daimat10
profili

  • aleksey navalnıy

    hayatını kaybetmemiştir. kremlin rejimi tarafından katledilmiştir.

    kremlin rejiminin yıkılması başta rus halkı olmak üzere insanlığın ilerlemesi için birer şarttır.
    ülkemizin de kremlin rejimi modeline dönmemesi için mücadele edilmelidir.

    kahramanlık putin gibi oturduğu yerden halkları ölüme göndermek değil, ülken için gidip bilerek hapis yatabilmektir. umarım navalny tarihe bir demokrasi kahramanı olarak geçer, geleceğin rusyası için birer sembol olur.

    edit: yok batı ajanıydı, batı öldürdü diyen şuursuzluğu görünce tepem atmıyor değil. sen rus musun? rusya'nın geleceğini bu adam kadar düşünüyor muydun?
    ajan muamelesi görüp davana zarar vermemek için göz göre göre kendini seni zehirleyip öldürmeye çalışan rejime teslim edecek cesaretin binde birine sahip misin?
    komplocular, rusçular, sözde antiemperyalistler, yok küresel karanlık güçlere karşı mücadele verenler hep aynı kremlin propagandasının ürünü ezberlerle rejimlerini korumaya çalışıyorlar. bunlar insanlığa böyle bir bela. bu zihniyet var olduğu sürece her diktatörün bahanesi hazır.

    unutmayın ki birbiri ile çelişen bir sürü dezenformatif komplonun kaynağı direkt kremlin gibi yapıların istihbarat faliyetleridir. bu yapılar insanların “beni kimse kandıramaz” egosunu sömürerek (kovid, iklim değişikliği, nato faaliyetleri, küresel bankacılık, wef sayarız bir sürü) internette dezenformasyon yaparak kendi rejimlerinin rezaletlerinin önüne gölge yaparlar. işin ironisi de budur, bu biz gerçekleri görüyoruz küresel medya sizi kandırıyorlar diyenler asıl kandırılan ve diktatörlere hizmet edenlerdir.

  • 4 nisan 2023 donald trump'ın tutuklanması

    abd siyasetinde tartışmalardan bir tanesi bu elemanın cezalarını kovalayıp boşuna gündem yapmaya gerek var mı meselesi idi.

    bir kesimin argümanı trump'ın yargılanmasının kendisini mağdur gösterip parlatacağı yönünde.
    bir dönem ben de böyle düşünüyordum, ama artık yükselen faşizan populist hareketler karşısında trump'ın yargılanmasının daha iyi olduğunu düşünüyorum. bunlara karışmayalım dediğiniz zaman binbir komplo uydurarak ülkeyi yine ateşe veriyorlar zaten.

    her şeyden önce elemanın 34 küsür tespit edilmiş hafif de olsa finansal raporlama suçu var. suç suçtur, eski başkan demeyip yargı sürecine gidilmesi bir irade göstergesidir. bu anlamda trump parlayıp demokrasi göçecekse de göçsün. tarih aman fazla sıkmayalım diye önü açık bırakılmış adamların diktatörlüğe yürümesi ile dolu. bu sefer de sonuna kadar yargılansın.

    ikincisi, kemikleşmiş, gözü dönmüş tarikatlaşmış trumpçılar için trump zaten isanın dönüşü, bizim günahlarımız için ölen bir mesih, tanrının iradesi. bu komplo ve dinden beyni yanmış insanlara zaten laf anlatmak mümkün değil. trump onlar için gerçek anlamda ilahi bir figür. ama milyonlarca normal oturaklı muhafazakar insan trump'ın karısından çocuk beklerken pornocuya sus parası vermesinden, finansal beyan kolpalamalarından ve bu tartışmalardan etkilenip bu adamın pis yüzünü görecektir. trump da zaten süreç ilerledikçe narsisizmini daha da konuşturup iğrenç şeyler yapmaya ve kendini rezil etmeye devam edecektir.

    ayrıca trump'ın suçları bunlarla bitmiyor. daha beyaz saray dokümanlarını saklayıp araplara satmasından georgia'da açıkça seçim hilesi yapın diye yerel yetkiliyi tehdit ettiği telefon konuşmaları var. üstelik bu şikayeti yerel republican yapıyor.

