quarkendo5
profili

  • tünelden 370 km hızla geçen ferrari

    ulan avrupa'da 50 ile gitmen gereken yerde 80 ile geçsen mahkemede hakim karşısına çıkıyorsun. kırmızı ışıkta geçsen deli misin diye test yapıyorlar. kesecekleri para cezasını geçtim bu durumlar ehliyetin ve arabanın alınmasına hatta belki ötesine yol açıyor. abd'de hapis veya sınır dışı etmeye kadar gidiyor. adamın götünden kan alıyorlar kan.

    türkiye'de en fazla birkaç bin para ve ufak bir puan cezası ile geçiştirildikçe bu iş asla çözülmeyecek.

    tanım: bir adet orço içeren video.

  • 18 temmuz 2022 ankapark'ın içler acısı hali

    verilen linkteki yorumları okuyunca türk halkının okuma yazma özürlüsü olduğunu gösteren video.

    yorumlarda yavaş'a atıp tutmuşlar, bu kadar zaman niye çürümesine izin verdiniz demişler. gerizekalı olmasa zaten videonun başında adamın 18 temmuz 2022'de devraldık dediğini ve öncesinde belediyenin yapabilecek bir şeyi olmadığını anlayacak.

    şunların oyu da 1 oy olarak sayılıyor ya, böyle demokrasinin çarkını siksinler.

  • yazarların internet hızı ve ödedikleri ücret

    şu rezaleti okuyup dolandırıldığımı fark edene kadar 50 mbit hız için 131 tl ödüyordum:

    (bkz: 29 kasım 2021 superonline dolandırıcılığı)

    sonra ben de peşine düştüm, btk şikayetleri falan filan şimdi 100 mbit için 87 tl ödüyorum.

    edit: 1 sene boyunca fazladan ödediğim farkı da iade aldım.

    edit 2: bir suser sormuş nasıl oldu diye, ona paylaştığım mesajı burada da paylaşayım gören okuyan olur. aslında rezalet başlığını açan suser çok güzel anlatmış ama ben de nasıl başıma geldi anlatayım.

    2020 aralık'ta superonline 100 mbit başvurusu yaptım. bana 100 mbit 131 lira diye sattılar. bir hafta sonra tv+ da vereceğiz bedava diye aradılar. ısrarla kabul etmedim, ısrarla ya zaten aldığınız paketin içinde bedava, ek masraf yok dediler. en son e tamam bağlayın madem dedim. olay burada kopuyor. meğer 100 mbit 131 lira diye bağladıkları meret 50 mbit + tv plus parasıymış. 87 tl internet + 44 tl tv+ parası kesmişler 1 yıl boyunca. yani telefonda bayi dolandırmış. hiç kontrol etmemiştim, başlığı okuyunca kontrol ettim.

    fark edince tabi önce superonline'a şikayet ettim, yine bayi aradı siz kabul etmişsiniz bilgi verilmiş dediler. yalan söylüyorsunuz kayıtları gönderin bana bu şekilde açıklamadınız bedava dediniz, eğer bana bu şekilde paketin içinde tv+ var ona 44 tl veriyorsunuz bedava değil ve hızınız da 50 mbit olarak görünecek demiş olsaydınız kabul etmezdim dedim. anlaşamadık, ses kayıtları gelmedi ve kadın inkar etti.

    btk ya şikayet ettim sonra. koydum resimleri, orada kabak gibi görünüyor, hız 50 mbit yazıyor ve her ay 87+44 tl ödemişim. öyle olunca direkt superonline yetkilisi aradı, açmadım. sonra btk üzerinden mail attılar, konuşmaları dinledik siz haklısınız diye.

    para iadesi yapıp hızımı yükselttiler ve fiyatı olması gereken 87 tl'ye indirdiler.

    edit 3: bu arada öncesinde ara ara şüphelendiğim olmuştu aslında. şöyle bir durum vardı, speedtest.net'ten ara ara kontrol ettiğimde hız 100 mbit olarak görünüyordu, ama ne zaman indirme yapsam 5 mb/sn. hızı asla geçmiyordu. ama tabi bunlar interneti satarken 100 mbit'e kadar dediği için ben hiç o hızlara ulaşamıyorum, zaten speedtest.net de 100 gösteriyor herhalde normal dedim. bayideki kadın da 100'e kadar çıkıyorsunuz diyordu şikayet sonrası beni aradığında. ama kabak gibi yazıyordu paket 50 mbit diye. neden 5 mb/sn hızı geçemiyorum dediğimde lafı sanki anlamıyormuşum gibi upload hızına getiriyordu.

    şimdi speedtest.net falan kontrol edince hız sanki 130-140 mbite çıkıyor gibi görünüyor ama bir dosya indirdiğimde saniyede en fazla 9.5-10 mb indiriyorum, yani olması gerektiği gibi.

    bu sebeple açın paketinize bakın, indirme hızlarınızı kontrol edin. speedtest.net'e falan güvenmeyin.

  • 8 ocak 2022 kemal kılıçdaroğlu habertürk yayını

    dede ne yardırıyor ya. şuna kötü performans diyen ilkokula geri dönsün aq.

    karşıma çıksın, isterse prompter da getirsin soruları da önceden ben veriyim diyerek yarmıştır. hahahahah :d

    edit: mutlaka izleyin çok önemli konulara değiniyor. mesela eylülde seçim bekliyorum dedi. ki ben de yaza bekliyorum.

    edit 2: talimat geldi herhalde, bir anda hem meclis başkanı hem ulaştırma bakanı telefonla bağlanmak istiyor.

    edit 3: kk ulaştırma bakanı zamanında olmayan ihaleye imza atıp parayı ödetti diyor, bakan bağlanıp siz istanbul'da metroyu niye devam ettirmiyorsunuz şeklinde yanıt veriyor. kk bile dayanamayıp "bu ne alaka ya" dedi.

  • sözlükte cinsel içerikli başlık açmak yasaklansın

    bu sözlükte başlık engelleme veya başlık filtreleme gibi özellikler neden halen yok çözebilen varsa beri gelsin.

    arkadaş insan içinde abartmıyorum artık sözlüğe giremez oldum. bildiğin utanıyorum lan, çekiniyorum başlıkları görüp adımı sapığa çıkaracaklar diye. böyle rezalet olabilir mi? porno sitesine mi giriyorum sözlüğe mi belli değil ya.

    ulan çok mu zor ya? görmek istemiyoruz kardeşim işte bu tip başlıkları. yapacağınız işi seveyim.

    eskiden ekşi sözlük yazarı olmanın bir havası, asaleti vardı. şimdi ergenlerin kadınları aşağılayıp sapık düşüncelerini yazdığı siteye üye algısı uyandırıyor. hadi yasaklamıyorsun bari kapatmamıza izin ver.

    ben burayı yürütenlerde mantık olduğuna ve kendilerinin düşünme yetisine sahip olduklarına inanmıyorum artık. varsa yoksa hit peşinde geziyorlar ama unutmamak gerekir ki bir gün yediğin hurmalar gelir bir tarafını tırmalar. ne ekersen onu biçersin. yarın bir gün inci’den beter hale gelirse şaşırmamak lazım.

    gelmesi gereken yasaktır. en azından engelleyebilmemiz sağlanmalıdır.