tonyukuk yabgu5
profili

  • doların tekrar 5 tl altına inmesi

    ateşin yükselip halüsinasyon evresine girdiysen 184 corona hattını ara istersen.

  • ismi en çirkin ilçe

    çirkin midir bilmem ama yozgat çekerek boşalan köyü bu işin zirvesidir. çekerek boşalan köyü derneği aslında çekerek ilçesi boşalan köyü ama işte yurdun insanı telaffuz ederken yüzeysel söylüyor..

    -nerelisin?
    + yozgat çekerek boşalan köyü...

  • volkswagen vs opel

    ikisinin de mevcut kasalarını kullandım.
    yol tutuşu güvenlik ve sürüş hissiyatı olarak opel astra. konfor olarak aralarında çok fark yok sadece golf’ün süspansiyon sistemi daha yumuşak.

    ayrıca opel astra’nın excellence donanım paketinde aklınıza gelebilecek çoğu özellik standart. özellikle led matrix far sistemi standarttır. bu led matrix audi a6 a7 a8 kasalarda ve porsche panamera modelinde opsiyonel olarak sunulur. gece sürüşünde bu farları deneyimleyen kimse dönüp golf’e bakmaz. saatli bomba dsg karşısında evladiyelik taş gibi opel otomatik şanzımandan bahsetmiyorum bile.

  • okul müdürünün masraf olmasın diye çatıyı onarması

    örneklerinin çoğalmasını dilediğimiz, güzel yürekli okul müdürüdür.

    osmaniye'nin kadirli ilçesinde, yüksek fiyata mal olacağı hesaplanan okulun çatı tamiratı ve sınıflarının boyasını, "devlete fazla yük olmasın" diye müdür ve hizmetliler üstlendi. ilçe milli eğitim müdürlüğü ile görüşen okul müdürü, çatının tamiratı ve sınıfların boyanmasının yaklaşık 15 bin liraya mal olacağını öğrenince kendi imkanlarıyla yapmaya karar verdi.

    haber linki

    haberi okuyunca aklıma köy enstitüleri geldi.
    benzer bir davranışı, köy enstitüleri döneminde ilköğretim genel müdürü ismail hakkı tonguç’un yaptığını okumuş, ve şimdiki müdür ve eğitimcileri görünce hüzünle iç çekmiştim.
    iyi ki varsınız öğretmenim..

    edit: şov amaçlı olabilir diyen mi dersiniz, 2 milyon fatura ödeyen saray muhabbeti mi dersiniz ne kadar pesimist ve olumsuz yorum varsa yapılmış. keşke devletin içindeki herkes şov için böyle şeyler yapsa. bizim bu tarz olaylara ve değişikliklere ihtiyacımız var. devletin başındaki adamların israf zihniyetine sahip olması bu müdürün yaptıklarını anlamsızlaştırmaz. şurada iki dakikalığına da olsa ümidimizi yeşertelim diyoruz sizin ettiğiniz laflara bakın..

  • çin'de binali yıldırım'a sinsi karşılama

    binali yıldırım’a çin gezisi sırasında tarihi mesaj verilmiştir. binali yıldırım’a karşılamada tang hanedanlığı sancağı ve geleneksel tang hanedanlığı kıyafetleri hazırlanmış. asıl gaflet bu heyetin bu durumdan habersiz sırıtarak kameralara halinden gayet memnun bir şekilde poz vermesi olmuştur.

    ilgili resim linki

    bilindiği üzere tang hanedanlığı döneminde göktürk kağanlığı ve ikinci doğu göktürk kağanlığını egemenliği altına almıştır. türklere ilk asimilasyon politikaları bu dönemde başlamıştır.

    bizim devlet adamlarımız maalesef uzmanlardan yararlanma konusunda özürlüdürler. yanınızda hiç mi sinoloji uzmanı veya çin tarihi hakkında uzmanlar götürmüyorsunuz?

    aynısını biz yapsak, kürşad ve kırk çerisi temalı ya da yamtar temalı karışlama yapsak ne barbarlığımız kalır ne de ezikliğimiz.

    neyse şuraya bozkurtların ölümü romanından bir kesit bırakayım..
    “şimdi, üçyüz çinli..
    dev yamtar tekti,
    bir kurda saldıran
    üçyüz köpekti!”