lorenzovonmatterhorn2
profili

  • n11 vs hepsiburada vs trendyol vs amazon

    sektörü bilen ve fiziksel alışverişi tümüyle hayatımdan çıkarmış biri olarak bu konuya oldukça hakimim.

    benim kriterlerim;
    1-ürün çeşitliliği yani her aradığımı bulabilmem,
    2-gerçek indirim fırsatları sunması,
    3-müşteri yorumlarını doğru ve olduğu gibi yayınlanması
    4-satıcı puanlarının yanıltıcı olmaması.

    çağ dışı tasarımını ve kullanıcıyı çıldırtan satınalma sürecini saymazsak saydığım 4 unsurdan yola çıkarak açık ara n11’i lider seçiyorum. yanı sıralamam şöyle;
    n11>trendyol>amazon>hepsiburada

    fakat bu firmaların sanırım şuanki ciro sıralamaları yani müşteri sayıları da şöyle:
    trendyol>hepsiburada>n11>amazon

    buaralar hb ve trendyol agrasif reklamları ile zirveyi zorluyor. ciroları yakın olsa da sipariş sayısında trendol yukarıdadır. elektronikte daha güçlü olan hepsiburada ciroda bazen trendyolu geçiyor diye duydum.

    duyduğum kadarıyla 2021 yılında amazon da hırçınlaşacak ve liderliğe oynayacakmış. amazon pazarı domine etmek isterse trendyol yani alibaba ve amazon liderliğe oynar n11 ve hepsiburada üçüncülük için yarışır.

    gittigidiyor yani türkiyeyi sikine takmayan ebay de yavaş yavaş yok olur ve çiçeksepeti’nin bile gerisinde kalır.

  • binali yıldırım'ın ibb'de görevden alınması

    dipnot: kişilere, partilere, cemaatlere hizmet dönemi bitti çünkü #herşeyçokgüzelolacak

    edit: komik olmayın, iddia sahibi ben değilim. ayrıca o dönem hürriyet gazetesinin muhafazakar kesimle arasının iyi olmadığını, chp’ye yakın olduğunu ben de biliyorum. haber o dönem yapılan yalan haber ve karalama kampanyası ise açıklama yapılacaktır, o açıklamayı da buradan edit girerek paylaşırım tabi, iletmeniz yeterli.

    edit2: haber 1999 yılında ortaya atılmış fakat resmi bir soruşturma görevden alma vs. olmadığı söyleniyor. araştırınca o günkü hürriyet gazetesi dışında benzer başka habere rastlayamadım. kızacak, küfür edecek bir sürü yazar olacağını bilmeme rağmen o dönem yapılan yalan haber olma ihtimali sebebiyle haber paylaşımını siliyorum. hürriyet gazetesi arşiv kontrolü yaparak konuyla ilgili açıklama yapacaktır diye düşünüyorum.