    bu yargılamaların aşama aşama üstüne gidildikçe mike pence'i hedef göstermesinden 6 ocak capitol hill baskını organizasyonuna kadar bir sürü meselesi yargılanabilecek.

    kısaca en iyi ihtimalle amerika'da çoğunluk bu narsist manyağın gerçek yüzünü görecek. kötü ihtimalde bile republicanlar bu kadar pislenmiş bir adamı aday yapmak istemeyip parti içi çatışma ile zayıflayacaklar. trump'ın kahramana dönüşmesi ise en kötü ihtimal ama o kadar leş bir insan ki sonucun bu olacağını sanmıyorum.

    tarih bu sefer de populist bir faşistin peşini bırakmayıversin. daha popüler olup dünyayı yakarsa da en azından denenmiş deriz. zamanında hitler ve mussoliniyi aman fazla sıkmayalım diye bırakan yargı mekanizmaları dünyaya çok bela açtı.

  • ırak'ta turizm tesisinin bombalandığı iddiası

    histerik tepkilerin çok enteresan olduğu olay.

    aşırı milliyetçilikten milletin gözü dönmüş.
    tsk yapmaz, yapamaz diyor. her ordu böyle bir şey yapabilir. böyle olaylar sık sık yaşanıyor zaten.

    ama insanlar yazık siviler ölmüş demiyor. diyor ki arap, kürt, fars azılı düşmanımızdır, kesin bu şerefsizler yapmıştır. bilgi olmadan komplo, ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar ve hedef gösterilen uluslar. hep biz dürüst doğruyuz, hep onlar yanlış. işte faşizmin psikolojisi böyle bir şey. özeleştirememek.

    daha da komiği şu söylem: bizim ülkemiz böyle şey yapmaz, yaptı diyenin de hayatını karartmamız lazım bunlar pkk'lı. elinde olsa ordumuzu eleştireni idam edin diyecek. bu kadar ekstrem şiddet, ceza meraklısı, yatkını, toleranssız bir manyak, ama ordumuz sivil öldürmez diyor. öldürdü diyeni ise öldürmemiz gerek diyor. populist-ırkçı faşizan zihniyetin güzel örneklerindendir bu. hem bizim taraf hiç sivile zarar vermez diyor, hem de sadece sözlü eleştiri yapanı ölümle tehdit ediyor.

    bazısı da diyor ki biz niye böyle bir şey yapalım. sen bir şey yapmıyorsun kardeşim sakin ol. sen evinde bilgisayar başında göt büyütüyorsun. top atmıyorsun, uçak uçurmuyorsun, operasyonda değilsin. olayın seninle tek alakası burada verdiğin insanlıkdışı tepki.

    işte bunlar hep kolektif zihniyet, hatta kolektif narsisizm. hem kendini sahada operasyon yapan askerler ve bütün bir devlet aygıtı ile bir görüyor, bundan ayrı bir birey olarak hayal edemiyor, hem buna eleştiri yapanın terörist-katil-cani-hain olduğunu söylüyor.

    eleştiriyi kaldıramamak, hemen eleştiri yapan tarafın benliğinde sorun aramak bireysel ilişkilerde narsistik savunmadır. narsisizm kompleksli insanın savunma mekanizmasıdır. burada kompleksli ve aşırı egolu kolektifleşmiş bir tavır var. hep bir ağızdan aynı ezberleri küfürler saçarak tekrar ediyorlar. hain, düşman, komplo arıyorlar. çünkü asıl “kurban” daima narsist kişiliktir, burada da narsistik toplum.

    bu olay bir katakulli veyahut değil. tsk yapmış, yanlışlıkla yapılmış veya false flag. olabilir. ortalık karışık.

