karanlik9
profili

  • bağdat caddesi'nde insanlar huzurla dolaşamıyor

    keske ülkeye bu kadar mülteci sokmasaydınız da insanlar huzurla dolaşabilseydi.

  • tiktok çekerken feci şekilde can veren çocuk

    40 yaşında evli ve çocuklu bir adam olarak, her ne kadar genç neslin vahim bir durumda olduğunu düşünsem de, sırf popüler olma uğruna aptallık etti diye bir çocuğun ölümüne "oh olsun" diyecek kadar kalbimiz taşlaşmadı henüz..

    çocuk bu, biz de türlü aptallıklar yaptık çocukken, az badireler atlatmadık. o yaştayken sonunu düşünemiyorsun, oyun gibi geliyor her şey. benim 2 yaşındaki oğlum da koltuklardan atlıyor. düşse bir yeri kırılsa "oh, bu sana ders olsun!" mu demeliyim?

    çocuğunuzun canı bir kere yanarsa, sizinki yüz bin kere yanıyor. o yüzden buradaki "su testisi su yolunda" yazanların ben ana baba olduklarini sanmiyorum. henüz bir çocuğun aptallıklarıyla ve yaptiklarinin sonuçlarini düşünmeyişiyle yaşamaya başlamamış olmalılar.

  • saç dökülmesini engellemenin yolları

    daha kel kafamızda kıl çıkaramayan bilimden, başka galaksilere geçit açmasını bekliyoruz amk.

  • epic games store

    adamlar beleş oyun veriyor, yine yaranamıyorlar. sanki borçları var millete amk. kaptım valla ben cities: skylines'ı, bedava olsun, benim olsun.

  • evrendeki tek canlılığın dünyada olması ihtimali

    matematiksel olarak sıfıra yakın olan ihtimaldir. astrobiyoloji açısından da eminim bir o kadar düşüktür.

    uçsuz bucaksız evrenin, sadece bilebildiğimiz kısmındaki trilyonlarca gezegenden henüz hiçbirine gidememişken, evrende yalnız olduğumuza dair bir yargıya varmanın da yüzde kaçlık bir cehalet anlamına geldiğini de varın siz hesaplayın.

  • 7 ağustos 2020 ptt kargo görüntleri

    düşünün, siz canınızı dişinize takarak ekmek paranızı kazanıyorsunuz, eşinizin çocuğunuzun ihtiyaç duyduğu birşey için aylarca para biriktirip sipariş veriyorsunuz,

    sonra, gerizekalı olduğu için bir baltaya sap olamayıp tanıdık vesilesiyle kargo firmasında işe giren bir adet orospu çocuğu çıkıyor ortaya. işe gelirken beynini buzdolabındaki bir kavanoza bırakarak gelse dahi yapabileceği bir işi, kendinden beklenen tek şey olan kutu taşıma işini bile kendine çok görüp, sizin kargo paketinizi tekmeler atarak, basket topu gibi fırlatarak arabaya yüklüyor.

    kargo elinize ulaştığında hevesle eşinizle çocuğunuzla bir açıyorsunuz ki, içindeki ürün kırılmış, tabi büyük hayalkırıklığı yaşıyorlar..

    sonra iadesi için günlerce satıcıya ulaşmasını bekliyorsunuz, şanslıysanız urunun kargoda kırıldığı anlaşılıyor ve paranızın iadesi için de haftalarca uğraşıyorsunuz.

    bir adet orospu çocuğu ise bu esnada, sikinin ucuyla iş yapmaya, başkalarınin kutularini tekmelemeye devam ediyor. ve hakkı varmış gibi işini doğru düzgün yapmayan, tesisatçı veya oto sanayici gibi başka insanları eleştiriyor.

  • 27 nisan 2020 pentagon'un ufo açıklaması

    cok enteresan ya, cisim yercekiminden bağımsız hareket ediyor. kendi yercekim alanı var. bu yuzden bir yönde çok süratli giderken bile, aracın cephesi değisebiliyor ama hızı hic etkilenmiyor.

    arabanizla otobanda son surat gittiginizi dusunun. haliyle aracin burnu ön taraftayken, istikametiniz ve hiziniz degismeden araci yan cevirdiginizi ama ayni hizla ayni yone dogru hic aksamadan gitmeye devam ettiginizi dusunun. yarattigi yer cekimini istedigi yone cevirebiliyor. garip bir olay.

    bob lazar da bundan bahsediyordu, adam meger dogru soyluyormuş. uzayli araclarinin kendi yercekim alanlarini yaratabildiklerini soylemisti roportajinda. inanilmaz bir hizla giderken bir anda durabildiklerini, ama icindekilerin bu kuvvetten hic etkilenmediklerini soylemisti. normalde insan yapimi bir aracta bu sekilde bir ani frende ön cama yapisiriz, ama bu goruntulerden anlasildigi kadariyla, dunyadisi araclarin iç kisminda adeta ayri bir dunya ve cekim kuvveti var.

    insan hayal etmekte bile zorlaniyor.

    ha, biz bunlara kafa patlatirken, çoğunluk da "amuğa goyam fake la bu.. tost makinasiyla cekmisler ahaha.." felan diyor en fazla.. sen simdi boyle ust duzey bir teknolojiye ulasip, galaksileri aştıktan sonra, bu zekadaki varliklarla iletisime girer miydin? elimde olsa ben bile girmezdim.

  • baba ile hiç anlaşamamak

    bilhassa erkeklerde görülen, "kız babasina, erkek annesine düşkün olur" sözünü de doğrulayan, sadece türklerde degil dünyanın her yerinde, her toplumda rastlanan ve hatta isim bile verilen (bkz: dad issue), can sıkıcı durumdur.

    dizilerde felan babasina hayran olan adamlar goruyorum, bir de bizimkine bakiyorum. elbette bundan beterleri de var ama kardesim bir adam babasiyla hic mi anlasamaz yahu? adamla en fazla 5 dakika yan yana durabiyoruz, sonrasinda basliyor bir tartisma, bagrismalar yukseliyor. oturusu, konusmasi, yemesi icmesi, bakislari bile batar oldu. bu saatten sonra da duzelmeyiz.

    babasiyla oturup da karsilikli güzel guzel sohbet edebilenleri takdir ediyorum. bravo.

    edit: @zeki yakisikli zengin isimli yazar uyardi, "dad issue" tabiri, kadinlarin babalariyla olan sorunlarini anlatmada kullanilan bir sözmüş.

  • kim milyoner olmak ister

    robert kolej'de okumus, öss'de turkiye 60.si olmus, bogazici iktisat'i bitirmis, iki muhendisin sansli cocugu olan yarismaci hanim kizimiz, aysen gruda'yi bilemedi. robert koleji'ndeki edebiyat hocasina telefonla baglanildi, o da bilemedi.

    ne fantastik hayatlar, ne harika kafalar yasiyor lan insanlar.