safkanbirey3
profili

  • kargu-2 iha'nın katil robotlar çağını başlatması

    'süper güç' denilen ülkeler tek bir bomba ile on milyonlarca insanı öldürecek teknolojiye sahipken,trnin drone teknolojisindeki otonom başarısını 'bunun neresi başarı?,övgü değil ancak yergi olur bu durum' diyerek gömen arkadaşlar kendimizi öpücüklerle korumamızı bekliyor sanırım.dünya acımasız bir yer güçlü olmazsan suriyedeki gibi 10 farklı memleket savaşını senin topraklarında yapar.

  • riva ve florya'dan cimbom'un 1.5 milyar tl zararı

    florya ve riva arazileri konusunda haftalardır gündemde olan, ama nedense yetkili tek bir kişinin bile açıklama yapmadığı, ancak ne hikmetse sporseverler dışında kimsenin de soramadığı sorular bulunmaktadır.
    derdim ne kimseyi karalamak, ne de bir iddiada bulunmaktır. maksat, üzerinin kapanması söz konusu olan çok büyük bir ekonomik zararın ortaya çıkarılması ve olumsuz etkilerinin azaltılmasıdır.

    bu konuda kullandığım halka açık kaynaklar olan galatasaray sportif a.ş, emlak konut a.ş. ve ilan.gov.tr sitelerinden faydalanarak gerçekleri görmenizi istiyorum.

    şimdi öncelile tarafları açıklamaya başlayarak konuya girelim. burada 3 tane kurum var.
    1. galatasaray spor kulübü derneği
    2. galasaray sportif a.ş.
    3. emlak konut a.ş.

    şimdi buradan itibaren anlattıklarımın belgelerini görmek isteyenlerin galatasaray sportif a.ş.’nin halka açık bağımsız denetim raporlarının bulunduğu linke gitmesi gerekiyor.
    http://sportif.galatasaray.org/…etim-raporlari.aspx

    27 aralık 2016 tarihinde bir protokol imzalandığını, biliyoruz ancak protokol metnini hiç bir yerde bulamıyoruz. yazılanlar çizilenler hep galatasaray’ın ne aldığı üzerine, ama karşılığında ne verdiğini bilen yok.

    bunu anlamak için öncelikle bağımsız denetim raporlarını incelememiz gerekiyor.
    bahsi geçen florya ve riva’daki arsalar, dernek adına kayıtlı.

    27 aralık 2016 tarihinde protokol imzalanıyor.

    protokol gündeme gelmeden önce çıkan son rapor olan 31.08.2016 tarihli raporu inceliyoruz. raporun 48. sayfasında denizbank’a verilmiş 622 milyon tl’lik bir ipotek olduğunu görüyoruz.

    https://eksiup.com/p/ng193492wa4v

    48. sayfada ipoteklerle ilgili bahsi geçen not 6, 33 sayfada. burada açıkca riva arazisi üzerinde denizbank’ın 550 milyon tl’lik ipoteği olduğu açıkça belirtiliyor.

    şimdi protokolden sonraki ilk rapor olan 28 şubat 2017 raporunu açıyoruz. ilgili raporun 23. sayfasında bulunan aşağıdaki açıklamaya göre, derneğin, protokol kapsamında elde ettiği 327.465.402 tl’lik tutar, galatasaray a.ş.’ye sermaye olarak aktarılmış.

    net olarak açıklamıyorlar. ama belli olan birşey var. sayfa 40’ta verilen ipoteklerin 622 milyondan 72 milyon tl ye düştüğünü görüyoruz. yani denizbank ipoteği kaldırmış. bu para derneğe, bu arsanın üzerindeki ipoteği kaldırması için verilmiş. borç galatasaray a.ş.’ nin üzerinde olduğu için dernek bu parayı şirkete sermaye olarak aktarmış. ve kredi kapaması yapmış.

    https://eksiup.com/p/db193481qaju

    buraya kadar enterasan bir durum yok. sonuçta galatasaray protokol kapsamında 327 milyon tl’lik bir gelir elde etmiş ve borcunu kapatmış.
    asıl soru şu, emlak konut, bu parayı, galatasaray’a neden vermiş? protokolün kapsamı ne?
    bunu anlamak için emlak konut’un riva ve florya için açtığı ihale ilarına, emlak konut’un resmi sitesinden bakıyoruz.
    http://www.emlakkonut.com.tr/…pdf12052017110520.pdf

