ben de dahi olan de3
profili

  • evlenmelik kadın mesleği

    öğretmenliğe başlarken 1 ay boyunca verilen seminerler olurdu ve kapı önünde teyzeler birikirdi. pazardan meyve seçer gibi oğullarına kız seçiyorlardı.

    şube müdürü kapıda " 3 tanesi beş lira! gel abla geel!" diye bağırsa, yeminle 3 tane öğretmen kız almak için birbirlerini ezerlerdi. fazla "mal" göz çıkarmaz. ilazım olurdu belkim.

    değişik bir türdür bu teyzeler. yürürken popomuzu, mememizi inceliyorlardı. valla. bazen herkes gidene kadar seminer salonunda otururduk. eee popoyu kollamak lazımdı.

    işin ilginci seminer verenler de çöpçatanlık derdindeydi. "yarın kuş uçmaz kervan geçmez köylerde eş bulamayacaksınız. merkeze gelmeniz 10 yılı bulur. tanışın kaynaşın." diyorlardı. herkes birbirine potansiyel eş olarak bakıyordu. evli olan erkekler bile fıldır fıldır gözlerle ortamın havasına ayak uyduruyordu.

    bu durum kızların hayli canını sıkıyordu tabii. birinin tutup dişlerimizi kontrol edeceği günden korkuyorduk. sürekli kayınvalide defediyorduk. bir gün teyzenin biri geldi kolumdan tutuverdi, bakakaldım.

    - gızım gelive hele... benim oğlum toktor. onla bi tanıştırıveren sizi?
    - olur teyzecim tanışırız. ama ben hamileyim sorun olmaz inşallah.
    - ayyy gusura galma gızıım. evli olduğunu bilmeyodun. barnagında yüzük yoktu.
    - yok teyzecim ben evli degilim. sadece hamileyim. ne zaman tanışalım. bu gün uygun mu?*
    - tövbeee! yoook kızım yoook. hadi... hadiii...

    tek kriter öğretmen olmak değil miydi? niye böyle yaptı hiç anlamadım.*

    o günden sonra bi daha bana bulaşmadılar. çıkışta dik dik bakmalarını saymazsak. neyseki seminerin sonu gelmişti de bir daha görüşemedik kendileriyle. yoksa o dedikodu batağında halim ne olurdu bilinmez. başlığı okuyunca öyle birden aklıma geldi.

    "evlenmelik meslek" ne değişik bir tamlama...

    haa bu arada çocuğum şimdi 56 yaşında ellerinizden öper.*

  • cnn greece hesabının ekrem imamoğlu tweeti

    bu yunanlıların güzel olan her şeye "bizim" muhabbeti yapmasına çok gülüyorum.

    tamam rakı sizin olsun, baklava da... ama insanımıza sahip çıkmak nedir ülen.

    gidin az ötede oynayın komşi.

  • tacizci türklerin polonya'da saldırıya uğraması

    taciz kelimesini duyan, olayın iç yüzünü araştırmadan yelkenleri suya indiriyor. ne tuhafsınız.

    ben bir kadınım ve bu taciz konularına hassasiyetim büyük. okuyabilirsiniz. fakat buram buram ırkçılık kokan bir olayı taciz adı altında olağanlaştırmaya çalışmak çok korkunç. özellikle "müslüman" diye de belirtmişler. nereden biliyorlarsa...

    taciz olayı anlatıyorsun fakat taciz edenin milletini ya da dinini belirtme ihtiyacı hiddediyorsun. neden? polonyalı bir katolik taciz etse "haa tamam o zaman" mı diyeceklerdi? tweetin altına yazılanlar ise daha korkunç. ırkçılık dünyada gitgide artıyor.

    ayrıca taciz ettilerse gereği polise şikayet etmektir. 10 kişi toplanıp birilerini linç etmek afganistan'da bir suçluyu taşlamakla aynı şey.

    bir de hemen "çomar" diyerek bu barbarlar savunulmuş. nedir bu ezikliğiniz? kendinizi aşağılama hastalığınızdan ne zaman vazgeçeceksiniz?