smlsml3
profili

  • masterchef türkiye 2023 all-star

    barbie de elendi; yazıklar olsun. ah canım barbaros, yazık oldu. bomboş bir sene; metin elenmiş, eren elenmiş, barbie elenmiş; all star finaline kalan adaylara bak yazık yahu. serhat haklıymış katılmamakta gerçekten de…bu üçlüyle final yemeğini su böreği ya da talaş böreği yapın şefler olur mu; yakışır bak bu gruba??

  • masterchef türkiye 2023 all-star

    türk halkının birebir tezahürü olan yarışma; adeta insan belgeseli. bu halk tolga gibi, mert gibi sessiz, kibar, efendi adamları saf sanıp tepesine binmeye çalışır. bizim ülkede kibarlık, sakinlik sıklıkla hadsiz insanlarca saflık-salaklıkla karıştırılır. böyle kaliteli adamlar bulundukları her ortama fazla gelir. merdoyu üzmeyin artık; ummadığınız taş baş yarmasın bakın sonra.

  • joker

    bugün itibariyle venedik film festivalinde prömiyerini yapmış olan; 2019’un en çok merakla beklenen filmi. ilk kritiklerse gayet olumlu. her ne kadar kritik puanlar kadar kıstas olmasa da filmin an itibariyle imdb puanı ise 9.7. (bkz: https://www.cinemablend.com/…r-for-this-masterpiece)

    tüm kritiklerden bağımsız olarak tartışmasız gerçeklikse, muhteşem bir oyunculuk performansı izleyeceğimiz hususu; robert de niro üstadın varlığı da cabası.

    şahsi olarak filme pozitif önyargıyla bakmamı sağlayan husus ise; yönetmenin filmi çekerken en çok esinlendiği filmler listesine scorsese üstadın ragging bull, taxi driver ve the king of comedy başyapıtlarını koyması oldu. bu yönüyle film adeta scorsese üstada saygı duruşu niteliğinde.

    yine son kıstas olmasa da joaquın phoenix’in bu filmle sonunda oscar heykelciği kapacağı da gerçekleşmesi çok muhtemel bir öngörü sanırım.