nihade6
profili

  • 11 mart 2024 ramazan ayının başlaması

    eristirene şükürler olsun. rabbim ağız tadıyla sağlıklı sevdiklerimizle beraber bayrama eristirsin. zorda olan tüm iyi kullara yardım etsin.

  • leblebinin gereksiz bir kuruyemiş olması

    katılmadığım. çocukluğumun en ulaşılmaz kuruyemisiydi çünkü. ailemin durumu çok iyi değildi ben küçükken, her istediğimizi alamazlardi. hatta istememeyi de öğrenmiştim sanırım, nasılsa alinmayacakti. leblebiyi sevme nedenim ise pazara giderdik önceden taze taze kavururlardi kuruyemişçiler, nasıl kokardı burnuma ama bir defa bile alın diyemedim. hatta her pazara gidince ben bundan hiç yiyemem diye de içimden gecirirdim. bu arada giresunlu olduğumuz için köyümüz olmasa bile babam arada çuval çuval findik alırdı ya da köyden gonderirlerdi yani aslında evde daha lüksü de vardı ama dışarıdakini alamadım ya aklım hep onda. neyse gel zaman git zaman büyüdük, maaş kadar burslar aldık ise başladım maaşım oldu. benim değişmeyen kuruyemişim leblebi oldu. mutlaka evde bulundururum, çocuk görürsem ikram ederim. büyük teyzemin ilgisini çekmiş benim bu leblebi merakım, o kadar paran var hala neden bunu yiyorsun dedi? bilmez ki o benim çocukluk sevdam gibi birşey, çok severim teyzem dedim. ben leblebiyi çok severim.

  • ne kadar üzüldüğümü bilirse geri döner hissi

    aptalca bir histir. biri size geri donmek isterse size dair yeni bir sey bilmesine gerek yoktur. bu onun ic meselesidir. olcecek, tartacak, olasi ihtimalleri hesaplayacak, kalbini yoklayacak ve donecektir yahut donmeyecektir. disaridan yaptiginiz mudahale etkisiz hatta eksi yonlu bir etki olur. gurur teraneleri anlatmayacagim ama biri size donecekse bu karari kendi icinde vermeli.

  • #uzaktaneğitimistemiyoruz

    şimdi bir akademisyen olarak çocuğum siz yüz yüze de eğitim istemiyorsunuz demek istiyorum kendilerine.

    neyse bunu haklı sebeplerle istemeyenler olabilir ama ne yapalım, dönemi mi iptal edelim, yazın sıcağında okula mi geleceksiniz, baharda ders dinletemiyorduk size yazın 38-40 derece sıcağında nasıl dinleyeceksiniz?

    devlet bedava gb versin çocuklara. teorik dersler böyle hallolsun. başka çare yok zira.

  • cem garipoğlu

    asla öldüğüne inanmadığım kişi. ölü süsü verilerek başka bir ülkede başka bir kimlikle yasadığına inanıyor kalbim.

  • öğretmenin öğretmenle evlenmesi

    kardeşimin evliliği. çok mutlular. aynı köy okulunda tanıstılar. birlikte okul temizlediler, soba yaktılar, çay demlediler, yemek yediler. herseyden öte birbirlerini sevdiler, gönül verdiler birbirlerine. aşklarına herkes imrenerek bakıyor. ruh eşini, diğer yarını bulabilmek bu dünyada belki de en güzel şey.