zafer kazanmaya gittim donucem4
profili

  • starbucks'ın filtre kahvesi

    (bkz: katran)
    (bkz: zift)

    hayatımda içtiğim en kötü şey. bu ne lan böyle? bir kere sabahleyin içme gafletinde bulundum,bütün günümü mahvettim. tiksinç,berbat bir şey. midemi mahvetti. kahve felan değil bu. hakkında neden bu kadar çok entry girildiği de anlaşılıyor. ilk defa ekşi sözlük bir haltı beğenmeme timi sonuna kadar haklı.

  • 14 ağustos 2021 mehmet metiner'in sorduğu soru

    eski bir hadeplinin sorduğu saçma soru.

    bu sorunun türkler için cevabı yok,çünkü türkler hiç bir zaman bir yerlere sığınmadı. ancak ülkelerine sığınmacı kabul ettiler. kürtler de örneğin bu millletlerden birisidir. türkler,fethettikleri doğu anadoluya kürtleri kabul etmiş ve hatta onları bizzat yerleştirmişlerdir. unutmayalım son kürt mülteci akını 90'lı yıllarda saddam'dan kaçan kürtler tarafından gerçekleştirildi.

    eski bir hadepli ve kürtçü olan mehmet metiner de bu sığınmacı taifeden birisidir. sorduğu soruya kendisi cevap versin. bizlik bir durum yok.

  • 11 aralık 2020 türkiye-iran gerilimi

    iran'ın kudurmasının doğal bir sonucu olan gerilim.

    iran çok uzun zaman boyunca türkler tarafından yönetildi. aslında iran denilen devlet bir türk devleti idi. ancak bu devlet 20.yüzyılda farsların eline geçti ve ardından farslaşma süreci başladı ve türkler sistemin dışına itildi ve dilleri yasaklandı. baskı altına alındılar. ancak hala iran'da çok sayıda türk yaşıyor.

    bu türklerin en yoğun olduğu yer ise türkiye'nin doğu sınırının karşı tarafı yani kuzey batı iran toprakları. bu toprakların ismi aslında güney azerbaycan. peki neden bu topraklar bugün iran'ın yönetimi altında?

    iran türkler tarafından yönetilirken rusya ile girdiği bir savaşta bugün azerbaycan devletinin olan toprakları rusya'ya kaybediyor (bkz: türkmençay anlaşması). bu topraklar o günden itibaren rus idaresinde kalıyor. işte bu dönemde azerbaycan topraklarının bölünmesinin acısıyla aras türküsü yazılıyor.

    erdoğan azerbaycan'ın karabağ zaferinden sonra gerçekleştirilen askeri geçit töreninde bu türküyü okudu. bunun artık türkiye'nin kafkasya ve ortadoğuda bazı politikalarının değişmesine yönelik önemli bir işaret olduğunu düşünüyorum. muhtemelen iran da böyle düşünüyor ki dışişleri bakanı seviyesinde cevap verdiler.

    ancak bu olaya iki günde gelmedik. iran aslında bugünün geleceğini hep bildiği için bunu önlemek amacıyla çok uğraştı.

    ermenistan'ın karabağ'ı işgal etmesine ve elinde tutmasına hep destek oldular. türkiye'ye karşı yıllarca pkk'yı ve şimdide ypg'yi desteklediler. iran ortadoğu'da şii mezhepçi bir yayılma politikası takip etti. ırak'ta,surie'de,lübnan'da ve yemen'de bu politikayı uyguladılar ve hala daha bölgeyi ateş alanına çevirmeye devam ediyorlar.

    türkiye ise iran'ın bu politikalarına karşı hep iran'a destek oldu.iran'a yaptırımlar uygulanınca bu yaptırımları uygulamadı,iran'ın nükleer programına bile destek oldu. şundan 10-15 sene önce türkiye iran lehine uluslararası kuruluşlarda bilhassa bm'de politika yürütüyor açıklamalar yapıyordu.

    ancak işler artık değişti ve bence de değişmeli.

    şii mezhepçi ve ars milliyetçisi iran türkiye için bir dost değil. iran'ın hakimiyeti altında yaşayan türkler ise hiç bir hakka sahip değiller.

    burada kürtçüler türkiye-azerbaycan yakınlaşmasına kin kusup,türkiye-iran restleşmesine ise saçmalık diyorlar ancak iran'daki türkler türkiye'de yaşayan kürtlerin haklarının neredeyse hiç birisine sahip değil. bu konudan hiç bahsetmiyorlar.tabi normal çünkü bu durum işlerine gelmiyor.

    ancak iran'ın türkler üzerinde kurduğu baskılar ve türkiye ve azerbaycan aleyhinde yürüttüğü politikalar yakın zamanda bitecek. karabağ'ın ermeni işgalinden kurtuluşu kafkaslarda ve ortadoğuda bir çok şeyin artık değişmekte olduğunun habercisi.

    edit

    1918'de enver paşa'nın emriyle osmanlı'nın kafkas islam ordusu bakü'ye girdiğinde kuzey azerbaycan bağımsız oldu. aslında benzer bir durum güney azerbaycan için de düşünüldü zira osmanlı kuvvetleri tebriz'e girmişlerdi. ancak savaşın kaybedilmesi neticesinde bu topraklardan çekilmek zorunda kaldık. bizim çekilmemizin ardından sovyetler ve iran bölgede kontrolü ele geçirdi. yani türkiye'nin aslında uzun zamandır hedefi bu bölgeyi bağımsızlığına kavuşturmak. güney azrbaycan 1946'da kısa süreli bir bağımsızlık dönemi yaşadı ancak iran yeniden kontrolü ele geçirdi.

    iran'n bölünmesi türkiye'nin işine gelmez diyenler saçmalıyorlar. hepsi de coğrafya ve politika cahili. güney azerbaycan'da 20 milyon türk yaşıyor. kuzey azerbaycan'ın nüfusu ise 10 milyon. birleşirlerse türkiye'nin doğusunda 30 milyonluk bir türk devleti ortaya çıkacak ve bu devlet türkiye ile orta asya türkleri arasında bağlantı kurulmasını sağlayacak.

    böyle bir durum türkiye'yi nasıl zayıf düşürebilir? bunu kim iddia edebilir? hangi akıl ve mantık böyle bir şeyi söyleyebilir? üstelik iran türkiye'nin azılı düşmanıyken. pkk'yı,ypg'yi ermenistan'ı esad'ı destekler ve ortadoğuda mezhepçi çatışmayı körüklerken.

  • kanser hastasına yardım kampanyası

    saçma sapan başlıklar yerine gündem olması gereken başlık.