paf takimi7
profili

  • saygılı sessiz efendi dürüst erkek

    yakın arkadaşımdır, hiç bir kötü alışkanlığı yok, evden işe, işten eve gider, ağzından kaba söz çıktığı duyulmamıştır, ev işi yapar, yemek yapar, çocukla ilgilenir, eğitim ve meslek deseniz üst seviye. gel gör ki eşi sıkıldı, eğleneceği kişilerle beraber olmak için bunu boşadı, gezdi, tozdu, istediği tipteki erkeklerle sıkıntılı ilişkiler yaşadı, hiç biri evlenmeye yanaşmadı.
    bir kaç ilişkiden sonra paniğe kapıldı ve boşandığına pişman oldu, tekrar yalvar yakar arkadaşıma geri dönmek istedi, kabul etmediğini söylememe gerek yok sanırım.

    arkadaşımın kadınlara güveni sarsıldığı için o günden beri yalnız, eski eşi de son derece mutsuz.

  • istanbul havalimanı'nda bir gofretin 56 tl olması

    18 kat pahalı olmasını dünyanın her yerinde böyle diye savunanlar doluşmuş yine, epeyce ülke gezdim fakat markete göre 18 kat gibi uçuk bir fark hiç görmedim, genelde ürününe göre en fazla bir kaç kat fark oluyor, hatta bir çoğunda sadece ufak farklar oluyor ve bu yüzden de bizimkiler dışında hiç bir havalimanında yiyip içmekten gocunmadım. bu durumu savunanlar bir zahmet 18 kat farkı nerede görmüşler kanıtını da koysalar iyi olurdu.

    diğer yandan bu fiyatlar turistler için diyenlere sormak isterim, sömürge mi olduk artık, ne zamandan beri önceliğimiz onlara adapte olmak, onları memnun etmek, kendi vatandaşımızı ezmek ve bunu normalleştirmek?

    edit: dikkat ettiyseniz fahiş farklar özellikle insanların açlık ve susuzluk gibi çaresiz kaldıkları durumlarda tükettiği ürünlerde. giyim, hediyelik gibi ürünlerdeki fark daha makul seviyede, hatta gazete ve dergi dışarıyla aynı.

  • türkiye'de 26 milyon sığınmacının yaşaması

    dehşet verici bir rakam ve en fenası mantıklı olması. nasıl bir ihanettir bu aklım almıyor, geleceğimizi düşündükçe uykularım kaçıyor. nato'nun ikinci büyük ordusuna sahip değil miyiz, neden sınırlarımızı koruyamıyoruz?

    yakında bu rakamları açıklamaya da yasak gelirse şaşırmayalım (bkz: tüik dışında enflasyon hesaplayanın yargılanması).

    edit:
    sanırım benzer bir karar alınmış.
    (bkz: 15 nisan 2022 egm basın açıklaması)

  • 22 temmuz 2021 angela merkel'in mülteci açıklaması

    kendi milletinin menfaatlerinin gerektirdiğini yapıyor, ülkesinde kimsenin buna ırkçılık vs. diye karşı çıkacağını sanmıyorum. keşke bizde de net tutum sergileyecek basirete sahip siyasetçiler olsa.

  • a101 bim ve şok marketlerin kapatılması

    devletin paraya ihtiyacı varken, fatura kesen, vergi ödeyen, kayıtlı istihdam sağlayan, sgk primi ödeyen kurumları kapatıp neden bunların hiçbirini yapmayan esnafı desteklesin ki?

    seçimler yaklaştıkça esnafın gazını alma amaçlı böyle haberlerin bilinçli olarak gündeme sokulmasına hâlen alışamadınız mı?

  • türkiye'nin en güvenilir kurumu

    düşünüp de bulamamamız ne acı değil mi.

  • zengin sayılmanın asgari şartı

    hedeflediği standartta yaşamak ve bunu devam ettirebilmek için çalışmak zorunda olan hiç kimse bence gerçekten zengin değildir.