matrix6
profili

  • recep tayyip erdoğan

    başarılı olan o değildir. halkın yarısı başarısızdır. çünkü su katılmamış birer gerizalıdır. koyun zekasına sahiptir. hal böyle olunca başlarındaki çoban ne kadar başarılı olabilir ki? kitle müsait. rüyadan uyanın. atatürk'ün bıraktığı komple bir millet yok bu ülkede. ülkeyi paylaşan akıllılar ve gerizekalılar var.

    demokrasi ile değil meritokrasi ile yönetilmesi gereken ülkeyiz. esasında atatürk'ün de yaptığı oydu. meritokrasi açısından doğru bir liderdi kendisi.

    sonra gel de bu ülkede evlen. hadi evlendin, gel de çocuk yap. insanın aşırı kötü olması lazım bu ülkede çocuk yapması için.

  • türkiye'de neden eylem yapılmıyor

    şahsi olarak "ben neden eylem yapmıyorum" sorusuna vereceğiniz dürüst cevaplarla aydınlanabilecek konudur. başkalarından önce kendinizin cevaplarını netleştirmelisiniz.

  • ölüme gider gibi ağlayan gelin ve ailesi

    gereksiz dram fetişi. bu ülkenin evlilik ritüelleri aşırı bunaltıcı ve bayıcı.

    edit: yine, sorsalar "tutmaz" diyebileceğim bir entry daha tutmuş. ekşi ilginç bir yer cidden. oldukça basit bir entry idi üstelik. kabak gibi ortada duran bir matematik idi. madem öyle, biraz daha genişleteyim;

    misal evden çıkan gelinin beline, evin büyük oğluna (oğul yoksa evin babasına) kırmızı kurdela taktırırlar. bu saçma şeyi benim kız kardeşim evlenirken de bana yaptırmışlardı. bardağı taşıran son damlaydı. ne anlama geliyor bu saçmalık? "bu evden çıkan gelin; kız oğlan kızdır" mesajı vermek için. o kızın daha önce sevgilileri olmuşsa ve sevişmişse bile o kurdela bağlanır. neden? kızımız bakire olmasa bile biz bunu yapalım da etrafa bakire imajını verelim. neden? çünkü sevişmiş bir kız (daha doğrusu artık kadın olan kız) kirlidir. bakire ise temizdir. oeehhh..

    evlilik ritüelleri zaten 2 insanın evliliği için değil, 2 sülalenin evliliğinin (iş birliğinin) göstergesidir toplamda. haliyle de bir sürü bunaltıcı, görev icabı yapılan saçma, bayık, yorucu, mantık dışı ritüeller barındırır.

    canlarını alıyorlarmış gibi bu ağlama seansı o kadar boş ki. çünkü o çift gece gerdeğe girdikten sonra ertesi gün yine aileleri ziyaret edecek. yani daha ilk günden zaten evlere girip çıkabilecekler. hele oturacakları yeni evleri yakınlarda ise, zaten sık sık görüşecekler. eee neden o zaman ağladınız bu kadar? kızı alıp başka bir memlekete mi götürdüler? en az 10 sene görmeyecek misin? veya evlenmediğinde, her gün evde birbirinize sarılıp "canım ailemcilik" oynayıp sevgi yumağı mı oluyordunuz da bundan mı mahrum kalacaksınız? hayır.

    ya olup bitenin mantıksızlığını göremiyorsunuz. ya da görseniz de "elalem + sülaleler" bulutunu aşamıyorsunuz, çok önemsiyorsunuz. elbette "bu kadar büyütecek ne var ki; abarttıyorsunuz, insanlar duygulanmış işte" denilebilir. belki, fakat bu davranış şekilleri ve psikolojiler, kişilerin artık tüm hareketlerini bastıracak veya manipüle edecek hale gelmelerine neden oluyor veya zaten öyle olduğu için oradan yansıyor.

    bana gelen bazı mesajlar da "güle oynaya gitse dünden razıymış derlerdi bu sefer" şeklinde. desinler efendim. niye önemli birilerinin ne dedikleri? başkalarını memnun etmek için mi yaşıyorsunuz? gerçi evet. "başkaları" olmasa muhtemelen düğün bile yapmayacaktınız.

    ağlamalara tezat en büyük şey de şudur; türk halkı yapısı gereği, evliliği bir amaç olarak gördüğünden, bekar herkesin en kısa zamanda evlenmesini ister. aileler sürekli evlenecek birilerini bulur bekar evlatlarına. yani zaten dünden razısın evlenmesine ve gitmesine. :)

    neyse. bunun gibi bir başka saçmalık daha vardır. o da; ölü evinde kendini parçalayarak ağlayan insanlar, evi dolduran kalabalıklar, helva kaşıklamalar. yahu bir rahat bırakın insanları, efendi gibi yaslarını yaşasınlar. ona bile izin vermiyorsunuz. her yerdesiniz. her yere uzanmış boklu elleriniz.

  • instagram'ı kapatanların sayısının çoğalması

    size kim diyor ki "sevemeyeceğiniz tarzda eylemler yapan insanları takip edin" diye?

    kullandığınız mecrayı kullanma şeklinizi yönetemiyorsanız, kusura bakmayın ama sizde de bu abukluk vardır...

    dedirtti...

  • sözlükçülerin çok sevdiği süresi uzun parçalar

    (bkz: çok sevilen süresi uzun parçalar)

  • beni anlatıyor denen film

    hissediyorum; birkaç ay sonra buralar hep "joker" dolacak. jajajaja.