longmarch2
profili

  • basketbol milli takım marşını reynmen'in yapması

    o bitişteki sıçışa marş diyenin kafasına sokayım. kroluk hiçbir zaman bu kadar yükselişe geçmemişti bu ülkede. iyice çomarland oldu ülke.

  • istanbul'da cildiye randevusu alamamak

    birkaç hafta önce randevu almayı denedim ancak boş bir hastane bulamadım. bugünlerde tekrar deniyorum yine boş hastane yok. ben yığınla vergi ödüyorken en basit sağlık hizmetinden bile faydalanamıyorsam sokayım böyle sistemin içine.

    edit: sıra bekleyeceksin diyenler var. aloooo randevu alamıyorum diyorum hiç yok diyorum vermiyorlar sıra falan. haftalar sonrasına bile alamıyorum ve hastalığın acil olmayanı mı olur lan neyin kafası bu.

    bir yazar arkadaşımızın rica editi: yarın 9 çocuğuna 3 sene boyunca tecavüz eden şahısın karar mahkemesi var. 2. mahkemede şahıs serbest bırakıldı, sonrasında ev hapsine çevrildi. gündeme getirilmesi gerekiyor. (bkz: #92364400)

    bir çaylak arkadaşımızın eklemek istediği editi, aynen kopyalıyorum: ufak tefek kaşınmalarım vardı ilk başlarda önemsemedim sonrasında artmaya başladı ve artık geceleri uyuyamıyordum. cildiyeden randevu almaya çalıştım alamadım. peşpeşe iki gün acile gittim serum verip yolladılar ama o gece bile geçmedi. artık sıfır uykuyla işe gidiyordum. her gece randevu almaya çalışıyordum zaten uyuyamadığım için. tam 3 hafta sonra randevu alabildim ve 2 hafta bekledim. çoktan 2 ay geçmişti bile. bu iki ayda kahve bağımlısı oldum iş yerinde uykusuz hallerim yüzünden patronumdan çok kez azar işittim. işlerimi yapamıyordum, sınavlarıma çalışamıyordum. korkudan sevdiklerime dokunmuyordum iki aydır ne anneme ne kız arkadaşıma temasım olmadı. çernobilden çıkan itfaiyeciler gibi yaşıyordum. doktor günü geldiğinde uyuz teşhisi konuldu. verdiği ilaçları düzenli kullandım her günümün 1 saatini temizliğe ayırdım her gün çarsaflar değiştirdim ama geçmiyordu. 1 ay böyle gitti tekrar randevu almaya çalıştım ve yine haftalarca bekledim. zor bela bir randevu daha aldım bu seferki doktor da başka yöntem söyledi onu da uyguladım yine nafile oldu. artık ne kadar süreç geçtiğini siz düşünün ben sayamıyorum artık. asgari ücretle çalışan birisi olduğum için 2 kere özele gittim fakat ilgilenmediler bile elimii uzatıp egzema olmuş olabilir mi diye sorduğumda kafasını bile çevirmeden zeytinyağı sür dedi bana doktor özelde. özetle bütün hayat akışım bozuldu geceler vücudumu parçalayana kadar kaşıyıp sabah işe gittim çok zor günler geçirdim sevdiklerimden uzak kaldım ve hala da tam geçmiş değil. bu mesajı cildiye acil değildir diyenler için yazdım. sağlık sorunu her ne olursa olsun acildir efendim. hastaneye gidip doktorların kapısında yattım nolur ilgilenin diye hepsi randevu al diyip kovdular, instagramda gördüğüm her dermatoloğa mesaj attım yardım edin diye hiçbiri cevap vermedi. halimi siz düşünün acil miymiş değil miymiş.

    edit 2: özelden yazan çaylak ve yazar arkadaşlar diğer şehirlerde de aynı problemin olduğunu söylüyorlar. ayrıca diğer branşlarda da randevu bulunmadığını yazıyorlar. örneğin; psikiyatri, göz, diş.

    edit 3: mesajlara yetişemiyorum arkadaşlar 10 sayfayı geçti mesajlar. teşekkür ederim iyi niyetleriniz için.