oymit4
profili

  • sen biraz oyalan duş alayım

    eşi pazara gidelim diyor adamın cebinde ekmek alacak para yok. o da canına kıyıyor. öbür tarafta büşraların mevlütleri, partileri gözümüze sokuluyor. yazık.

  • ankara soğuğu

    ilkokula giderken burnumun düşmesinden korkardım. okula gittiğimde sobaya sokulabilmek için yoğun bir kalabalığı yarmam gerekirdi.

    soğuk değil ama kar can sıkıcı oluyordu o zaman. işçi bir babanın dört çocuğundan biri olmam sebebiyle ayakkabı durumum pek iç açıcı olmazdı. okula giderken çoraplarım ıslanmasın diye su birikintilerine basmamaya, kar yağmışsa temizlenen yerlerden yürümeye çalışırdım. bazen ne yaparsan yap fayda etmezdi gerçi.

    ankaranın soğuğu değilde ayazı ısırırdı teninizi. hele birde sıcaktan çıkıp nefesinizin beyaza dönmesi yok mu? derin derin nefes alır verirdim. nefesimin buğusunda kaybetmeye çalışırdım yüzümü.

    kalın montum vardı annem kapattırırdı sıkı sıkı evden çıkar çıkmaz açardım fermuarını. darlardı beni, terletirdi. çocuksun koşarsın, şakalaşırsın. ha cebime koyduğum paralar cebindeki delikten astara düşerdi. bense ısrarla o cebi kullanmayı tercih ederdim. çünkü astara düştüğünde o gün o para harcanmazdı.

    geceleri karın üzerini süpürürdü soğuk. özellikle sokak lambasının altındaki karın rüzgar tarafından havalandırılması tam seyirlik manzaraydı benim için.

    soğun ısırdığı içiminse alev aldığı zamanlarda kızılaydan sıhhıyeye veya koleje yürürken vururdu yüzüme. hem düşünceler durulurdu hemde içimin alevini söndürürdü soğuk.

    ankara'nın soğuğu benim çocukluğum, gençliğim.

  • akp istanbul'u kaybederse olacaklar

    herşey başladığı yerde biter. reisin başlangıç noktası istanbul büyükşehir belediye başkanlığıydı. istanbul kaybedilirse iktidarın çöküşünün başlangıcı olur.
    ne istanbul’da binali yıldırım ne de ankara’da özhaseki yarışıyor. tüm illerde tek yarışan var o da reis. dolayısıyla tek kaybeden olacak.

  • 10 ekim 2018 denizli olayları

    evinizin kapısını açık bırakır mısınız veya tanımadığınız at hırsızı tipli insanları evinizde misafir eder misiniz? çok iyi bilirsiniz ederseniz namusunuzu canınızı tehlikeye atmış olduğunuzu.
    ne demişler acıma yetime gelir koyar g.tüne tecrübe işte. uyanın tecavüz uğrayan 14 yaşında ki kız çoçuğu değil. tecavüze uğrayan koskoca bir memleket. üstelik tecavüze davetiye çıkaranda bu yamyamları eve alan arap sevici evin babası. üzgünüm çoçuk bu hikayede tek günahsız sendin tüm acıları da sen çekmek durumunda kaldın. son söz bunları memlekete alanın da, alana oy verenin de, hümanizm kasan yavşağında umarım kız çoçukları uzun yaşar.