baskagezegendengelenturist8
profili

  • 10 milyon dolara 1 kilo at dışkısı yer misin

    iyice ergen bahçesine çevirdiniz amk

  • euro kullanmaya geçersek enflasyon biter mi

    bitmez.

    düzenleme: açıklamam istendi, açıklayayım. piyasadaki tüm parayla piyasadaki her şeyi alma noktasını 0 kabul edelim. eğer paranız her şeyi almaya yetmiyorsa enflasyon; her şeyi aldıktan sonra para artıyorsa deflasyon oluşur. para birimini değiştirmek bu değişkenlerin sadece değerleme oranını değiştirecektir. yani enflasyon aynı kalacak ama hesaplamak için kullandığımız rakamlar değişecektir. konu para birimi ile ilgili olsaydı yunanistan ile almanya aynı enflasyon değerlerine sahip olurdu; sonuçta ikisi de avro kullanıyor. sonuç olarak: bitmez.

    düzenleme 2: avro kullanımına geçilirse avro cinsinden girdi fiyatlarından kur etkisinin kalkacağı savunuluyor. bu aslında matematiksel olarak mantıklı; fakat çözüm değil. mevcut para birimimizle de bu sağlanabilir. girdi fiyatlarındaki kur dalgalanmalarında ve/veya global artışlarda devlet devreye girmeli. ithal hammaddenin vergisi azaltılarak veya yeterli olmadığı durumda teşvik vererek girdi fiyatlarını sabit tutabilir (bkz: kompanse etmek). teşvik yerine devletin ithalatçı konumuna geçip hammaddeyi aldıktan sonra zararına kendi üreticisine satarak girdi fiyatlarını stabil tuttuğu yöntemler de mevcuttur. bu gibi faaliyetler enflasyonu sabit tutmaya yardımcı olan fakat cari açığı arttıran yöntemlerdir. bunun da çözümü hammadde temininde dışa bağımlılıktan kurtulmaktır. hammadde temininde dışa bağımlılıktan kurtulamıyorsanız katma değerli ürünler üretip ihraç ederek cari açığınızı yine kapatabilirsiniz. ihracatı arttırmak da cari açığa iyi yönde etki eder. yalnız, bu tarz faaliyetleri halkını düşünen hükumetler yapar; müteahhitleri düşünenler değil. sonuç olarak: bitmez
    düzenleme 3: devlet >> hükumet

  • ayasofya'daki mozaiklere ne olacağı sorunsalı

    hasankeyf'i restore eden firmaya versinler, onlar halleder.

  • 23 aralık 2019 ibb fayton kararı

    dinlediğim kadarıyla 35 adet fayton da ibb tarafından işletilecek. yani bu işletme işi kar amacı gütmeden sadece simgesel olarak yapılırsa atlar herhangi bir zarar görmeyecektir. bu durumda uygun gibi görünüyor. ayrıca dünyada pek çok şehirde turizm amaçlı faytonlar kullanılıyor. bizde de olabilir; atlara zarar vermeden, eziyet etmeden yapılırsa.

  • 5 kasım 2019 ali koç açıklamaları

    futbol kalitesi düştükçe hakemler daha çok gündeme geliyor. maç sonrası pozisyonlardan çok yönetici / teknik adam / hakem tartışmaları konuşuluyor. başka liglerde bu kadar hakem goygoyu dönüyor mudur merak ediyorum.

  • tekrarlanırsa istanbul seçimini boykot etmek

    bu tarz başlıklar ile seçim tekrarı normalleştirilmeye çalışılıyor. tamamen algı operasyonu. itibar etmeyiniz.

  • tek cümle ile akp yönetiminin 16 yıllık özeti

    doğup büyüdüğüm ülkeyi terk etmek zorunda kaldım.

  • ingiliz olsa sör ilan edilecek türkler

    (bkz: vedat milor)

    (bkz: vedat milord)

    edit: powered by @pros