    https://medya.ilan.gov.tr/…6/default/0055707162.png

    göreceğiniz üzere emlak konut bu işi arsa karşılışı gelir paylaşımı kapsamında ihaleye çıkarmış karşılığında yapmış. peki kısaca askgp denen arsa karşlığı gelir paylaşı mı modeli nedir?
    toki’nin sitesine bakıyoruz. https://www.toki.gov.tr/…-gelir-paylasimli-projeler
    “... bir tür arsa satışı niteliğinde olan “arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı modeli” ile kamunun elindeki araziler en iyi şekilde değerlendirilmekte...”
    yani ihale ilanlarından da göreceğiniz üzere arsalar artık gs’nin değil! kamunun malı! zaten ihale ilanında da galatasaray’ın hiç bir yerde adı geçmiyor!
    buraya kadar da herşey normal. galatasaray elindeki arsaları emlak konuta devretmiş ve karşılığında elde ettiği 327 milyon tl ile borçlarını kapatmış.
    şimdi isteyenler burada okumayı bıraksın, ve galatasaray’ın kimseye bir şey ödemeyeceğini anlayarak rahatlasın.
    peki emlak konutun açıkladığı fesih ne? galatasaray bundan nasıl etkilenecek diyenler için devam edelim.
    riva projesinin ihalesini yılmaz inşaat 3.808.000.000 tl ( üç katrilyon sekiz yüz sekiz trilyon tl) gelir elde etme taahhüdü ile kazanıyor. gelirin 25’lik kısmının %80’i gs’ye, %20’lik kısmının da emlak konuta kalacağı bildiriliyor.
    florya arası için ise ihaleyi, öz er-ka inşaat kazanıyor. taahhüt edilen 2.250.000.000 (iki katrilyon iki yüz elli trilyontl)lik gelirin %37’lik kısmının %28,56’lık kısmı gs’nin, kalan kısım ise emlak konut’un olacak.
    özetle
    riva projesi :
    1- satış toplam geliri: 3 milyar 808 milyon tl (üç katrilyon sekiz yüz sekiz trilyon)
    2- galatasaray payı: 761.6 milyon tl (yedi yüz altmış bir trilyon altı yüz milyar)
    3- emlak konut gyo payı: 190.4 milyon tl (yüz doksan trilyon dört yüz milyar)
    florya projesi :
    1- satış toplam geliri: 2 milyar 250 milyon tl ( iki katrilyon iki yüz elli trilyon)
    2- galatasaray payı: 237.8 milyon tl ( iki yüz otuz yedi trilyon sekiz yüz milyar)
    3- emlak konut gyo payı: 594.6 milyon tl ( beş yüz doksan dört trilyon altı yüz milyar)

    müteahitler, bu 2 proje için, mülkiyeti tamamen gs kulübüne ait olan bu arsa için toplamda 1.784.400.000tl (bir katrilyon yedi yüz seksen dört trilyon dört yüz milyar) ödeme yapacaklar. emlak konut bu tutarın sadece 1 milyar tl’lık kısmını (bir katrilyon) galatasaray’a ödemeyi vaad ediyor.
    o tarihte kimse, emlak konut 784 milyon tl’yi ( yedi yüz seksen dört trilyon)neden alıyor diye sormuyor. çünkü soramıyor! çünkü arsaların üzerinde ipotek var! bu ipoteğin kaldırılması için para nasıl bulunacak? gs bunun için protokol kapsamında elde edeceği gelirleri iskonto ettirerek (kırdırarak), arsaların üzerindeki ipotekleri kaldırıyor.
    protokol kapsamında galatasaray florya’yı da devrettiği için, tesisleri boşaltması gerek. emlak konut bir güzellik yapıp, onlara kemerburgaz’dan arsa tahsis ediyor. tabi bir allah’ın kulu kemerburgaz’daki arsaya gidip bakma gereği bile duymuyor. ta ki, 2018 yılında florya’daki askgp sonuçlanana kadar. arsayı terketmesi gereken gs yöneticileri bu sefer kemerburgaz’a gider bir tesis yaparız diyor. ama arsa değil, cehhennem kuyusu. 40 metre kot farkı, ve maden işletmeleri var. olmasa ne yazar? galatasaray’ın kasasına tek kuruş girmedi ki arsa satışından? yeni antreman tesislerini neyle yaptıracak? doğal olarak florya’dan çıkamıyorlar.

    sonuç itibarı ile galatasaray 1.784 milyar tl’lik (bir katrilyon yedi yüz seksen dört trilyon) gelir elde edecekken, sadece 327 milyon (üç yüz yirmi yedi trilyon) elindeki son şansı olan bu arazileri de kaybediyor. yani neredeyse 1.5 milyar liralık gelirinden oluyor. (bir katrilyon beş yüz trilyon)

    burada devletin suçu var mı? hayır yok. o da ihaleyi verdiği müteahhite arsa teslimini yapamıyor. dolayısı ile o da gelirinden oluyor. yani galatasaray’ın eski ve yeni yöneticilerinin basiretsizliği, hem galatasaray’a hem de devlete zarar veriyor.

    peki, gerçekten galatasaray yönetiminde hiç mi akıllı adam yok? elbette var. vergi borcu sildirenler var, biri otoban kenarına raylı sistemli olmak üzere devlete 3 tane stadyum yaptıranlar da var. yeni tesis için arayışa giren, proje geliştirenler de oluyor. ama maalesef en tepedeki yöneticiler galatasaray’ın yarınını kurtarmak yerine, kendi anlık egolarını tatmin etmek için 30 milyon euro’lar harcayarak falcaolarla uçakta göbek atmayı tercih ediyorlar.

    edit: milyar milyon karışıklıkları düzenlendi

  • fenerbahçe biraz sert biraz katı

    fanatik gözle bakmayı bırakırsak, fenerbahçenin kendiyle gurur duyması gerekir. devlete hatta askere kadar sızmış bu oluşuma karşı dimdik durmak inanılmaz bir başarıdır. ileride fetö alçaklığından bahsederken,ilk başta sarı lacivert bir duvara çarptılar sözü tarih kitaplarında kullanılacaktır.