bit pull6
profili

  • muhafazakar ailenin seküler çocuğu olmak

    yazılanların çoğuna katılıyorum da beni rahatsız farklı bir durum var.

    cumaları namaza gitmediğini, oruç tutmadığını falan gören ve kendini islamın yılmaz tebliğ görevlisi, boka batmış ruhların kurtarıcısı addeden bir tanıdık/meslektaş gelir ve seni bilgisiz sanarak kendince vaaz vermeye başlar. vay efendim hadiste namaz kılmayanı kazığa oturtun demiş, oruç tutmayanın çükünü koparıp köpeklere oyuncak edin diye emrolunmuş, saçını açanı mutant develerle zebaniler gangbang sikecekmiş falan beni ibadet ve kulluğa teşvik ediyor aklınca. bre amk malı, senin bu anlattıklarını ben 10 yaşında da biliyordum ki dinden soğuyup bu hale gelmemin en büyük sebebi belki de bu tarz öğretiler. ulan dediklerin bende bir anlam uyandırıp bir ışık yaksaydı zaten bu yaşta kendi tarikatimi kurup badelerin gücü adına trencilik oynuyor olurdum amk sen ne diyon.

    işin daha kötüsü, bana bunları anlatan adam iş paraya pula gelince haram maram kul hakkı falan dinlemeyip her türlü üçkağıtçılığı çeviren bir göt olunca ya şu hadiste de böyle deniyodu ama ondan haberin yok herhalde amk ikiyüzlü cahil pezevengi diyesim geliyor fakat bilmezliğe gelip siz işinize bakın demekle yetiniyorum.

    t: dine dair çoğu her şeyi ayrıntısına kadar dindar hayat sürdüğü sanrısıyla yaşayanlardan daha iyi bilip kendi yolunu çizmiş bir birey olmaktır. herkesin tuttuğu kendine*

  • oturup saatlerce konuşabilirim denen konular

    ben hiçbir konuda saatlerce konuşmam kardeşim, hem kendi kafama ağrılar girer hem de başka kimsenin kafasını sikemem. zaten gündelik konuşma seviyesini minimumda tutmaya çalışan, sevilen kişilerle dahi 2-3 saat muhabbetten sonra beyni sikilen ve hemen sessizlik ortamına dönmek isteyen bir adamım. bilgim ya da konuşacak şeyim olmadığından değil, insan sevmiyorum. gerek yok o kadar konuşmaya.

  • cumartesi sabahı erken kalkmak için bir neden

    sabah güneşi ile çimme isteği. şöyle antalya güneşi kavurmaya başlamadan, plajlar göt göte balık istifi olmadan, deniz de ölü taklidi yapıyorken erkenden gidip huzur içinde dönmek hiç şübhe yok ki ne güzel eylemdir.
    ayrıca (bkz: sabah deniz çarşaf gibiydi diyen amca) olma yolunda ilk adımları da attığımız tescillendi, hadi bakalım.

  • hırsızı tokatlayarak ağlatan esnaf

    tabi canım, sırtını sıvazlayıp çay söylemeli, açsa da karnını doyurmalıydı hatta. giden telefon olsun yahu, bir hırsızın kalbini kırmaktan önemli mi?

    hay sizin gereksiz duyarınızı s.....

    edit: bazı sevgi pıtırcıkları da mesaj atıyor şiddeti savunamazsın falan diye. ee, sen hırsızı savunuyorsun suç olmuyor ama benim yaptığım suç öyle mi? bu arkadaşlara diyecek tek sözüm var; inşallah bir gün sizin bir malınızı gasp eden kişi yanınızda yakalanır da bakalım o zaman içinizdeki insan sevgisine ne oluyor. tam 17 yıl önce yaşadığım 2 ayrı gasp ve darp olayı yüzünden hala sürekli uykularımdan bıçaklanarak uyanıyorum lan ben. sizin aman nolacak dediğiniz, hafife aldığınız bu gibi olaylar ve insanlar ağır travmalara sebep oluyor maalesef, siz hala hümanizm oynamaya devam edin.

  • tanışılan kızın ak partili çıkması

    yazıklar olsun, siz hangi ara bu kadar ayrılıkçı oldunuz da insanları desteklediği partiden dolayı hor hakir görüp tek kalemde harcamayhfdsagjsbajshshfhsbv
    şaka lan şaka, anında hiç tartışmaya polemiğe bile girmeden kendisine hayatta başarılar diler, arkama dahi bakmadan uzaklaşırım, ki yapmışlığım da var. hatta bir anda tüm duygularım ve iyi niyetim buhar olup uçmuş, gözümdeki o melek dediğim hatun embesile dönüşüvermişti. şimdi böyle düşündüğüm için taşlayanlar olacaktır, onlara da şu kadarını söyleyeyim; bunda 5-6 yıl önce akpli insanlara karşı bu denli bir önyargım, bir kırmızı çizgim yoktu. ne oldu da bu hale geldim acaba?

  • house m.d.

    şu yaşıma kadar onlarca dizi izledim ama hiçbiri şu dizi kadar hayatıma yön verip insanları tanıma konusunda aşama kat etmemi sağlamadı. zamanında 5 sezonu izleyip bitireceğim diye yaklaşık 1 hafta evden çıkmayıp okulu falan komple asmıştım da arkadaşlar merak edip iyi misin diye aramışlardı. bittiği günü de hala hatırlarım, öyle büyük bir boşluğa düşmüştüm ki günlerce sevdiğim biri ölmüş gibi üzülmüştüm.

    ayrıca house's head ve wilson's heart adlı 2 bölümü vardır ki hem kurgu hem sinematografi açısından hala her izleyişimde orgazmik anlar yaşatır. bu 40'ar dakikalık dizi bölümleri nice milyon dolarlık holywood yapımlarına taş çıkartır.

    büyüksün reyiz, özledik.