    sorun bundan büyük. sorun bu devlet ve asker tapıcılığı, bu kendi ülkesini eleştireni öldürmeliyiz zihniyeti. işte faşizm budur. hani faşist lafını sakız yapmam ben ağzıma bazıları gibi, ama bu tam olarak faşistliktir. devleti, lideri, bayrağı eleştiremezsin, eleştiriyorsan bütün ulusumuza hakaret eden yok edilmesi gereken bir hainsin, bizim askerimiz öyle şey yapmaz. 1990larda bir sürü insan öldürülmedi bu ülkede, jitem olmadı, gayri-nizami harp örgütlenmedi, soğuk savaş boyu kontr-gerilla operasyonları olmadı, derin devlet olmadı, ruh hastası bölgesel ohal paşaları olmadı, ırkçılık olmadı, kürtler sürülmedi, köyler yakılmadı. ölen herkes istisnasız terörist pkk'lı idi. askerler haberlerde izlediğimiz bu milletin arasından çıkmıyor. palu ailesi askere evlat göndermiyor.

    ulan madem ben şerefsiz, hain, pislik, çirkef bir impure kişiliğim, ben de bu yüce üstün harika milletin bir parçasıyım. benim gibi bi adam çıkıyor bu milletten de sivil öldüren asker çıkmıyor mu? askere giden adam her gün haberlerde izlediğimiz hayvanlıkları yapan insanların arasından gelmiyor mu evladım? askere gidenler asgard'dan mı geliyor? çomar diye sabah akşam sövdüğün insanlardan çıkmıyor mu? sövdüğün bu ülkenin yarısı, iğrenç, satılmış dediğin adamlar vatandaş değil mi? askere gitmiyor mu?

    tek tek yazalım

    * devlet kutsal değildir, içinde bir sürü
    şerefsiz. bencil, yolsuzluk yapan, güç delisi kompleksli vasıfsız vardır. devlet demek devleti oluşturan kadrolardır sonuçta.

    * ordu kutsal değildir, içinde bir sürü şerefsiz, ırkçı, faşist, ruh hastası vardır

    * ulus kutsal veya üstün değildir

    * askeri kaliteli yapan kurumsal kimlik ve şeffaf düzendir, türk olup olmaması değil. türkiye'deki kurumsal çürüme ve opak, yolsuzluklarla dolu rejim demek daha çok pisliğin ortaya çıkması demek.

    * devlet, asker, ordu, polis eleştirilir. eleştiren hain değil hesap soran, vergisini veren vatandaştır. gelişmiş ülkelerde sabah akşam millet askere orduya söver, sorgular, hesap sorar, alır sorguya çeker, yargılar. net söyleyeyim bu gelişmiş ülkeler bizim ülkemizde yaşanan karanlık olayların yüzde birine bulaşmamıştır. darbeci general olan ülkede her türlü pislik döner. sen bir ortadoğu ülkesisin, sende hepsinden beteri var.

    *bunları dile getireni tehdit etmek faşistliktir, hayvanlıktır, medeniyetsizliktir. sen kimsin olm ne sanıyorsun kendini?

  • adolf hitler'in tarihin en büyük lideri olması

    almanya'nın bugünlere gelmesindeki tek payı ülkeyi amerikan mandası haline getireceği savaşa sokmuş olmasıdır.

    bu da almanya'nın kurulu otoriter faşist elitinin (ki bunların 1.dünya savaşında da büyük parmağı vardı) kökünün kazınmasına sebebiyet vermiştir. almanya böylece post-savaş dönemde amerikan sermayesi ve yüzlerce yıllık insan kapitali sayesinde ordoliberalism dediğimiz, sosyal devlet, verimli ekonomi ve liberal piyasa ile donanmış sağlam bir demokrasi haline gelmiştir. abd sayesinde içine girdiği küresel bretton woods sistemi bağlamında da müthiş bir ihracat devine dönüşmüştür.

    hitlere tapan ırkçı-özdağcı ve diğer faşizan ergenler yıllardır bu konuyu ısıtıp ısıtıp getiriyor. yok hitler böyle harika şöyle harika lider diye. bu hastalıklı düşünceye görüldüğü yerde müdahale edilmesi lazım ki çoluk çocuk yanlış bilgi üzerinden ortamlarda çıkıntılık yapıcam diye sığ nazilere dönüşmesin.

