v for vazelin5
profili

  • 8 ağustos 2021 balıkesir yolcu otobüsü kazası

    şöförler ya uyuyakalıyor, ya dikkatsiz sürüyor ve hız yapıyor. ülkenin temel sorunu insan yetiştirme. yetiştiremiyoruz, eğitilemiyoruz. önünü arkasını düşünmeden hareket eden insanlara canımızı emanet ediyoruz sonra.

  • 1 temmuz 2021 mehmet aydın'ın teslim olması

    baktı ki bu ülkede hırsıza hiçbir şey olmuyor, tecavüzcüler serbest, dolandırıcılar el üstünde, katiller bile 2 yıl yatıp çıkıyor, “ben niye kasıyorum amk?” diyip göğsünü gere gere teslim mi oldu acaba?

  • akademisyenlere yabancı dil zorbalığı

    işine gelmeyen zorunluluğu zorbalık olarak nitelendiremezsin. bu bir gerekliliktir. dil bilmeden nasıl literatür tarayacaksın? artık ingilizce bir dünyanın ortak dili. bilim ve sanat dili. kabul etmek zorundayız. ha keşke türkçe dünya dili olsaydı. ne yapalım, olamamış.

  • spor yapanlar erken ölür

    valla çok mantıksız gelmedi söyledikleri.

    okinawalılar dünyanın en uzun yaşayanları. ömür boyu aktifler. gün içinde yavaş ama uzun süreli etkinlikler yapıyorlar. amerikan tarzı ölümüne workout falan yapmıyorlar. hangi canlının doğasında defalarca ağır kaldırma, 2 saat hızlandırılmış vücut aktivitesi var? bunlar yıpratıcı etki yaratabilir. ayrıca bazılarımız zevk almak için değil kilo vermek ya da kas yapmak gibi, kaygıyla spor yaptığımız için salgılanan hormonlar da zevk için yapılan aktiviteler kadar mutluluk vermeyebilir.

  • fazıl say

    biz kimiz ki adamı linç ediyoruz? bence bir sanatçı olarak daha iyi bir gelecek için her yolu deniyor adam. ben saygı duyuyorum. yalakalık yapmaya ihtiyacı yok ki. paraya da ihtiyacı yok. dünya kucak açmış. bugün istese japonya vatandaşlık veriyor. o ise burada bir uğraş veriyor. yaptığı sanat deseniz çok üst seviyelerde. hem bu ülkenin kültürüyle, hem de dünyanın acılarıyla yoğurduğu eserler ortaya koyuyor. burada onu eleştirenler youtube’u açıp bir iki söyleşisini izlesin. kurduğu cümlelerle bizi beşle çarpıp ona böler.