  • 7 şubat 2021 hastane basan ayılar

    bu topraklarda binlerce yıllık bir yerleşim var netice bu.şurada 100 yıllık avustralya 300 yıllık kanada bu kadar kısa sürede sistemi oturtmuş.medeniyeti inşa etmişken,neden bu ortadoğu denen yere medeniyet gelmiyor ? insanlar bunu neden sorgulamıyor ? kimse üzülmüyormu acaba şu ülkenin düştüğü hale.bu insanların doktora saldırmasının sebebi tamamen medeniyetsizlik ve geri bırakılmışlık.evet göz göre göre,geri kalmayı tercih ediyoruz ve bu tercihi değiştirmek yerine her geçen gün dahada batmayı tercih ediyoruz.

  • türkiye'nin filistin'e 5 milyon dolar hibe vermesi

    karşılığı türkiye'nin yaptığı sınır ötesi hareketları kınama ile gelecek olan hibe.

  • l.g.b.t.q.i.a.+

    -karışık var mı ?
    +var
    -yükle

  • covid-19'un illere göre dağılımı

    ben burada ısparta'da korona virüs vakası var diye daha ilk vaka açıklanmadan çok önce doktor arkadaşımdan duydum diye başlık açtım beni mahkemeye vermeye kalktınız.halkı kışkırtma suçu işliyorsun yok öyle birşey diye başlığı sildim sizin yüzünüzden.belki şehirde karantina erkenden başlıcaktı.sözlük yazarlarımız korona ıspartaya gül lokumu almaya gitti diye benimle dalga geçti.geçin bakalım dalganızı güzel olan iyi olan herşeye karşısınız hep siz doğrusunuz zaten.
    edit:kanıt niteliğinde sayılabilir. (#103335139)
    yorumlardan biri

  • şevket çoruh'un darp edilmesi

    bıçaklı saldırıya ugraması yetmezmiş gibi sözlükte dalga gecilen sanatçı.yarın dünyada haberlerde bu olay türk sanatçı şehir merkezinde 20 kisi tarafından bıçaklı saldırya uğradı diye geçtiğinde bircok ülke nin türkiye ye turkiyedeki halka bakış açısı değişecek.ama hala burada yazarlar nasıl 20 kisiden kurtulmuş diye dalga peşinde umarım bu olay herkese ülkemde sanatçi bile izmirin merkezinde 20 kisi tarafindan bıçaklı saldiriya ugruyorsa birsey yanlis diye sorgulamaya vesile olur.
    cok gecmis olsun şevket çoruhada ve kaybolan eksi sozluk kalitesine.