    almanya'nın hitler yüzünden yaşadığı toprak, insan ve kurulu sermaye kaybını burada saysak 30 tane türkiye çıkartırız. hitlerin çıkardığı savaşın tek olumlu tarafı açık ara faşizan-milliyetçi hareketlerin başının avrupa'da kökten ezilmesi sayesinde liberal reformların önünün müthiş açılması olmuştur. transatlantik patır patır entegre olmuş ve bütün kıtanın yüzyıllardır biriktirdiği insan kaynağı, amerika'da biriken sermaye ile birleşerek çok daha verimli hale gelmiştir.

    insanların milliyetçiyim demeye korkar olduğu bu ortamda boş beleş hamaset siyaseti sona erip liyakatli piyasa düzenleri ve insan haklarının el üstünde tutulduğu sistemler kurulmuştur. en önemlisi de insanlık tarihinin en büyük başarılarından biri olan ab'nin kurulup bütün kıtayı o devasa yıkımdan sonra küresel sistemin tepesine daha sağlam oturtması olmuştur.

    almanya ve avrupa tarihi hakkında hiçbir bilgisi olmayan veletlerin çıkıp bütün altyapıyı hitler kurdu diyeceği özgüven nereden geliyor merak ediyorum. mesela bu çoluk çocuk 1871 öncesi alman diyarı hakkında ne biliyor? bu topraklarda okuma yazma oranlarının, mimarinin, sanatın, ticari altyapının ve bunu geliştiren kurumların yüzyıllarca nasıl geliştiği üzerine ne okumuş? 0.
    hussite savaşları? bohemya'daki reformlar? almanya'daki otonom free citylerin evrimi? hansa ligi? protestan hareketinin yarattığı muazzam sosyal dönüşüm? sekülerleşme? insanlara daha geniş haklar tanınması? soylularla girilen hak mücadeleleri? eğitimin çok erken yaygınlaşması? klasik alman felsefesini doğuran koşullar? avrupa aydınlanmasının izleri? alman nehir kanalları ve ticaret networkleri? napolyon savaşlarındaki muazzam dönüşümler? almanya toprak reformları? 1808 reformları? humbolt üniversitesi ve modern kitlesel eğitim?1830 ve 1848 olayları? muazzam petro-kimya ve demir-çelik firmalarının yükselişi? çok kapsamlı tren yollarının inşası? gelişmiş hukuki sistemler, vatandaşlık hakları mücadeleleri, şehir planlama-altyapı? yüzlerce yıl geçmişi olan köklü mühendislik gelenekleri-firmaları? alman dualizmi dönemi? zollverein? 1871 alman anayasası? ortalama eğitim seviyesi yüksek almam vatandaşı? 1.dünya savaşına kadar süren altın standardı ile küresel ticaret entegrasyonu ve 40 yıllık barış?

    yok.
    hitler geldi vatan aşkıyla almanyayı kaldırdı çünkü o bir milliyetçiydi düzen getirdi, pislikleri temizledi falan tamam kardeşim....tipik cahil ırkçı sanrıları yüzyıllardır aynı. iki üniforma bir tank görüyorlar dünya böyle dönüyor sanıyorlar. halbuki asıl gelişim dönüşüm o sıkıcı kimsenin bilmediği,
    insanların yatağında öldüğü, istikrarlı, uzun süreçlerde yaşanıyor.

  • nagehancım bunlar bizim köpeğimiz

    ümit kocasakal hakkındaki hakareti bir kenara koyarsak çok doğru bir tahlildir.

    kocasakal ve metin feyzioğlu aynı ekoldür. bunlar devletin adamlarıdır, chp'yi karıştırmak ise patronları değiştiğinden beri görevleri. çünkü bir süredir akp'ye çalışıyorlar. özellikle 15 temmuz sonrası akp yeni koalisyonuna ulusalcı-avrasyacı çizgide gruplar eklemlemiştir. bu çerçevede akp "devlete dönüşmüştür". dolayısıyla o dönemden beri akp'yi devlete sokmamaya çalışan bazı ulusalcı-avrasyacı figürler akp'nin işine gelen şeyler yapmaya başlamıştır.

