gitdedimgitti9
profili

  • 16 nisan 2024 lokanta ve kafe kdv zammı

    %10 bildiğim kadarıyla muhtemelen %18 yaparlar, benim lokantacı esnaf kardeşim de fiyatı %8 değil en az %25 artırır, kazanan devlet ve esnaf olur kaybeden yine bizler oluruz.

  • lahmacun ayranla mı yenir yoksa kolayla mı

    yemeğin yanında bir şey içmediğim için ikisi de değil diyorum. az da olsa benim gibi insanlar da var yemek yerken bir şey içmeyen.

  • ev kredisi borcu uğruna yıllarını ipotek etmek

    2010-2018 yılları arasında izmir'de yap-sat müteahhitlik yaptım, 8 yılda yaklaşık 20 tane bina yaptım. o zamanlar her müteahhit kafası gibi kirasını verdin mi bütün evler senin anlayışındaydım ve kendime bir ev ayırmadım, çünkü o zamanlar 3-4 bin lira verdin mi istediğin evde oturuyordun. ben de eve vereceğim parayla inşaat yapıyor kira parasının kat kat fazlasını kazanıyordum. 8 senenin sonunda inşaat işini bırakmaya karar verdim çok yorucu çok stresli bir iş, gözüm çok parada değildi. bıraktım ve demir çelik sektöründe üretim tesisi kurdum, ben kurduktan sonra 2018 krizi patladı, faizler yükseldi piyasa daraldı, arkasında pandemi patladı falan derken benim işler kötü gitti ve ben ne kadar malım mülküm varsa fabrikayı ayakta tutmak için satmak zorunda kaldım, bir sürü borca girdim batma noktasına geldim. sonra ben bir şekilde (çok çalışarak ve strateji değiştirerek) işin içinden çıktım şu an borcum yok ama malım mülküm de yok, elimdeki tek değer fabrikanın rayiç değeri o da 15-20 milyon tl arası bir şey. o zamanki gayrımenkullerimin bugünkü değeri 100 milyon civarında ettiğim zararı siz düşünün.

    gelelim ev konusuna, ben o sıkıntılı süreçlerde ev kirasını dahi ödeyemeyecek durumlara düştüm ve o zamanlar en büyük pişmanlığım her ne olursa olsun insanın bir tane başını sokacak evi olmalı, keşke bir tane oturacağım evi kendime ayırsaydım dedim hep. krediyle mi alırsınız, sağdan soldan borç bulup da mı alırsınız nasıl alıyorsanız alın ama mutlaka oturacağınız bir tane ev alın. bunu hayatınızı ipotek etmek gibi düşünmeyin, o 10 yıl göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor. hayatın ne getireceği, 5 sene sonra ne olacağınız hiç belli olmaz o yüzden ne kadar erken borçlanabilirseniz borçlanın ve bir ev alın. ben almadım ve çok pişmanım keşke bir tane almış olsaydım.

  • spor salonunda inleyen abla

    tamamen sosyal medyadan beğeni ve takip için yapılan hareket. inlerken kameraya bakıyor, bastığı ağırlık eminim 20 kiloyu geçmez, hiçbir zorlanma yok, ayrıca video çok kısa çekilmiş hemen bir iki inlemiş bırakmış. eminim videodan sonra salondan ayrılmıştır.

    sonuç olarak kadın amacına ulaşmış twittera düşmüş, muhtemelen takipçi sayısı hızla artar, biosuna reklam ve işbirliği için mail adresini yazar ve para kazanmaya başlar. böyle bir taktik izlediği için de kendisini tebrik ederim türk erkeğini çok iyi tanıyor, çok zekice bir hareket.

  • yeni nesil stand-up'çıların komik olmaması

    sosyal medyada dolaşırken fazlaca önüme çıkıyor geçmeden seyrediyorum kısa videolarını, bazıları tebessüm ettiriyor fakat bi tanesi bile kahkaha attıramıyor. izlenme sayılarına bakıyorum milyon defa izlenmiş bilmem kaç beğeni almış falan ben de merak ediyorum acaba gerçekten izlemeye değer mi diye. neyse açtım kutsal youtube'u bi kaç tanesini seyrettim yok arkadaş seyircisi kahkaha atıyor bende tık yok tebessüm bile etmiyorum yani komik değil, bir konu anlatıyor anlatırken ne espri yapacağını anlayabiliyorum çünkü çok basit kalıyor çok belli ediyor yapacağı espriyi. böyle olunca da gülemiyorum sadece dinliyorum.

    çabalarını anlıyorum takdir de ediyorum yani ben yapamam onların yaptıklarını, çıkıp 200-300 kişi önünde konuşamam onlar bunu başarabiliyorlar fakat komik değiller işte.

    varsa bildiğiniz ya şunu bi izle bu çok komik dediğiniz biri yazın da izleyelim.

    ekleme: sana göre komik değil bana göre komik diyen arkadaşlar oluyor özellikle isim veriyorlar, ben hiç isim vermedim şu şu komik değil demedim genel olarak komik değiller dedim ki halen fikrimde bir değişiklik yok.

    ekleme 2: özelden mesaj gönderen arkadaşlar oluyor isim veriyorlar verdikleri isimlerin hepsini seyrettim ve hiçbirine gülmedim.

    ayrıca benim gülmekteki kastım arkadaşlar kahkaha atmak öyle küçük tebessümler değil bildiğin bi anda patlayıp kahkaha atmak.

  • ankara'da sel sularının apartmanın içinden geçmesi

    selin kim diyorum amk ben de, anlamadım önce meğer yağmur suyuymuş.

  • kiraya vermek için 8 kriter belirleyen ev sahibi

    şeytan diyor git evi tut sonra yapma dediği her şeyi yap adamın başına 10 yıl bela ol görsün ebesinin hörekesini.

  • gece 03 00'te uyanan bebeğin oyun oynamak istemesi

    burdan anne babalara küçük bir tavsiye vereyim. bebeğiniz doğduktan sonra annesini emmek için 2 saate bir uyanacaktır hatta ilk zamanlar bebek uyanmazsa sizin onu uyandırmanızı söylerler ki bebek beslenebilsin. bebeğiniz uyandığında kesinlikle ışıkları açmayın, bebeğinizi sevmeyin, onunla konuşmayın, öpmeyin koklamayın yani kısacası bebek uyku modundan hiç çıkmasın emsin ve uyusun emdikten sonra başka bir şey yapmasın. bebeğin uyku ortamını değiştirmezseniz gece uyansa bile tekrar uyuyacaktır. biz yaptık ve çok rahat ettik üç buçuk yaşına geldi daha bir kere bile gece uzun süre uyanık kaldığını bilmem ki her gece mutlaka bir iki defa uyanan bir bebektir. yeni anne baba olacaklara tavsiyemdir mutlaka deneyin yoksa gece uykunuz belli bir süre piç olur sabah işe zombi gibi gidersiniz.

  • camide binali yıldırım duası

    gayet normal şeyler bunlar arkadaşlar ben 5 sene önce camide cuma hutbesinde hükümet propagandası yaptıkları için namazı bırakmıştım o gündür bu gündür gitmiyorum zaten sonra dinden de çıktım hepten kurtuldum