sokotra adasi4
profili

  • domuz resimli ödevden şikayetçi olan veli

    sikayet edilen ogretmeni sahsen taniyorum. her ne kadar inanilmaz gozukse de olay gercekten gercek.
    ogretmen hanim idealist, öğrencilerini gercekten cok seven harika bir insan. bu olayi da , bu da geldi başima deyip delilige vurup geçti. cunku hala "veliler sacmalasa da ogrencilerim kucucuk cocuk, boyle birsey icin cocuklarimdan vazgecmem." diye dusunuyor.
    burdan ona ve onun gibi idealsit ogretmenlere selam olsun.
    edit: mesaj kutum ogretmenimize iletilecek tesekkur, tebrik , destek mesajlariyla dolmus. kendisine ilettim. herkese cok tesekkur etti. olayin herkes tarafindan ogrenilmesini istiyor. sebebi de :

    "hem duyarlarsa onlar utansinlar diye, hem bu zihin ve zekada başka birileri de ibret alsın diye, hem de gericilik ve eğitimdeki etkileri ülkemizde ne hale geldi herkes görsün diye."
    "bir de öğretmenleri şikayet hatlariyla milli eğitim ne hale düşürdü bu görülsün diye yayılması önemli"
    cevaplari birebir kopyaladim. yolu acik olsun...

  • türk eğitim sisteminin en büyük sorunu

    dusunmeyi, arastirmayi ve ogrenmeyi ogretmez. sadece ezberletir. yaraticiligi koreltir. sonucta hevesi kacmis ilgisiz ezberci ogrenci ve karsisinda mesleginden soguyan ogretmenler. cocugunuzu 6 yasinda civil civil verirsiniz, seneler sonra size siradanlasmis, ezberci,cahil ve tornadan cikmis halde geri verir. sistemin en buyuk sorunu, ogrencilerin cocukluk ve gencligini calmasi ama karsiliginda hicbir sey verememesidir.

  • çocuğu dinden ve dindarlardan uzak tutmak

    ben yaptim bunu. kizim tarik akan'in okulunda ogrenciydi. 8.sinif bitene kadar dogru duzgun din dersi gormedi. daha dogrusu din kulturu & tarihi ogrendi ama oyle dua , islam vs ogrenmedi.
    evde ben zaten inanmadigim bir seyi cocuga inansin diye anlatamazdim, evde de hic dini bilgi almadi.
    lise 1'de fen lisesindeydi. ilk kez klasik din dersi gormeye basladi. eve geldi ,delirmis. din hocasi sacma sapan masal gbi seyler anlatti. itiraz ettim bir de firca yedim. koskoca insanlar bu sacmaliklara nasil ikna oluyor anne diye anlamaya calisiyordu:)
    uzun lafin kisasi, bir cocugun 15 yasina kadar beynini dinle yikamazsaniz sonra o sacmaliklarin gercek olduguna ikna edemezsiniz. cocuklarinizi bu masallardan uzak tutun.

  • çaylak onay listesi

    35 yasimdan sonra kesfettigim eksi sozluge 40 yasinda caylak olup 43umde onaylandim. ve surekli 30 yas ustu ablalar basligi onume duserken :) teyzeniz geldi cocuklar:)