    bu kadar sedat peker olayı oluyor siz atatürk'e hakaret mi ettiyi tartışıyorsunuz. olay tezgah, program tezgah, atatürkçüleri her zaman yemlemek için kullanılan figürler de belli, kontrollü muhalefet için çıkartılan figürler belli. hala daha medya operasyonları nasıl yapılıyor çözemediniz. hadi özışık olayını gördünüz yine çakamadınız. ülke tarihinin en büyük skandallarından biri yaşanırken imamın birinin sözüne odaklanıyor medya ve figürler. sizce normal mi bu gerçekten? sizce bu iktidara zarar mı veriyor? siz atatürk aşağı yukarı diyerek sayısız islamcı militana sövünce erdoğan'ın popülaritesi mi etkileniyor?

    bu "muhalifler" görevli olarak oraya çıkıp bir rolü oynamaktadır. bazen akp'nin tabanının görmek istediği "chp'liyi", "atatürkçü'yü" oynarlar, aptal aptal tartışmalar çıkartırlar, bazen de kemalist kesimin kendine dava edinmesi gereken şeyleri şekillendirmek göreviyle çıkarlar (yerli milli ol, yola gel, iktidara fazla direnme). böylece izleyen iktidar tabanı, aaa bunlar hala kamaliq akıl, boş işlerle uğraşıyor derler, kemalist kesim ise neeeeeee atatürk'e hakaret mi edilmiş diyerek gündemde ne var ne yok unutur.

  • 23 mayıs 2021 tolga ağar tweet'i

    hapiste bol bol izler ve dinlersin dedirtir. ama bu sefer daha önce ağar'ın yattığı hapishaneyi 5 yıldızlı otele çevirmesi gibi olmaz.

    vatan millet aşkı hikayesine saklanarak milyonların hayatını çalmanın hesabı elbet sorulur.

  • 140journos

    son videoları dolayısı ile eleştiriler masum değilden terör örgütü propagandası yapıyora kadar geldi.

    işte türkiye böyle bir ülke. yarın video yapanları terörist deyip hapse tıkarlarsa emin olun ülkenin yarısından çoğu alkış tutar. o videoyu yapmasaydılar lan o zaman der.

    böylece ülke iğrençliğimizin, çirkinliğimizin üzerine yeni bir tik atarız. biz böyle bir ülkeyiz. çirkiniz.

  • karantina koğuşunda öksürerek tek başına ölmek

    bunu fetöcü diyerek insanlıktan çıkarıp meşrulaştırmaya çalışan her insan fetöcülerden daha tehlikeli bir güruhtur.

    bu ilkesel, kurumsal, devlet kimliği ile alakalı bir sorundur. cezayı çeken kişinin ne olduğu önemli değildir. fetöcüyse neyse suçu girer onu çeker. ama bir insanı hapishanede süründürüp hasta bırakıp öldürtmek işkence ve cinayettir.

  • kaftancıoğlu'nun dhkp-c'linin anmasına katılması

    iktidar propagandasının bokunun çıktığı bir dönemdeyiz.

    kadın hapishanede çürütüldü, yargılanmadı ve adalet için canını vermeyi göze aldı. baskılanan bir sürü muhaliften biri. hapislere atılan onbinlerden biri.
    herhangi bir terör eylemi vs yok. ama terörist deniyor.

    inanılmaz.

    akp-mhp iyi çalışıyor burada da. ama bu insanların bu şekilde can verirken kral gibi yaşayıp bu ülkede istediğini asan kesenler bilsin ki bu zulüm sonsuza dek sürmez. bu ezilen kesim de bugün ki bu muameleyi unutmaz.

  • 29 mart 2019 rte ve istanbul adayları canlı yayını

    adam devleti parti, partiyi devlet yaptı, hala götümüzden almak peşinde yaw dedirten olay.

    doyuramıyoruz yaw. ya milyonlarca insan hala narsisizm nedir öğrenemedi mi?

    şuna da çok güldüm:
    "erdoğan'a gazetecilerden yöneltilen ilk soru, "bugün 8 miting gerçekleştirdiniz. bu enerjiniz herhalde millete olan sevginizden kaynaklanıyor değil mi?" oldu."

    asdşfuahsşgdoashdşgoaıusjhgasahf
    yaw ben bir medya emekçisi olsam yemin ederim evime gider hüngür hüngür ağlarım, çocuklarımın, arkadaşlarımın yüzüne bakamam amk...

    simit sat onurlu yaşa ya valla ne diyem