bordon7
profili

  • kerem demirbay

    başıma bir iş gelmeyecekse bence kötü adam değil hatta biraz alışınca çok iyi olacak. bu entry burda dursun övülecek zamanlar gelince ben demiştim derim. şampiyonluğun anahtarı olacak bu adam.

  • beşiktaş'ın uefa'ya gitmesi

    lan oğlum bunlar iyice gerizekaliya bağladı dur bi de ben deneyim anlatmayı.

    şimdi zeka küpleri türkiyenin doğusunda deprem oldu haberiniz vardır. bu depremden etkilenen şehirlerden 2 tanesinin süper ligde takımı vardı. hatay ve antep isimleri.

    depremden sonra bu takımlar biz lige devam etmek istemiyoruz dediler ve ligden çekildiler. yani 'bizimle maçınız varsa biz maç saatinde orada olmayacağız" dediler. federasyonda "maça çıkmayınca hükmen yenik sayılıyorsun o zaman ben de senle maç yapacak olan bütün takımlara 3 puan yazarım" dedi. bi de bunu fix 3-0 olarak yazıyorlar o da kural.

    şimdi yukarda yazdıklarım safi kural ve gerçek. yorum katmadım. yukarıda yaşanan olayın galatasarayla ya da beşiktaşla bir ilgisi yok. sen adamlarla deplasmanda oynamış olabilirsin, galatasaray icerde oynamış olabilir ya da adamların 2 siylede maç yapmamış olabilir direkt 12 puanda alabilirsin. depremin yeri ve günü senin fikstüre uymadı diye uefaya şikayet edilmez.

    hadi puanı gectim insanlığa sığar mı diyeceğim. daha insanlar enkaz altındayken bu konuyu konuşmaya başladığınız için demiyorum.

    burada haksızlık varsa uefa nezdinde değilde allah katında çözülecek bir durum var. allahım neden böyle bir felaket oldu da besiktaş zarar gördü, neden baska şehirlerde olmadı, neden daha önce olmadı filan diye sorabilirsiniz. insanlığınızı sevsinler.

  • emlak balonu

    ev türkler için en güvenilir yatırım aracıdır. faizden farklı olarak isteseler bile anapara olan eve dokunamadıkları için kirayı gönüllerince yerler.

    türkiyede kimse farklı bir yatırım aracına yönelmek için evini satmaz sadece daha iyi bir ev almak için evini satar.

    türkiyede kimse ev alırken kira fiyat performansı matematiğine girmez. evi beğendiyse ve bütçesine uygunsa alır ya oturur ya da kiraya verir. yok 30 senede parasını çıkarıyor bunun yerine eurobond alayım diyen adam bulamazsın.

    türkiyede ev almanın sonu yoktur. parası olan adamın 2 tane arabası varsa 10 tane evi vardır. daha çok para verirsen daha çok ev alır.

    türkiyede ev sadece bir yatırım aracı değil aynı zamanda çocuklara bırakılacak mirastır.

    türkiyede ev aldığına pişman olmuş adam yoktur. dolaş mesela bu başlıkta keşke ev almasaydım diyen adam bulamazsın. herkes iyi ki almışım der ve yakınlarına da almasını nasihat eder.

    türkiyede sadece ev alamayacak adamlar diğer yatırım araçlarına yatırım yaparlar. parası olan adam ev alır, ev kredisi çeker, diğerleri altın bitcoin vs.. uğraşır.

    ev almayın onun yerine bunu yapın şunu yapın diye akıl veren adamlara yarın para versen ilk yapacakları iş gidip ev almak olur. hatta kalanıyla 1 ev daha alırlar sonrasında harcamaya başlarlar.

    neden türkiyede ev almak bu kadar önemli çünkü halk korkuyor sokakta kalmaktan, işten kovulmaktan, dolandırılmaktan , bankaların yarın batıp paralarının gitmesinden, devalüasyondan, darbeden, savaştan vs.. bir gün bizde norveç gibi bir ülke oluruz , geleceğe güvenle bakarız, o zaman millet bırakır evlerin peşini gider iş güç kurar farklı şeylere yatırım yapar. o zamana kadar türkiyede ne ev aşkı biter ne de yastık altı kültürü.

  • ali palabıyık

    adam madem bu kadar büyük fb düşmanı, niye hiç bir fb taraftarı atandığını duyunca üzülmedi ya da tepki koymadı.hepsi bıyık altından gülüp saçma sapan istatistikler paylaşıyorlar.

    ali palabıyık için kader maçıdır.adil 1 yönetim göstersin, insan içine çıkacak yüzü olsun.

  • bu genetikle ben bile çocuk yapmıyorum

    laf sokmaya geldim ama göt oldum. o nasıl karı olm.ben bunla aynı fikirdeyim siktirin gidin amk.

  • sakin ol champ.. evdeyim

    ben okurken göt olduğumu iliklerime kadar hissettim.saygılar abi.

  • fenerlilerin başakşehir e yenilmek istemesi

    lan sanki fark atmak istese başarabilecek amk.